Akik nincsenek férjnél, csak élettársi kapcsolatban élnek, azok be szokták jelenteni, hogy van élettárs, vagy egyedülállóként nyilatkoztok? A családi pótlék meg a hasonlók miatt kérdezem.
Kíváncsi vagyok, hogy az új családi adókedvezményt vajon az élettársak is igényelhetik-e? Bár talán igen, de semmi biztosat nem tudok.
Egyébként milyen bejelentésre gondolsz? Ha jól tudom, a bejegyzett élettárs mint fogalom csak az egyneműeknél van.
Családi pótléknál pedig azt kérdezik, hogy házas vagy egyedülálló. Nem mondhatod, hogy házas, ha nem vagy az, válaszolni pedig kell, így egyedülálló.
Hát nem tudom, amikor én igényeltem a családi pótlékot (és tényleg egyedülálló vagyok), akkor az aljára oda kellett biggyesztenem egy nyilatkozatot arról, hogy nem vagyok házas, ÉS élettársam sincs. És ez nem tévesztendő össze a bejegyzett élettársi kapcsolattal. Ez azt jelenti, amit, azaz, hogy ténylegesen egyedülálló vagyok.
Különben hallottam már róla, hogy utánanéztek, bár nálunk konkrétan nem, de ismerek olyat, akinél igen, és olyanról is hallottam, akit megbüntettek, mert valójában nem volt egyedülálló.
Emlékeim szerint van ott egy rublika ahova be lehet írni, hogy élettárs.
Én 1000 Ft-on nem viszem vásárra a bőröm...errefelé simán feljelentgetik egymást az anyukák :( A barátnőm is így járt volt hercehurca rendesen.
Most meg már össze is házasodtunk :) úgyhogy mindegy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!