Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerekes anyukák (akár...

Kisgyerekes anyukák (akár több gyerekkel is), van köztetek olyan, akinek nincs barátnője, baráti társasága ott ahol laktok?

Figyelt kérdés
És van olyan aki úgy érzi, hogy ez olyan nyomasztó?
2012. márc. 5. 10:09
 1/10 anonim ***** válasza:
én így vagyok vele!nagyon kicsi faluban lakunk,és senkinek sincs annyi idős babája,mint nekem.annyira nyomasztó!
2012. márc. 5. 10:42
 2/10 anonim ***** válasza:

nekem foleg fiubarataim voltak, igy amikor az elso bebivel terhes lettem, lekoptak (nem tudtam veluk babas temakat megbeszelni nyilvan :D)..maradt 2-3 jo baratom (fiuk), de ok nem pestiek, vagy ritkan tudok veluk talalkozni.

azt hittem majd a jatszoter, stb valtoztat rajta, de amig en a jatszoteren a gyerekkel jatszottam, addig a tobbi anyuka kupacban volt, es beszelgetett..

aztan eljutottam oda, hogy bekerultem a "tarsasagba", hat .. se a baratok koztot nem nezem, se a doktor houset, vegig ilyenekrol dumaltak, rajottem, hogy nincs nagyon kozos temam veluk, amit sajnalok..

nagyon orulnek, ha a fiam mar annyi idos lenne, hogy lenne kis baratja, akivel jol kijon, es akkor esetleg az o anyukajaval ha nem is baratok lehetnenk, de a gyerkocoket ossze lehetne engedni..

2012. márc. 5. 12:05
 3/10 anonim ***** válasza:
nálunk a faluba van pár anyuka akivel majdnem egyidős a fiam,de ők nem az én világom,vagy én nem vagyok az ő világuk(inkább a második).valahogy tőlem is elkoptak a barátoknak hitt emberek miután megszületett a fiam.eddig elég jól bírtam,de a mostani tél valahogy kikészített,aztán elkezdtem fórumozni sok helyen,és lettek barátaim.mind anyukák szinte.fiam 2,5 éves.
2012. márc. 5. 12:11
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem az összes "barátom" eltűnt, mikor megszületett a fiam. Bár az elmúlt hónapban 1-2 megtalált...persze segítség vagy valami más kellett nekik. Amióta jó idő van sokat vagyunk kint, játszótéren. Van néhány ismerős anyuka, velük szoktam pár szót váltani. De ez nem olyan barátság...

Igen, nyomasztó, mert egyedül vagyok.

2012. márc. 5. 12:59
 5/10 anonim ***** válasza:
igen sajnos, és szőrnyű érzés! :( munka miatt költöztünk jelenlegi lakhelyünkre (100 km otthontól) aztán terhes lettem és csak 2 hónapot dolgoztam így még a munkatársakkal sem kerültem közelebbi kapcsolatba nem hogy barátokat szerezzek. ráadásul nekem elég nehéz is barátkozni, én úgy vagyok vele hogy én már megtaláltam az igaz barátaimat akiket nagyon szeretek és nagyon hiányoznak és teljesen egy hullámhosszon vagyunk. nekem nem is az fáj hogy itt nincsenek barátaim, az otthoniak hiányoznak rettenetesen és én őket akarom nem ujjakat! sokat beszélgetünk még most is tartjuk a kapcsolatot, csak ez sehol nincs a mindennapi találkozásokhoz képest! mindig alig várom a hazalátogatást főleg miattuk. :)
2012. márc. 5. 13:32
 6/10 anonim ***** válasza:
Mi is egy kis faluban lakunk,általában ha megyünk a boltba vagy csak az udvarra szó szerint kivan halva a falu.Itt is vannak a fiammal kb egy korú gyerekek és nem is laknak messze sem,de még csak látni se látjuk őket,bevannak gubózva.Az én fiamat pedig nem lehet bezárni,igényli minden nap a friss levegőt!Van két anyuka akikkel összejárunk néha,van hogy 2 hétig sem találkozunk,de valahogy olyan furák,folyton azt érzem mintha csak nekem lenne fontos hogy a fiamnak legyen játszópajtása!Szegényt sajnálom is mert sokat emlegeti hogy menjünk el valamelyik kis barátjához,2,5 éves és szeretné a gyerektársaságot,én már nagyon kevés vagyok neki,de én nem szeretek másnak a házára járni,főleg ha látom hogy útban vagyunk!Azért az érdekes dolog ha már jó ideje nem hívom fel őket,azt mondják hogy elvagyunk veszve holott ők is hívhatnának minket,nade hagyjuk is!
2012. márc. 5. 13:38
 7/10 A kérdező kommentje:

Akkor nem vagyok egyedül ezzel az érzéssel :( Nálunk is az a rossz, hogy a fiam is rettentően igényelné. 2 házra lakik pl ugyanakkora gyerekes család, de pl. egész nyáron nem találkoztak. Udvaron beülnek az autóba és lelépnek mamákhoz, utcára nem jönnek ki. Nekem ez olyan furcsa. egyébként el vagyunk, van hogy beszélgetünk, de ez nem barátság. Nekem símán beleférne napi 1 óra szomszédolás vagy úgy hogy ők jönnek, vagy úgy hogy mi.

Játszón , oviban én nem tudok ismerkedni, egyszerűen nem tudom mit mondjak. Biztos velem is baj van, mert nem tudok kezdeményezni, de ilyen vagyok, mindig is ilyen voltam. De ha hozzámszólnak nagyon kedves vagyok :( Eleve olyan rossz ez az érzés, de ha belegondolok, hogy a fiam mennyire menne, az még rosszabb :(

2012. márc. 5. 14:14
 8/10 anonim ***** válasza:
ja, nalunk is a szomszedban (!) van két gyerek, egyik 3 honappal fiatalabb a fiamnal, a masik 2 evvel idosebb, de mindig jonnek mennek, hiaba hivom.. azt hittem haragszanak, de nem, ok ilyenek.. hat :( nekem is beleferne, szerintem a fiamnak is jot tenne, de ez van.. majd kesobb talan, ha lesz sajat tarsasaga, akkor azokkal
2012. márc. 5. 15:24
 9/10 anonim ***** válasza:
6-os válaszoló vagyok:nálunk az a legrosszabb hogy még játszótér sincs ahol ismerkedhetnénk,de az itteni anyukák tényleg bevannak "gyepesedve"! Akik járnak hozzánk ott a kisfiú és a fiam között majdnem 8 hónap van(a fiam idősebb) és látni is hogy a fiam nem úgy viszonyul szegényhez,ő már szeretne beszélgetni de a másik kisfiú még nem beszél,játszani sem úgy tudnak mint a vele egy korúakkal és látom szegényen hogy ez őt zavarja,már sokat emlegeti az ovit is mert szoktuk látni a gyerekeket ha kint játszanak és látom hogy vágyik be hozzájuk!
2012. márc. 5. 15:26
 10/10 anonim ***** válasza:

Én meg a szomszédokkal nem barátkozom, a ház előtti játszótérre sem járunk :P

Egyébként én is barát-nélküli vagyok, de ezekkel a lakótelepi családokkal nem akarok barátkozni.

2012. márc. 12. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!