Megoldható? Kis korkülönbséggel szeretnénk kistesót (max 2 év). Most lesz 10 hós a kisfiam. De a 4. emeleten lakunk lift nélkül, terhesen cipeljem, már 10,5 kg?
ha nincs probléma a terhességgel, akkor semmi kontraindikáció nincs a szoptatásra.
Én tudom magamról ,hogy nem tudnám felcipelni a nagyot a negyedikre minden áldott nap kismamaként, de ezt Neked kell tudnod, érezned, hogy menne-e, elvégre nem Te lennél az egyetlen. Mondjuk lehet, hogy az van bennem, hogy nekem nagyon nehéz volt a második terhességem, kórházban is feküdtem, korábban is kellett indítani. 17 hónap van a gyerekeink között, nagyon jól kijönnek egymással, csak ajánlani tudom a kis korkülönbséget.
Igaz nálunk 2,5 év a korkülönbség, de a lányom elég hamar "rákényszerült", hogy megtanuljon lépcsőzni. :) Az elején persze két kezét fogva, majd a korlátba kapaszkodva stb...
A tesótól függetlenül sem cipeltem volna, ha már tud járni, használnia kell a lábait neki is.:) Tudom milyen magas az a 4. emelet.
A terhesség végén meg gyorsabban ment már fel, mint én.
Egy kis cipekedés, míg nem megy fel önállóan, nem fog problémát okozni a terhességben.
Alvástémában nem tudok segíteni.
Lassan 3 és fél éve szoptatok egyfolytában, akkor született a lányom, azóta van egy fiam és most ismét várandós vagyok. :-) Végig szoptattam az előző terhesség alatt is, majd tandemban kettőt, most már csak a fiamat, de ugye ott a pocaklakó.
Emelésről meg annyit: második babóval 37 hetesen még egyedül átrendeztem a lakást, eltologattam a bútorokat... Kertes házban lakunk, de 3 szintes, egész nap lépcsőt járok, legtöbbször legalább a közel 11 kilós fiam a kezemben van, de sokszor felcipelem a lányomat is, ő már majdnem 17 kiló.
Ne aggódj, a terhesség nem betegség. :-)
most 10 hós a fiad. mondjuk mikor teherbe esel lesz 1 éves, aztán majd csak 4-5 hónaposan nem lehet már cipelni. szóval majd 1,5évesen szépen megfogod a kezét és lesétáltok! nem kell túl bonyolítani a dolgokat :)
a szopit meg te döntöd el. csak arra figyelj, hogy ha elhatározod akkor történjen bármi, végig is csinálod! vagy ha nem vagy biztos akkor ne is kezd el.
én elválasztanám ha terhes lennék, mondjuk én nem vagyok a sokáig tartó szoptatás híve, 10 hónaposan nem akart cicizni már a fiam, én 1 évesen választottam volna el ha másképp alakul. azóta egyedül alszik el, előtt 1-2 órás gyötrelem volt.... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!