Családi adókedvezmény (vagy pótlék) már terhesen is? Tényleg hoztak valami új törvényt ezzel kapcsolatban vagy csak a kismamák hantáztak a terhesgondozáson?
Szia!
Családi adókedvezmény jár, az orvostól kell kérni igazolást, amit a kérelemhez kell csatolni. A magzat fogantatásától eltelt 91 naptól jár már magzat után is.
Mi 2 hete adtuk le.
Szerintem bármikor lehet kérni, főleg mert nekünk ezt is mondták. Mert ha én nyáron esek teherbe akkor már nem igényelhetem?
Kedves kérdező lehet igényelni bármikor.
Bármikor igényelheted, ha megvan a 91. nap, de érvényesíteni visszamenőleg nem lehet, csak az éves adóbevalláskor tudod elszámolni.
pl. betöltöd a 91. napot márciusban, de csak júniusban nyilatkozol, akkor a munkáltatód nem fog +3 hónapot elszámolni, majd jövőre, adóbevallásnál.
Ahogy az utolsó írta, ha márciustól jár, de csak májsuban kéred, akkor júniustól fogod kapni, a kimaradt hónapokra meg majd a következő évben a bevallásnál kérheted.
Arra a hónapra is jár, amelyikben betölti a 91 napot (ha pl. január 15-én 91 napos, akkor egész januárra jár)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!