Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » IQ teszt gyereknek - mennyire...

IQ teszt gyereknek - mennyire megbízható?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Az Országos beszédvizsgálóban 98 - as volt a 6 és fél éves lányom IQ -értéke, ami normálnak számít, bár jobbra számítottam. Szerencsére beszéd ügyben nincs nagy baj, egy enyhe pöszeséget kivéve, jól rajzol, szinte minden téren a korosztályának megfelelő.

Mennyire lehet az iq teszteket komolyan venni? Nem tudom, milyen teszt alapján jött ez az érték.

2012. márc. 14. 18:25
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Megbízható. A szakvéleményben benne lesz milyen teszttel nézték. Talán SON, esetleg Binet.
2012. márc. 14. 18:41
 2/10 anonim ***** válasza:
40%
Az, hogy az IQ-ja ennyi a gyermeknek, semmit nem jelent. Mivel teljesen normális ez azt jelenti, hogy bármi lehet a gyermekedből. Attól, hogy normális az IQ-ja még akár zseni is lehet. Nem feltétlenül függ össze a kettő. Az én kisfiamnak is ennyi az IQ-ja. Mégis gyorsabban tanul a társainál. Ezzel ellensúlyozza a lustaságát. Akkor bukott le,amikor verset kellett megtanulniuk, elsumákolta és először feleltették.Akkor kiderült, hogy nem ez az első vers amit nem írt be a tanulni valók közé. Hosszú szövegeket képes volt megtanulni úgy, hogy előtte két gyerek felmondta. Sőt, olyan olvasmány tartalmát mondta fel ötösre amit soha nem olvasott. Szóval IQ ide IQ oda a lényeg, hogy meglegyen a magukhoz való eszük.
2012. márc. 14. 19:20
 3/10 anonim ***** válasza:
87%

Kedves Második!

Azért ez nem teljesen így igaz!

Gyógypedagógus vagyok, s mindennap IQ-t mérek!!!

2012. márc. 14. 20:21
 4/10 anonim ***** válasza:
Elnézést az off-ért, kedves utolsó, tudnál mondani olyan oldalt, ahol van ilyen teszt 7 éves gyereknek? Előre is köszönöm.
2012. márc. 14. 21:25
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Utolsó!

Ezek a tesztek kizárólag a Nevelési Tanácsadó, Szakértői Bizottságok birtokában vannak. Tudtommal más nwm is vásárolhatja.

Neten nem valószínű, hogy hiteles teszt létezne.

2012. márc. 15. 07:13
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezeket a teszteket nem kitölteni kell, tehát mi is sokáig tanuljuk egy-egy teszt felvételét.
2012. márc. 15. 07:14
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom ilyen kicsi korban még növekszik az IQ, tehát ez nem a végleges érték. Simán lehet 110 is felnőttkorában.
2012. ápr. 7. 17:08
 8/10 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó - örülök, hogy ez még nem végleges érték - kicsit elszomorított az érték, mert többre, minimum 110 -re számítottam, hiszen nagyon talpraesett, ügyes kislány, bonyolult meséket, pl. Andersen, Grimm - könnyedén megért, a memóriája is kiváló. Lehet, mikor a vizsgálatot végezték, fáradt volt, és furcsa volt neki a környezet, ezért mutat alacsonyabb értéket.
2012. ápr. 7. 18:38
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
nem értem, hogy miért baj az, hogy átlagos érték jött ki. ez annyit jelent, hogy nincs visszamaradva. innentől kezdve pedig bármi lehet belőle. a szorgalom, az érdeklődés megléte legalább annyit számít, ha nem többet, mint az adottságok.
2012. jún. 5. 13:26
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az egész gyereket egészében kell nézni,nem kiragadva az iQ-t.

Ha látod,hogy ügyes a kislányod semmi gond,ne könyveld el átlagosnak,majd később kiderül miben jó,jobb mint a többi gyerek.

Véleményem szerint minden gyerek egy kis remekmű, a nyugodt családi légkör,szeretet,odafigyelés,törődés a legtöbb amit adhatsz neki.Emelett sok-sok mese(nem tévé).Érzelmileg legyen kiegyesnsúlyozott.

Nehogy elkezd fejlszteni!A fejlesztett gyerek megtorpan a fejlődésben a szabadon játszó gyerek pedig szárnyal a fejlődésben.

2012. jún. 5. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!