Hasonlo koru, hasonlo meretu es egyforma nemu gyermekeitek hordjak egymas ruhajat?
Nekem bo egy ev van a fiaim kozott, meretben nincs sok kulonbseg, kb 96 cm a kisebbik, 107 cm a nagyobbik.
OK, nadragban mas meretet hordanak, de peldaul polokbol, felsokbol siman jo rajuk ugyanaz a meret.
Igy en az itthoni, vagy kertben hasznalatos ruhakbol azt adom rajuk, amelyik epp a kezem ugyebe kerul. Kimenos ruhakbol van kulon ruhatar mindket gyereknek, de nem mondom, hogy nem volt mar arra pelda, hogy a kisebbikre is a nagyobb polojat adtam akkor is, mert epp abbol a meretbol volt ketto elokeszitve...
Ismeros anyuka szerint ez "tiszta gaz", merthogy beletiporok a szemelyisegi jogaikba.
Mit szoltok ti ehhez?
Ha a gyerekeket zavarna akkor nem tennem, de jelenleg ket es harom evesek, abszolut nem foglalkoznak ezzel.
Az én sulimba van két lány, ikrek ők mindig ugyan úgy vannak felöltözve, meg úgyis néznek ki. Szerintem ha ők nem bánják hogy egymás ruháit hordják, nem para.
14/L
Az ismerős anyukának kicsit fogalomzavara van :) :)
Majd ha zavarja a gyerekeket szólnak addig meg semmiféle személyiségi jogukba nem tiporsz bele. Nekem mondjuk lányaim vannak és annyi korkülönbséggel, hogy nem tudják ugyan azt a ruhát hordani, de ők pl már egész kis koruktól beleszóltak (már amennyire hagytam) hogy mit vegyenek fel.
Nekem egy fiam és egy lányom van,a fiam 4,5 éves,a lányom 3.És ráadom a fiam kinőtt ruháit!Persze csak itthon,bölcsibe,meg ha megyünk valahová akkor a csajos ruhákat kapja.:) Igaz a fiamnak sok unisex szinű holmija van amit nyugidtan hordhatna a lányom utcán is.
Hülyeség,amit az isnerősőd gondol,miért ne lehetne a kisebb gyerekre ráadni azt a ruhát,amit a nagyobb kinőtt?Vagy akár ha egyforma ruhájuk van,akkor azt?Pihent agyú..
Koszonom a valaszokat!
Hm, nagyon nem latom, hogy barmilyen torest szenvednenek lelkileg emiatt. :)
Eleve azt teljesen termeszetesnek tartottam, hogy amig nagyobb volt a kulonbseg, addig a kicsi hordta a nagyobbrol orokolt ruhakat, nagyon sok ruhank volt, volt, amit a nagyobbik gyerek fel sem tudott venni es mar kinotte, ezeket is megkapta a kicsi, meg a hordottabbakat is itthoni hasznalatra. Most meg mar tenyleg kb egy meretben vannak, epp ma vettem peldaul 4 egyforma szabasu, csak mas szinu pulcsit 98-104-es meretben, mivel laza es nem szuk szabasuak, igy tokeletesen all mind a kisebbik es a nagyobbik fiun is, szerintem hordani is felvaltva fogjak, ha Oket nem zavarja.
De sok egyforma cuccuk is van. Peldaul egy hete vettem nekik egy-egy par sportcipot, kulonbozot vettem, de a nagyobbik egy napon belul rajott, hogy O olyat akar, amilyen az occsenek van, a kicsi meg allandoan probalgatta a bratyo cipojet, szoval vissza kellett mennem es kaptak egyet-egyet a masik cipobol is. Most mindenki nyugodt, mert van nekik egyforma. :)
Hát,inkább az ismerős anyuka a "gáz"!
Bár az enyéim nem hordják egymás ruháit abban az értelemben ahogy Te írod,de a nagyobb kinőtt ruháit,cipőit igen is ráadom a kisebbre,és a középső amit kinőtt,azt a legkisebbre...
Nekem hármasikreim vannak, 2 lány, 1 fiú. Nem hordanak egyforma ruhákat (nem szoktam 3-3 egyformát bevásárolni mindenből, ill. amit ajándékba kapunk mástól, azokból meg eleve csak 1-1 db van).
Nálunk nincs olyan, hogy ez vagy az X vagy Y ruhája, az uniszex darabokat mindenki hordja, a lányosakat mindkét lányra feladom, ahogy éppen sikerült. A kisfiúra nyilván nem adok rózsaszínt.
Fiam uncsi tesói vannak, voltak így. Otthoni ruhákból mind a kettő hordja ugyanazokat a ruhákat,van külön elmenős ruhatáruk is, de ott is előfordul, hogy egymásét veszik fel, viszont amíg nem voltak egy méretben a kisebbiknek mindig új ruhatár kellett, mert ő nem vette fel a bátyja kinőtt ruháit. Hiúságből tette mindezt, amúgy az anyjuk próbálta rábeszélni, de nem ment. Ami a bátyusé volt nem kellett neki. Most hogy egy méretűek meg megy a vita, hogy melyik kié.
Mindezzel azt akartam mondani, hogy amíg a gyerekeket nem zavarja nyugodtan. Ha olyan típusúak akkor egy pár év múlva úgy is kikérik maguknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!