Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerinted jelent valami...

Szerinted jelent valami előnyt a fejlődésben, ha sok játéka van a gyereknek?

Figyelt kérdés

Kisfiamnak nincs olyan sok játéka még sem érzem, hogy le lenne maradva....17 hónapos, szeret formabedobóval játszani, labdázni, autózni, pakolgatni, de legjobban azt élvezi, ha velem lehet és segíthet.Ja és a könyvek most a nagy sláger...nem volt járássegítője, nincs még legója(van építőkocka)nincs még tologatós pillangója(de édes, mert a nyújtófámat szokta tologatni maga előt:)) és nincs fa puzzle-ja se....van 1-2 ismerősöm, akiknek a gyerekszobájuk dugig van játékokkal, mi sajnos eddig nem engedhettük meg a méreg drága fp játékokat és társait...így sokszor maradnak az olcsóbb cuccok, illetve az otthon talált játékok(tálak, tésztakinyomó,poháralátét,flakon).

Sokszor frusztrál is ez, főleg mikor elsétálunk egy játéksor mellett a boltban...de nem hinné, hogy ez befolyásolja a fejlődésüket.Vagy rosszul gondolom?Szerintetek?

2012. márc. 16. 13:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%
azzal nem fejlődik jobban a gyerek ha a több tízezer forintos játékokat megveszed neki! Én megvehetném mégsem teszem mert szerintem jobb ha ő talál ki játékokat magától nálunk is jobban eljátszik az edényekkel meg segít nekem mint a sok autóval. Ismerek olyat akinek játékboltja van és mégis buta a gyereke pedig nekik minden féle játék van.
2012. márc. 16. 13:57
 2/11 anonim ***** válasza:

2 év felett vegyél neki azért építőkockákat. Ha nem is legot, valami névtelen is jó. Imádnak építeni, az nagyon fejlesztő játék.

És fakockákat is vegyél. Olyan kreatív dolgokat tud a fiam építeni, hogy ejha.

A többiben igazad van.

2012. márc. 16. 14:06
 3/11 A kérdező kommentje:

fa építőkockája van, de még nem igazán érdekli az építkezés.

Amúgy kreatív játékokat igyekszünk neki venni, amit tényleg ki is tud használni, csak a sok villogó-zenélő hatalmas játéknak nem láttam annyira értelmét, hogy azért gürizzünk, hogy megvegyük...meg el sem férne a pici lakásunkban.

És félreértés ne essék, nem irigységből írtam ki ezt a kérdést, csak tényleg érdekel a véleményetek!

Ja meg néha kicsit félek áthívni gyerekes anyukákat, mert tartok tőle, hogy néznének, hogy nincs túl sok játéka fiamnak...:(

2012. márc. 16. 14:11
 4/11 anonim ***** válasza:

Nálunk is csak alap dolgok vannak.

2. vagyok.

de eszembe jutott, hogy vannak wow toys autói a fiamnak. Imádja. Nagyon 3,5 éves most, már 2 éve nyüvi őket, elhasználhatatlanok, törhetetlenek. Mostmár szerepjátszik velük.

[link]

2012. márc. 16. 14:16
 5/11 anonim ***** válasza:

16 hónapos a lányom, van drágább és olcsóbb játékai is, építőkockája, rengeteg könyve, de általában délelőtt ha főzök,mindig ott sertepertél körülöttem,kiszedi az edényeket, fakanalakat stb... Nagyon ügyes!!!

A barátnőm kislánya pont ennyi idős, szintén rengeteg játékkal, sőt több van nekik,mint nekünk, és nem tud annyit a kislány,mint az enyém, a nem-en kívül semmit nem mond!!!

Ez jó példa arra,hogy a rengeteg játék nem feltétlenül egyenlő a gyorsabb fejlődéssel

2012. márc. 16. 14:29
 6/11 anonim ***** válasza:

Tudod, mitől fejlődik legjobban? Ha egyszerű, hétköznapi tárgyakból a képzelete segítségével alkot játékokat. Vagyis egyálalán nem fog kevésbé fejlődni, ha nincs rengeteg játéka. Mi nem nagyon vettünk zenélős, csilli-villi kütyüket, de kaptak innen-onnan. Tudod, meddig volt érdekes? Max. két napig. Az építőkockát, a duplot, a fakockákat, a tescos összeépíthető favonatot naponta előveszik.

