Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem zavar benneteket -már...

Nem zavar benneteket -már akit érint- hogy a választott gyereknevetek 1-2, pár éven belül tucatnév lett?

Figyelt kérdés
Vagy az a lényeg, hogy még mindig tetszik és illik a gyermeketekhez?
2012. márc. 20. 07:28
1 2
 11/19 Mary_Poppins ***** válasza:
100%

Az Áron 2009-ben a 14. leggyakrabban adott fiú név volt, tehát ilyen értelemben tucatnév.

Ti valószínűleg mégsem találkoztok túl sok Áronnal. Ezért is tartom még mindig, hogy ez a "tucatnév" dolog egy baromság.

(Én is imádom az Áron nevet egyébként).

Nekem a generációmban tucatnevem van, mégsem volt soha egyetlen osztálytársam sem ezzel a névvel. Annamária meg kettő is.

Amikor meg mégis találkoztam ugyanolyan nevűvel mint én, soha eszembe nem jutott, hogy ez valamiért hátrány lenne. Összemosolyogtunk, hogy "jé, téged is így hívnak", és kész.

Szerintem ez a "tucatnévtől való félelem meg "Jaj, 10-en fognak odafordulni, ha szólsz a játszótéren" egy mondvacsinált, felfújt lufi. És akkor mi van, ha két gyerek lesz az osztályban ugyanazzal a névvel? Véleményem szerint semmi.

2012. márc. 20. 11:58
 12/19 krisztivan ***** válasza:
100%

Nekem "tucat"nevem van.Krisztina,szép de minden 5.6.nőt így hívnak.Az osztályomban is mindig 4,5,6, Krisztina volt.Vezeték nevemen szólítottak 17 évig.

Fiamnak nem lesz tucat a neve:-))Sokaknak nem is tetszik(szerencsére).Csege.

2012. márc. 20. 13:07
 13/19 anonim ***** válasza:
Az Áron-os vagyok.Látod,és soha nem néztem a listát.Azt tudom,hogy az iskolás évei alatt 1, azaz egy szem Áron nevű gyerkőccel találkoztunk a sulijaiban.De az ismeretségi,baráti körben se találkoztunk Áronnal.De most megnéztem,és összesen 879 gyerek kapta(konkrétan 2009-ben).Lehet,hogy a lista elején van,ám számilag ez nem sok.
2012. márc. 20. 13:11
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Engem zavarna.

Körülöttünk 4-5 van Mátéból, Daniból, Lillából, ismerünk több Annát, Dominikot, Bencét.

A fiam Boldizsár lett.

2012. márc. 20. 14:46
 15/19 anonim ***** válasza:
Nekem átlagosnak tűnő, de nagyon ritka nevem van. Általában mindenkinek nagyon tetszik, nekem is. Egyszer életemben találkoztam egy ugyanolyan nevű lánnyal, nagyon zavarban voltunk mindketten...A fiamnak szintén átlagosnak tűnő nevet adtam, mégsincs benne az első 100-ban. Szerintem kellemetlen lépten-nyomon ugyanolyan nevű emberbe botlani.
2012. márc. 20. 21:05
 16/19 Mary_Poppins ***** válasza:
100%

Ezt a motivációt, hogy kellemetlen ugyanolyan nevű emberbe botlani lépten-noymon, elfogadom, nem mondnanám, hogy megértem, mert nagyon gyakori nevem van, de sosem volt kellemetlen, viszont azt érdemes tudni, hogy a ritka név lehet hogy 3 év múlva benne lesz a gyakoriak között.

És ez szokta idegesíteni a szülőket.

Mert azt, aki eleve gyakori nevet választ, nem éri váratlanul, ha sok gyereket hívnak úgy, mert számít rá. Míg a különleges nevet adónak csalódás lesz.

2012. márc. 20. 23:10
 17/19 anonim ***** válasza:

En 5 Aront is ismerek! :)

Anno az osztalyunkba meg 6 Nikoletta jart es 4 Gergo.

2012. márc. 21. 07:25
 18/19 anonim ***** válasza:

Engem Eszternek hívnak, ami ha nem is volt éppen a leggyakoribb név, de az iskolákban mindig volt legalább 1 másik E. is az osztályban, főiskolán 5-6, munkahelyeken is jó pár. Így minket is a vezetéknév alapján különöböztettek meg.

A vezetéknevem nem túl gyakori, mégis megtörtént, hogy volt egy olyan kolléganőm, akinek a vez. és a keresztneve is teljesen ugyanaz volt, mint az enyém. Ebből elég sok kavarodás volt, e-maileket, postát, meghívókat, stb. ide-oda küldték, sokszor nem találták el, hogy melyikünknek szól az adott küldemény. (Ő volt a 2-es, én az 1-es, mert ő később jött a céghez. )

2. keresztnevünk, férjezett nevünk nem volt, így nem lehetett megkülönböztetni). Persze, túl lehetett élni a dolgot, meg próbáltuk inkább viccesen felfogni, de azért jobban szeretném, ha a gyerekeim nem kerülnének majd ilyen helyzetbe.

De pl. olyan is megtörtént, hogy felhívott a férjem, hogy hol vagyok, mert küldött nekem egy e-mailt a munkahelyemre, és visszajött az out-of-office üzenet, miszerint betegállományban vagyok. Elég ciki volt, mert én tényleg a munkahelyemen voltam, nem én voltam beteg, hanem a névrokonom, csak a számítástechnikusok rosszul állítottak be valamit.

A névnek szerintem pont az a lényege, hogy megkülönböztet másoktól.

2012. márc. 21. 17:11
 19/19 anonim ***** válasza:
Ma 7.25-ös(17.)válaszolónak:az Áron-os vagyok.Ez engem(és a fiamat se)érinti már nagyon,mert Bécsben egyetemista.Mondhatni már nem tartozik a gyerek kategóriába,az Ő korosztályába pedig nem igazán gyakori a név.Annak viszont örülök,hogy egyre több embernek tetszik,ezáltal adják is a gyereküknek.Szerintem nagyon jó név
2012. márc. 21. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!