Gáz, ha 5 éves gyereknek leturmixolom a levest?
1 éve betegség kezdetekor a levest hányta ki, konkrétan látta benne a répa, zöldség, tészta darabokat. Előtte nagyon leveses volt, mindent megevett belőle. Most csak a levét nagy kínnal. Zöldség látványától öklendezik. Kipróbáltam ha leturmixolom jócskán zöldséggel, akkor megeszi.
Ez így ciki ekkora gyereknél, vagy erőltessem inkább a darabos zöldséget? egy évig kínlódtam vele, nem jutottam semmire. De ha valakinek van ötlete!?
Turmixold, nincs vele gond. Rengeteg turmixolt krémleves létezik.
Mondjuk, nem tudom az oviban, iskolai menzán mi lesz vele, de turmixold. Én is azt tenném, ha úgy megenné.
Ne erőltesd! Amikor kicsi voltam, belém erőszakolták a szüleim a főtt húst, nem elégedtek meg azzal, hogy megeszek a sült húst, a májat, a zúzát, a mellet, neeeem ,egyem meg a főtt csirke bőrét is! Ma 28 évesen nem eszek húst, csak amihez kedvem van, havi 1- alkalommal csirkemellet vagy valami színhúst, nem mócsngosat.
Ha turmixolva eszi meg, hát egye úgy, de próbáld meg, hogy egyre darabosabbra hagyod neki. Az oviban/suliban senki se fogja leturmixolni a levest.
Semmiképpen se erőltesd, mert egy életre megutálja. Bár így is lehet, hogy nagyon sokáig nem fogja enni a zöldségdarabos levest.
Saját példám, élénken emlékszem, pedig nagyon kicsi voltam, 3-4 éves talán - apukám csécsi szalonnát evett, és természetesen mentem én is kéregetni belőle, és végül túl sokat ettem, megülte a gyomrom, és utána nagyon rosszul lettem, hánytam, minden bajom volt. 26 éves vagyok, de a mai napig nem bírok ránézni sem arra a fajta szalonnára, nem hogy megenni :(.
De a lényeg, hogy nem probléma a turmixolás, gondolom a húst nem turmixolod bele, csak a zöldségeket, akkor meg nyugodtan, egyszerű zöldség krémleves és kész, mi is sok krémlevest eszünk, az én fiam is jobban szereti, mint a darabos zöldséglevest.
Szia!
Nyugodtan turmixold le neki. Majd "elfelejti" ezt idővel és akkor megint enni fogja, addig ne erőltesd, mert úgy csak rosszabb lesz.
Én kb. 4 éve elkaptam valami vírusos betegséget, ami a gyomromra húzódott, pont a kedvenc rántott karfiolom után tört rám a hányinger és a hányás, ami két hétig tartott, majd még egy hónapig amíg kilábaltam belőle (15 kg-ot fogytam). Utána kb fél évig már akkor is felfordult a gyomrom, ha csak gondoltam a karfiolra vagy a brokkolira és kb 1 évnek kellett eltelnie, hogy ismét enni is tudjak belőlük (krémleves, hogy ne érezzem az állagát, mert attól is irtóztam), majd újabb 6 hónapnak, hogy megint egészben tudjam enni és ne öklendezzek. Nem tudom, mitől lehetett ez, de nagyon rossz volt. Mostanra ismét a kedvenceim, de ha beteg vagyok nem tudom megenni egyiket sem. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!