Abortusz vagy sem? Bővebben lent
Segítségetek szeretném kérni. Bántó, sértő válaszokkal kérlek ne nehezítsétek a helyzetünket.
Nemsokára 1 éves lesz a kislányunk, és ismét terhes vagyok. Nem terveztük a babát, kilyukadt az óvszer.
Szeptemberben házasodnánk össze, már a ruhám is megvan. Másfél szobás 5. emeleti panel lakásban élünk (lift nélkül), szerettünk volna jövőre elköltözni. Mikor megcsináltam a tesztet, sírógörcsöt kaptam. Kislányom pozitív tesztjénél majd kiugrottam a bőrömből. 5 nap telt el, és szinte csak a bosszút érzem. Magammal, magunkkal szemben, és ő felé is. Útálom magam, hogy ilyet gondolok, de félek.
Annyi mindent elterveztünk még a következő gyerek előtt. Vissza akartam menni újra dolgozni, hogy jobb gyedet kapjak. Félek hogy nem tudok annyi figyelmet szentelni a kislányomnak, amennyit szeretnék.
Még most is útálom a testem. Először rendbe akartam tenni magam, és utána felkészülni az újabb terhességre.
Én nem vagyok képes két picit együtt nevelni (türelmetlen, könnyen felkapom a vizet típus vagyok) A lányomat nem akarom azért bölcsibe adni, hogy könnyebb legyen itthon. úgy terveztük, hogy oviba megy a nagy, és utána jöhet a tesó.
Nagyon gondolkozunk az abortuszon.
Ha ez a baba nem születik meg, soha nem fogok szülni. Ha neki nem adom meg az életet, másnak se akarom.
Háborog a lelkem, de semmi jó érzést nem érzek.
Kérlek segítsetek! Mit tennétek a helyünkben?
A kérdésedet olvasva az az érzésem támadt, hogy ezt én írtam ki kb. két hete... Szinte minden stimmel, csak mi nem készülünk esküvőre, ill. az én kisporontyom 9hónapos.
Amikor pozitívat teszteltem, a kislányom még csak 7hónapos volt.. Sírva fakadtam, hogy én ezt nem akarom, erre még nem állok készen sem fizikailag, sem lelkileg sem sehogysem.. Az anyagiakról nem is beszélve.. A férjem szintén sokkot kapott..
Elkezdtük intézni az abortusszal kapcsolatos dolgokat is, nehogy kicsússzunk az időből. Aztán a műtét napján, a kórház kapujából mégis visszafordultunk, nem tudtuk megtenni.. És én érzem, hogy igazából ez a jó megoldás, annak ellenére, hogy az első 1-2 nehéz lesz. Viszont az azt követő 80év minket fog igazolni
Ha elvetettük volna, azt nem is tudom, mikorra dolgoztam volna fel (annak ellenére, hogy nem akartam még tesót), és a kapcsolatom is biztosan megtérdelt volna.
Nem megyek bele, hogy az elmúlt időszakban miken mentünk át a férjemmel, hányszor ébredtem az éjszaka közepén fel sírva, rohadtsz szar volt az egész, amíg végre el nem döntöttük, hogy megtartjuk a kettes számú versenyzőt. Te tudod, hogy miről beszélek.
Én azt érzem, hogy Ti sem fogjátok elvetetni, nem hiszem, hogy képes leszel rá. Ahogy meghozzátok a döntéseteket, meglátod, megtelik a szíved majd szeretettel!!!
Nagyon drukkolok Neked, ügyes leszel biztosan két poronttyal is!
Azért majd írjál nekünk!
Az utolsó Válaszoló nagyon jól fogalmazott!
Teljesen váratlanul ért a 4. terhességem!
Hetekig depressziós voltam és állandóan vívódtam mit tegyek, mardjon vagy menjen?
Végül megtartottuk.Mai fejjel butaság volt ez a sok vívódás.
Ha most újra terhes lennék(védekezés mellett)biztos hogy megtartanám,az abortusz számomra már nem alternatíva.
Ez a gyermek már most a Ti gyermeketek,azért mert pici és könnyen kioltható az élete jó megoldás lenne Őt elpusztítani?
Vajon nincs joga az ÉLETÉHEZ ha már ÉL?
Az első válaszolóval nem értek egyet!"Az idő minden sebet begyógyít"De mennyi az az idő 10-20-30 év?
Nemrég volt egy kérdés,egy anyuka 14 év után nem tudta feldolgozni az abortusz!
Nők az abortuszról vallanaj!
„Azt gondoltam, hogy egy abortusszal véget vethetek egy súlyos dilemmának. De aztán rá kellett jönnöm, hogy ezzel a döntéssel sokkal nagyobb szenvedés, depresszió, fájdalom és bűntudat vette kezdetét az életemben.”
Karen Bodle
„Szégyelltem, hogy terhes vagyok és egyedülálló, ezért azt gondoltam, hogy az abortusz majd megoldja a problémámat. …utána megállíthatatlanul zokogtam.”
Tracy Reynolds
„Szívem mélyén nagyon akartam a babát… Azt bánom leginkább az életemben, hogy nem hallgattam a szívemre. Nem voltam elég bátor, hogy a meggyőződésemet követve életet adjak a gyermekemnek.”
Cynthia Carney
„...az elmúlt másfél évben szabadultam meg a csend és szégyenkezés láncaitól azáltal, hogy nyilvánosan beszéltem az igazságról. Az abortusz nem egy gyors és egyszerű megoldás; ez egy életeket tönkretevő döntés. Olyan döntés, amit mindig bánni fogok.”
Én ( mi ) ugyanebben a helyzetben voltunk..csak 3 éve. Nálam ugyan nem jött szóba az abortusz, de egyrészt az anyagiak miatt, másrészt mert én sem vagyok egy laza türelmes nyugis típus, borzalmasan megijedtem. Épp egy héttel azelőtt döntöttünk as férjemmel, hogy mégsem vállalunk még egy gyermeket, mert több szempontból nem fér bele, amikor a legkisebb megfogant.
Biztos érezte, hogy húúú ide még gyorsan beslisszolok, mielőtt elzárják az utat :)
Nem tagadom, hogy rengeteg lemondás van a döntésben, de soha és ezt a legkomolyabban mondom egyetlen másodpercre nem jutott eszembe, hogy nem így kellett volna.
Bennem is ugyanígy mneg voltak a félelmek, hogy a nagyobbnak majd nem jut annyi idő...meg így meg úgy, de a nagyobbnak sokkal jobb így! És mindent összevetve nekünk is.
A nehéz időkből meg kifelé megyünk...
Igen, hétfőn voltunk a nőgyógyászomnál, elindítottuk a folyamatot. Szombaton megyünk a védőnőhöz...
Még mindig nem érzek semmi jót...
Próbálom úgy felfogni, hogy ez egy biológia véletlen.
Köszönöm Mindenkinek, hogy válaszolt.
Hát..élet véletlenül soha nem jön létre!
Tehát biológiai véletlen nincs!
Nagy hiba elvetetni a babát!
4 gyerekes
Hát én azt hiszem elveteti. :(
Életed végéig bánni fogod, hogy kioltottad ezt a kis életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!