Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek a kedvezőbb...

Szerintetek a kedvezőbb anyagi juttatások miatt szülnek kis korkülönbséggel mostanában az anyák, vagy pusztán a kis korkülönbség miatt?

Figyelt kérdés

Annyi anyukát látok, akiknek a nagyobb gyereke max 1,5 éves és már ott a tesó, vagy már nagy a pocakja.

Ez tök szép dolog szerintem.

Viszont megfordult a fejemben, hogy lehet azért vállalják sokan így mert akkor a 2.-al is magas GYED-et kapnak....ebben lehet valami?

2012. márc. 20. 12:52
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
már aki magas gyedet kap.De csak az egyik gyerekre kapja az ellátást,nem mind a kettőre az a plusz csp meg a havi pelusra sem elég.A két gyerekre szerintem az a Gyed,és a 2 csp nem sok.
2012. márc. 20. 13:00
 2/18 anonim ***** válasza:

Én semmilyen plusz anyagi juttatást nem kapok, 20 hónap van a gyerekeim között. Gyest kapok, mert csak 4órára voltam bejelentve (többet dolgoztam amúgy)

Így jött ki a lépés:)

2012. márc. 20. 13:04
 3/18 anonim ***** válasza:

Nem hiszem hogy az anyagiak miatt, mert így a kettőre annyit fog kapni, mint ha 1 lenne! Nem jár duplán a GYED, GYES, csak a Csp. viszont 2x adag pelenkát, tápszert, baby ételt kell vennie. Ha szerencsés egyneműek a gyerekek, a ruhákat leörökli a pici, de lehet azt is veheti duplán.

Barátnőm két gyereke között 13 hónap van. Azért akarták így, mert most egyszerre tudja őket Bölcsibe sz oktatni, majd oviba, és vissza tud menni 3 év után dolgozni, 6 évet nem várt volna rá a munkáltató!

2012. márc. 20. 13:08
 4/18 anonim ***** válasza:

Nálunk 16 hónap van köztük, és nagyon nem jártam jól anyagilag, mert ha visszamentem volna egy évre dolgozni, akkor érte volna meg úgymond...

Egyszerűen így sikerült. Bár hosszútávon lehet, hogy kifizetődőbb, ha csak egyszer kell kiesni a munkából picit hosszabb időre. Esetünkben viszont tényleg nem tudatos tervezés eredménye :) nem tudom hogy csináltam volna, ha nem adja magát a helyzet.

2012. márc. 20. 13:09
 5/18 anonim ***** válasza:

Egyrészt sokan szeretik a kis korkülönbséget, és direkt így tervezik.

Másrészt előfordulhat, hogy a második baba azért jön hamarabb, mert legalább nem kell az anyukának azzal "tökölni", hogy bölcsit-ovit keressen, visszamenjen dolgozni (már ha visszaveszik), aztán pár év múlva újra elölről kezdeni mindent, ha mégiscsak akarnak még egy babát.

Én most épp a második változatban vagyok, csak éppen nem akartam kis korkülönbséget, ezért most ezerrel keresem a bölcsiket (volt ahová már születésekor beírattuk a lányom, mégsem veszik fel, mert nincs hely). Aztán mehetek vissza dolgozni, jó esetben jó helyre vesznek vissza és jó lesz minden, de hát ki tudja...és majd pár év múlva újra szeretnék babát. Akkor meg ez a tortúra kezdődik ezerrel.

Úgyhogy én most már megértem, ha valaki inkább babázik még egy kicsit, és csak egyszer játssza le ezt a "munka-bölcsi-te jó ég hová tegyem a gyereket" helyzetet.

2012. márc. 20. 13:11
 6/18 anonim ***** válasza:
Ja, utolsó vagyok: szerintem nem az agyagiak miatt vállalnak a legtöbben babát. Sokkal több tényező van ebben, mint a pénz. Idő, türelem, lehetőség, akarat stb.
2012. márc. 20. 13:12
 7/18 anonim ***** válasza:

Amúgy is kis korkülönbséget akartunk, tehát kb 2 évet, de így akkor már úgy csináltuk, hogy 2 éven belül szülessenek a picik, hogy a gyed maradjon.

1. és 2. között 22 hónap, 2. és 3. között 23 hónap.

Tehát nálunk benne volt mindkét indok: a kis korkülönbség is és a pénz is. Számomra a 3 év különbség már sok, jobbnak tartom a kb 2 év különbséget minden szempontból, bár most nem ez a kérdés.

2012. márc. 20. 13:18
 8/18 A kérdező kommentje:

na ez az, hogy tök sok olyan anyukát látok, akiknél kis korkülönbség van és totál kivannak!És ide is sok ilyen anyuka ír...szóval nem tudom mennyire éri meg "egyszerre letudni" a gyerekeket, ha anyuka közben kikészül.

De persze ezt mindenki maga dönti el, az biztos, hogy a pénznél fontosabb kérdésnek kell legyen, hogy van-e elég türelem.

2012. márc. 20. 13:20
 9/18 A kérdező kommentje:

amúgy én csak GYES-t kapok, nem volt munkám, csak azért fordult meg ez a fejemben, mert játszótéren mondta 1-2 anyuka, hogy jobban jár, ha kicsi a különbség, de akkor biztos arra gondoltak, amit írtatok.

Ja és csodálom azokat, akik eltervezik, hogy mennyi különbség lesz a gyerekek között és összejön nekik:)

Kisfiam 17 hónapos, 1,5 évet vártunk rá, 2 hónapja próbálkozunk a tesóval, de még semmi...azért remélem összejön és max 2,5 éves lesz fiam mire megszületik a tesó:)

2012. márc. 20. 13:23
 10/18 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, én jól vagyok, köszi szépen, "nem vagyok ki", szóval rám ez nem vonatkozik, hiába benne volt a pénz is, mégis jól vagyok, tele türelemmel és szeretettel.

Aki meg "kivan", az valószínű nem tudta előre, hogy milyen a kis korkülönbség.

2012. márc. 20. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!