Szerinted jelent valami előnyt a fejlődésben, ha sok játéka van a gyereknek?
Kisfiamnak nincs olyan sok játéka még sem érzem, hogy le lenne maradva....17 hónapos, szeret formabedobóval játszani, labdázni, autózni, pakolgatni, de legjobban azt élvezi, ha velem lehet és segíthet.Ja és a könyvek most a nagy sláger...nem volt járássegítője, nincs még legója(van építőkocka)nincs még tologatós pillangója(de édes, mert a nyújtófámat szokta tologatni maga előt:)) és nincs fa puzzle-ja se....van 1-2 ismerősöm, akiknek a gyerekszobájuk dugig van játékokkal, mi sajnos eddig nem engedhettük meg a méreg drága fp játékokat és társait...így sokszor maradnak az olcsóbb cuccok, illetve az otthon talált játékok(tálak, tésztakinyomó,poháralátét,flakon).
Sokszor frusztrál is ez, főleg mikor elsétálunk egy játéksor mellett a boltban...de nem hinné, hogy ez befolyásolja a fejlődésüket.Vagy rosszul gondolom?Szerintetek?
2 év felett vegyél neki azért építőkockákat. Ha nem is legot, valami névtelen is jó. Imádnak építeni, az nagyon fejlesztő játék.
És fakockákat is vegyél. Olyan kreatív dolgokat tud a fiam építeni, hogy ejha.
A többiben igazad van.
fa építőkockája van, de még nem igazán érdekli az építkezés.
Amúgy kreatív játékokat igyekszünk neki venni, amit tényleg ki is tud használni, csak a sok villogó-zenélő hatalmas játéknak nem láttam annyira értelmét, hogy azért gürizzünk, hogy megvegyük...meg el sem férne a pici lakásunkban.
És félreértés ne essék, nem irigységből írtam ki ezt a kérdést, csak tényleg érdekel a véleményetek!
Ja meg néha kicsit félek áthívni gyerekes anyukákat, mert tartok tőle, hogy néznének, hogy nincs túl sok játéka fiamnak...:(
Nálunk is csak alap dolgok vannak.
2. vagyok.
de eszembe jutott, hogy vannak wow toys autói a fiamnak. Imádja. Nagyon 3,5 éves most, már 2 éve nyüvi őket, elhasználhatatlanok, törhetetlenek. Mostmár szerepjátszik velük.
16 hónapos a lányom, van drágább és olcsóbb játékai is, építőkockája, rengeteg könyve, de általában délelőtt ha főzök,mindig ott sertepertél körülöttem,kiszedi az edényeket, fakanalakat stb... Nagyon ügyes!!!
A barátnőm kislánya pont ennyi idős, szintén rengeteg játékkal, sőt több van nekik,mint nekünk, és nem tud annyit a kislány,mint az enyém, a nem-en kívül semmit nem mond!!!
Ez jó példa arra,hogy a rengeteg játék nem feltétlenül egyenlő a gyorsabb fejlődéssel
Tudod, mitől fejlődik legjobban? Ha egyszerű, hétköznapi tárgyakból a képzelete segítségével alkot játékokat. Vagyis egyálalán nem fog kevésbé fejlődni, ha nincs rengeteg játéka. Mi nem nagyon vettünk zenélős, csilli-villi kütyüket, de kaptak innen-onnan. Tudod, meddig volt érdekes? Max. két napig. Az építőkockát, a duplot, a fakockákat, a tescos összeépíthető favonatot naponta előveszik.
Egyszer vettünk tologatós fa pillangót, na gyorsan el is lett kobozva, ugyanis a lányom "röptette" és minden veszélyben volt a környéken, még a saját testi épsége is.
Vannak kisautók, teljesen noname darabok, a fiamnak mindegy, csak autó legyen, pont olyan jól játszik bármilyen kis vacakkal, mint ha márkásat kapott volna.
Az, hogy a gyerekszoba játékraktár, sokszor inkább azt eredményezi, hogy a gyerekek elvesznek közöttük és végül semmivel sem játszanak. Ha kevés, de jó játékuk van, szuperul lekötik magukat.
Az enyémeknek van bőven minden vacak - sajnos pl. anyósomnak mániája, hogy teljesen fölösleges hülyeségeket vesz, ugyan ritkán kíváncsi az unokákra, de amikor találkoznak, akkor előadja magát, hogy milyen szupernagyi, mennyi ajándékot vesz - de egyikkel sem játszanak, azokat csak szétdobálják. Már a nagyrészét össze is szedtem dobozokba és eltettem, tényleg fölösleges.
Szia!
Igazad van teljesen, bár az én 2 éves lányomnak rengeteg játéka van, mivel elveszik bennük, elrakom a játékait, majd egy hónap múlva előveszem, így nem unja meg, és mindig van újdonság neki, hiába nem új játék.
Ezekkel játszik minden nap:
- puzzle: legyen az kocka puzzle, fa, vagy puzzle könyv, lényeg, hogy kirakó legyen, már egy 12 db-at ki tud rakni egyedül is, ügyesen. Ilyesmikre gondolok:
-legó: mindegy milyen, vagy gagyi és van duplója is, egyformán játszik mindkettővel.
- műanyag kismotor
- zenélő játék, mondjuk ezt én annyira nem kedvelem, de ő szeret zenélni.
- rajzlap, ceruza és reklám újságok, könyvek
- Micimackós plüss, kutyás plüss, párnák
- mágnesen rajztábla
Járássegítője nem volt a lányomnak, de szerintem az egy teljesen felesleges dolog.
Úgyhogy ne aggódj, teljesen jól csinálod!
Két keresztgyerekem van két anyukától és fél év van közöttük. A keresztfiamnak teli van játékkal a szobája, illetve kint is mindenféle motor,autó stb.
A keresztlányomnak pár játéka van.
Mégis a keresztlányom okosabb és ügyesebb és hamarabb feltalálja magát.
Nem hiszem ,hogy a játék száma befolyásolja a gyerek fejlődését , inkább a szülők, család figyelme.
Ha tele van játékkal , csak azért mert így egyedül is elvan az még nem segít.
De ha a szülővel tud játszani azzal a pár darab játékával vagy a nélkül is az sokkal többet ér.
Nem játékokkal , pénzzel kell szeretni a gyereket!Tisztelet a kivételnek , de már nagyon sok esetben így van. :(
Igazán köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok:)
És köszönöm a linkeket is, találtam hasznos dolgokat.
Szia!
Én is csak megerősíteni tudom az előzőeket:)
A kisfiamnak én is mindenféle játékot megvettem,a legtöbbet úgy adtam tovább,hogy szinte 1x sem játszott(a Fisher Price játékokkal egyáltalán nem).
Ma már elmúlt 3 éves,a kedvence a konyhában ügyködés,és az autózás,ami már lassan több száz van itthon,mert van egy 4 évvel idősebb bátyja.
A bölcsiben is egész nap főz:)
Sokat énekelünk,mondókázunk ,ha a tesónak verset kell tanulni a suliban,akkor ő is odaül.
Ma már én is úgy gondolom,hogy nem kellett volna megvenni azt a sok drága játékot,mert értelme nem volt:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!