Szerintetek a kedvezőbb anyagi juttatások miatt szülnek kis korkülönbséggel mostanában az anyák, vagy pusztán a kis korkülönbség miatt?
Annyi anyukát látok, akiknek a nagyobb gyereke max 1,5 éves és már ott a tesó, vagy már nagy a pocakja.
Ez tök szép dolog szerintem.
Viszont megfordult a fejemben, hogy lehet azért vállalják sokan így mert akkor a 2.-al is magas GYED-et kapnak....ebben lehet valami?
még ha így is van, (vagyis ha a magas GYED miatt szül) szerintem abban sincsen semmi kivetnivaló, ugyanis pl mi nem tudnánk úgy megélni, hogy én csak GYES-t kapjak, mert a havi gázszámlánk több mint a GYES :(
szóval én sem tudtam volna úgy vállalni 2. babát, hogy vele csak GYES-t kapjak, mert az állunk is felkopott volna :(
és ha vki 2 babát szeretne, akkor mérlegelni kell az anyagi helyzetet is, így vagy "rögtön" szül még egyet, vagy visszamegy dolgozni és majd utána
de ha rögtön szül 2.-at, akkor kis korkülönbség lesz a gyerekek között, egyszerre letudja, a munkahelye is jobban örül ennek szerintem, mert jobb mint visszamenni, aztán másfél év múlva újra eljönni
Én viszonylag magas gyed-et kapok és kicsi is a korkülönbség(21 hónap), de nem ezért.
Mivel az első terhesség alatt végig táppénzen voltam nem szerettem volna még 9 hónapot táppénzen tölteni, így letudtam egyszerre.
Nálunk 21 hónap van köztük, így is terveztük. Én tudtam, mivel jár a kis korkülönbség, mégis kivagyok néha. De azért szerintem megéri:). És nem az anyagiak miatt (ettől valóban nem több a gyed), hanem azért, mert Testvére van a gyermekeimnek.
Ettől függetlenül, azt hiszem, nekem egyáltalán nem örültek volna a munkahelyemen, ha a kettő között 1-2 évre mentem volna vissza dolgozni, aztán megint szülési szabi.
Mi figyelembe vettünk minden indokot.
Kis korkülönbésget, kb 2 évet akartunk, a lányom 10 hónap próbálkozás után jött össze, így időbe "elkezdtük" a babaprojektet, de elsőre sikerült szerencsére. Így a gyerekek közt 22 hónap lesz.
Majd meglátjuk mit hoz a kis korkülönbség, biztos lesznek zűrös napok, de megéri:):)Az ismerősöknél mindnekinél bevált.
Engem visszavárnak a munkahelyemre,viszont eszem ágában sincs visszamenni, ha adódik,már pedig remélem igen, másik jobb mukahely,ott akarok majd kezdeni. Így nálunk ezt is be kellett kalkulálni,hogy nincs értelme új munkahelyen kezdeni, aztán fél egy év után eljönni,mert kismama vagyok.-
Nálunk 15 hónap a különbség, és nem az anyagiak motiváltak, hogy ilyen hamar legyen kistesó, hanem tényleg, igazán kicsi korkülönbséget szerettünk volna :)
Viszont egy barátnőm "rágörcsölt" a témára a pénz miatt (hogy még kaphasson gyed-et). Hát, nem tudom, de nekem ez kicsit furcsa, összejött végül nagy nehezen a baba, de olyan hihetetlen nekem, hogy valaki a pénz miatt akarja gyorsan a következő babát. Megértem, csak számomra hihetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!