Egyszer vettünk tologatós fa pillangót, na gyorsan el is lett kobozva, ugyanis a lányom "röptette" és minden veszélyben volt a környéken, még a saját testi épsége is.

Vannak kisautók, teljesen noname darabok, a fiamnak mindegy, csak autó legyen, pont olyan jól játszik bármilyen kis vacakkal, mint ha márkásat kapott volna.

Az, hogy a gyerekszoba játékraktár, sokszor inkább azt eredményezi, hogy a gyerekek elvesznek közöttük és végül semmivel sem játszanak. Ha kevés, de jó játékuk van, szuperul lekötik magukat.

Az enyémeknek van bőven minden vacak - sajnos pl. anyósomnak mániája, hogy teljesen fölösleges hülyeségeket vesz, ugyan ritkán kíváncsi az unokákra, de amikor találkoznak, akkor előadja magát, hogy milyen szupernagyi, mennyi ajándékot vesz - de egyikkel sem játszanak, azokat csak szétdobálják. Már a nagyrészét össze is szedtem dobozokba és eltettem, tényleg fölösleges.

2012. márc. 16. 15:46
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Igazad van teljesen, bár az én 2 éves lányomnak rengeteg játéka van, mivel elveszik bennük, elrakom a játékait, majd egy hónap múlva előveszem, így nem unja meg, és mindig van újdonság neki, hiába nem új játék.

Ezekkel játszik minden nap:

- puzzle: legyen az kocka puzzle, fa, vagy puzzle könyv, lényeg, hogy kirakó legyen, már egy 12 db-at ki tud rakni egyedül is, ügyesen. Ilyesmikre gondolok:

[link]

[link]

-legó: mindegy milyen, vagy gagyi és van duplója is, egyformán játszik mindkettővel.

- műanyag kismotor

- zenélő játék, mondjuk ezt én annyira nem kedvelem, de ő szeret zenélni.

- rajzlap, ceruza és reklám újságok, könyvek

- Micimackós plüss, kutyás plüss, párnák

- mágnesen rajztábla

Járássegítője nem volt a lányomnak, de szerintem az egy teljesen felesleges dolog.

Úgyhogy ne aggódj, teljesen jól csinálod!

2012. márc. 16. 16:13
 8/11 anonim ***** válasza:

Két keresztgyerekem van két anyukától és fél év van közöttük. A keresztfiamnak teli van játékkal a szobája, illetve kint is mindenféle motor,autó stb.

A keresztlányomnak pár játéka van.

Mégis a keresztlányom okosabb és ügyesebb és hamarabb feltalálja magát.

Nem hiszem ,hogy a játék száma befolyásolja a gyerek fejlődését , inkább a szülők, család figyelme.

Ha tele van játékkal , csak azért mert így egyedül is elvan az még nem segít.

De ha a szülővel tud játszani azzal a pár darab játékával vagy a nélkül is az sokkal többet ér.

Nem játékokkal , pénzzel kell szeretni a gyereket!Tisztelet a kivételnek , de már nagyon sok esetben így van. :(

2012. márc. 16. 16:21
 9/11 A kérdező kommentje:

Igazán köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok:)

És köszönöm a linkeket is, találtam hasznos dolgokat.

2012. márc. 16. 21:44
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is csak megerősíteni tudom az előzőeket:)

A kisfiamnak én is mindenféle játékot megvettem,a legtöbbet úgy adtam tovább,hogy szinte 1x sem játszott(a Fisher Price játékokkal egyáltalán nem).

Ma már elmúlt 3 éves,a kedvence a konyhában ügyködés,és az autózás,ami már lassan több száz van itthon,mert van egy 4 évvel idősebb bátyja.

A bölcsiben is egész nap főz:)

Sokat énekelünk,mondókázunk ,ha a tesónak verset kell tanulni a suliban,akkor ő is odaül.

Ma már én is úgy gondolom,hogy nem kellett volna megvenni azt a sok drága játékot,mert értelme nem volt:(

2012. márc. 17. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!