Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jár-e a családi-pótlék külföld...

Koka-di kérdése:

Jár-e a családi-pótlék külföldön, ha még nem tudok munkába állni, illetve élettársi kapcsolatban élek?

Figyelt kérdés
Mi most költözünk ki Németországba, én egyenlőre nem tudok csak alkalmi munkát vállalni mert a kisebbik lányomnak az előkészítő 8-12 óráig van, illetve a nagyot (10éves) is még kísérgetnem kell. Aztán jön a nyári szünet és nem tudom őket kire bízni. Remélhetőleg pár órás alkalmi munkám lesz, de amíg nem hivatalos az egész, szerintetek jár kint a családi pótlék vagy addig nem. A Párom dolgozik, de vele csak élettársi kapcsolatban élek. Ez befolyásol valamit?
2012. márc. 18. 18:50
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha a párod a gyermekeid apja, akkor természetesen jár. Ha pedig nem, akkor is jár, mert élettársak vagytok. De ha csináltattok papírt az élettársi kapcsolatról, akkor biztosan fog járni.

Kérdezzetek rá az illetékes hatóságnál.

2012. márc. 18. 18:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Hol tudom hivatalossá tenni az élettársi kapcsolatot? Nem, nem a gyerekek apukája!
2012. márc. 18. 19:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát ez jó kérdés.

Sajnos ebben nem tudok segíteni. Az én férjem Ausztriában dolgozik, pár dolgot ezért tudok.

2012. márc. 18. 19:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Èn émetországban élek.

De ez végül is az eura is így magyaroirszágra is igaz, ott kapod a családi pótlékot ahova a gyerekeid bevannak jelentve lakcímre.

Nekem kint született a lányom, egyértelmüen kint kapjuk.

Baátnöm magyarországon él és férje angliában dolgozik, most itthon felül bírálják neki hogy jogosan kéri-e? hogy kap-e ás országban. vagy is arra a számolhatsz hogy felülbírálják nem kapod-e máshol, de ha oda lesztek lakcímre bejentve akkor ott kell kérvényezned, de a magyart lemondani.

De mivel iskola köteles gyerekek, és orvoshoz is azért vinni kell,így biztosítva kell hogy legyenek, így gondolom lesz lakcímetek is.

Habár ha nem dolgozol, és nem vagytok összeházasodva akkor hogy lesznek bizotsítva? Meg te is? Biztosítás nagyon fontos.

2012. márc. 18. 19:35
 5/5 A kérdező kommentje:
Lakcímünk lesz-van, a párom már a lakásban lakik. Betegbiztosítás pedig ott lesz kötve ahol a cég a páromét megkötötte, vagy lakhely szerint változik ez is? Ez az elsők között van, hiszen ezek fontos dolgok. Az elintézési folyamattól tartok, mert az hallottam igen hosszadalmas.
2012. márc. 18. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.