Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meghívhatlak titeket egy...

Meghívhatlak titeket egy helyesírás party-ra?

Figyelt kérdés

Egy hely, ahová érdemes néha visszanézni :)

Ha bizonytalan vagy, akkor azért, ha van mit kiírnod, akkor azért. Csokorba szedhetnénk a helytelenül leírt szavak helyes változatát, hiszen Anyukák vagyunk, akiknek a magyar házit is át kell nézni néhány év múlva.

Akkor kezdem:

BEVÁLT - 1 L és nem kettő

MEGIJEDTEM - pontos J és nem ly

LESZ - 1 sz és nem kettő

EGYIK - 1 gy és nem kettő

MÉHSZÁJ - pontos J és nem ly

2009. jún. 13. 17:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 anonim ***** válasza:
100%
Az előző magyartanár vagyok. Tetszik ez a helyesírástotós módszer, tényleg úgy lehet ezt begyakoroltatni, ha a gyerekek saját maguk is sokszor leírják, látják hogy néz ki leírva egy szó és nemcsak hallja, hogy hogy is kellene helyesen írni. Sokat gyakoroltatok én is. A másik gond az, hogy a gyerekek nagyon keveset olvasnak, kevés helyesen leírt szöveget látnak, így ezen az úton sem rögzül az írott szöveg.
2009. jún. 13. 19:55
 22/76 anonim ***** válasza:
100%

azt is "szeretem" amikor valaki nem kezdi nagybetűvel a mondatot nem teszi ki a vesszőket de még a mondatvégi pontot sem és mindehhez még 5 soros egy mondata és így sokszor értelmetlen hogy hol is van az eleje meg a vége esetleg még az értelme is teljesen más lesz ettől egy kérdésnek

(Hű, de nehéz volt így írni:))

2009. jún. 13. 19:57
 23/76 anonim ***** válasza:
100%

szőlő -és nem szöllő(sokszor még gyümölcsleven is így találom...)

muszáj-és nem muszály

újabb-és nem újjabb,esetleg ujjabb,ujabb

alattomos-és nem aladtomos

hirtelen ennyi

12/L

(látnátok osztálytársaim helyesírásfüzetét....vicces,de elszomorítő is...:/)

2009. jún. 13. 20:01
 24/76 anonim válasza:
100%

VaJon és nem valyon! Ezt a hibát sokszor látom.

Tetszik ez a kérdés, jó neked, hogy nem törölték. Az én hasonló jellegű játékos kérdésemet az imént törölték.:/

2009. jún. 13. 20:02
 25/76 anonim válasza:
100%
szerintem az ekezet nelküli iras oka egeszen egyszerü: külföldön elek, ezaltal a klaviaturam sem magyar, hanem nemet, sok ekezet nincs rajta :) gondolom ezert, mert mas okot nagyon nem latok ra, igaz, ha magyarrol irok, akkor mindig van "atszokasi idö", amiböl eleg erdekes dolgok szoktak lenni, fele ekezetes-fele nem :)
2009. jún. 13. 20:47
 26/76 anonim ***** válasza:
100%

Amiket hirtelen akartam írni, már említették előttem, már csak egy jut eszembe, de majd még írok. :)

Vállás, vállik - válás, válik. Egy L. :D

2009. jún. 13. 20:59
 27/76 anonim ***** válasza:
100%
muszáJ
2009. jún. 13. 21:06
 28/76 anonim ***** válasza:
100%
A muszáj - muszály szó helyes rögzítésére hallottam egy jót:) Jegyezd meg úgy, hogy tehénpofa. (mu - száj) :))))
2009. jún. 13. 21:15
 29/76 anonim ***** válasza:
100%
2009. jún. 13. 21:40
 30/76 anonim válasza:
100%

A helyesírási hibákon kívül még ezek a kedvenceim:

tali, főzi, tápi, törcsi, kipiri stb.

A falnak megyek tőlük!

2009. jún. 13. 21:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!