Először is kiadnám jó pénzért a lakást és bérelnék egy sokkal kisebbet. Vannak, akik ekkora lakást akarnak bérelni, nem tudom, mennyi rajta a hitel, de a bérleti díj akár futhatja is. A kisebb lakásnak meg nyilván kisebb a költsége is.
Az apukának akkor is kell gyerektartást fizetnie, ha az egyik hitelt ő vállalja, nem? Akkor ha mást nem, abból fizetheted arra a 7 napra a bölcsi/ovi után a bébiszittert. Legjobb, ha mondjuk a saját ovónénijük vállaja őket - sokszor csinálnak ilyet az óvónők, ha már nekik maguknak nincs pici gyerekük, mert nekik is jól jön a keresetkiegészítés és így nem is kellene új emberhez hozzászokniuk a manóknak. Egyedülállóként magasabb családi pótlékot fogsz kapni, mint ha az apukával együtt élsz, nem sok a különbség, alig pár ezer, de azért az is segíthet valamit. Csak jelentsd be máris, hogy mielőbb úgy kapd a pénzt.
2012. márc. 13. 16:49
12/19 A kérdező kommentje:
A hitel olyan 40e körül van, így nem éri meg kiadni. A legjobb megoldás az lenne, ha el tudnám cserélni egy kisebbre aki átvállalná a hitelt is. Ha azt nem kellene fizetni akkor nem lenne gond, a gyerekek felügyeletét már egyszerűbb lenne megoldani.
2012. márc. 13. 16:57
13/19 anonim válasza:
Hol élsz? 40 ezernél jóval többet fizetnek egy háromszobás lakásért.... Bőven megérné kiadni, még maradna is pénzed.
2012. márc. 13. 17:14
14/19 anonim válasza:
Gabka 77,de neki is kéne lakást bérelnie...
2012. márc. 13. 17:36
15/19 anonim válasza:
Kisvárosban élek, egy háromszobás lakásért minimum 50 ezret kérnek albérletet. Ha jó lakása van a kérdezőnek, jó helyen, akkor ő is megkap ennyit érte legalább. Ez esetben a bérleti díj viszi a hitelt, meg marad is belőle, hogy hozzátegye a saját bérleményének árához, de ha csak egy vagy másfél szobásat bérel, akkor fele lesz kb. a bérleti díj, mint amit ő kap, tehát mindenképp jobban jár, nem is beszélve arról, hogy a kisebb lakáson valószínűleg a rezsi is kisebb lesz.
2012. márc. 13. 18:03
16/19 anonim válasza:
Mi 55ért bérlünk egy 3 szobás sorházat, szóval szerintem is jól járnál, ha egy kisebb lakást béralnétek. Akkor lehet, hogy csak 35-40e lenne a bérleti díj, plusz még megmarad a másik lakás kiadásából (hitel kifizetése után) 10-15e ft. Így már sokkal könnyebb lenne!
2012. márc. 13. 18:32
17/19 anonim válasza:
Egyébként engem is érdekelne merre laksz :)
2012. márc. 13. 18:37
18/19 anonim válasza:
A bankot szerintem érdemes megkérdezni, hátha lehet úgy eladni és kisebbet venni, hogy átviszed a jelzálogot. Hallottam már ilyet régebben. Mondjuk elég macerás lehet, meg nem biztos hogy elég fedezet a kisebb lakás, de ha már egy ideje fizettétek, akkor elképzelhető hogy belefér.
2012. márc. 14. 10:15
19/19 anonim válasza:
Azt azért ne felejtsétek el, hogy manapság egy lakást jó árban eladni gyakran több évbe kerül, a kérdezőnek meg addig is élnie kell valahogy...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!