Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Háromgyerekesek! Hogy tudtok...

Háromgyerekesek! Hogy tudtok kimozdulni három gyerekkel?

Figyelt kérdés

Nagyon nehéz élni három gyerekkel, szerintem. Hogy nem őrültök bele? Vagy "csak" az első néhány év olyan nehéz? Mindenkinek van kocsija, akinek 3 gyermeke van? Nem tudod fogni a kezüket. Vagy, ha az egyik beteg, viszed Magaddal a másik kettőt is a rendelőbe? És hogy mentek ketten a 3 szülőire? És addig kikkel vannak a gyerekek?

Minden érdekel.Hamarosan öten leszünk.... :) Kicsit aggódom.

Sokkal-sokkal nehezebb hárommal, mint kettővel? Kicsi korkülönbség.... 2 év és 4,5.

2012. febr. 6. 13:59
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Nekem két testvérem van, sosem volt kocsink. Nagymamák sokat segítettek. Nagyon ritka, hogy egy napra teszik az összes gyerek szülőijét, nem valószínű.
2012. febr. 6. 14:05
 2/23 anonim ***** válasza:

3 kicsi gyerekem van. A legnagyobb 4.5 a középső 2.5 a kicsi fél éves. Hozzátenném, hogy nem így terveztük. Nekem nincs jogsim. Nagyszülők, rokonok sincsenek. Hogy később könnyebb lesz e nem tudom, csak remélem nagyon!! :)

Rendelőbe igen mindhármat viszem ha úgy van. Amúgy a legnagyobbam ovis, bár viszonylag sokat van itthon, de azért sokkal könnyebb amikor hétköznap napközben 2 kicsi mellett el tudom végezni a dolgomat.

Jelenleg a legkisebb ugye még babakocsis, a középsőm feláll a tesófellépőre, a legnagyobb meg szépen gyalogol már mellettem.

Szülőire hol eljutok, hol nem...ha a férjem aznap nem ér rá és nem ér haza időben akkor nem megyek. Felhívom az óvónőt telefonon és úgy elmondja mi volt a téma, mit kell tudnom.

Én most rosszabb passzban vagyok, fáradt vagyok, kimerült. Úgyhogy remélem idetéved olyan akinek már megvan a 3 kicsi gyerek és leírja hogyan is csinálja a dolgokat, vagy mikortól lett könnyebb ha könnyebb lett.

2012. febr. 6. 14:08
 3/23 anonim ***** válasza:

3 éves és 15 hós gyerekeim vannak, és a napokban teszteltem pozitívat, októberre nagycsalád leszünk, ha minden jól megy.

A nagy most kezdte az ovit. Nulla segítségem van.

De igen, mind együtt megyünk az orvoshoz, ha egy beteg, ez így van most is. Szülői nem hiszem, hogy majd mindig egyszerre lesz. Ha meg igen, akkor sem tragédia, ha nem tudsz elmenni, megkérsz egy ismerős anyukát, hogy jegyzeteljen.

Én nem aggódok ilyenek miatt.

Ne aggódj te sem, majd lesz ahogy lesz :)

A pici babakocsiban lesz, a másik kettő meg majd két oldalról fogja a babakocsit, vagy fogják egymás kezét. Nekem a nagy nem elfutkosós fajta. A picit még nem tudom, hisz még csak 15 hós, de mire megszületik a legkisebb, addigra 2 éves lesz majdnem.

Egyébként az orvost úgy szoktam megoldani, hogy előtte le szoktam szólni a dokinak, hogy csak az egyik beteg, úgyhogy ne kelljen sokat várni, általában így be szoktak hívni, vagy átküldenek addig az sztk-részbe, és megmondják, hogy jöjjünk vissza 20-30 perc múlva.

2012. febr. 6. 14:11
 4/23 anonim ***** válasza:

Nem nehéz három gyerekkel , csak bele kell jönni. Természetesen az első évek a legnehezebbek , ahogy nőnek egyre önállóbbak lesznek. Nekünk nincs kocsink viszont van 5 gyerekünk. Mindenhová gyalog megyünk. Úgy szoktunk menni , hogy a legkisebb a babakocsiban (11 hós) , a két másik kicsi gyerek (2,5 és 5 évesek) a babakocsit fogja két oldalt. (A nagyobb gyerekeimről nem írok , mert ők már önállóan közlekednek(8 és 10 évesek).

Igen , ha az egyik beteg akkor viszem mindet magammal az orvoshoz , sőt ha nekem kell mennem dokihoz akkor is jönnek velem. Sajnos nincsen segítségem , nincs aki vigyázzon rájuk , a férjem este 7-kor jön haza ,szombaton is dolgozik, így egyedül kell mindent csinálni(bevásárlás stb.... A szülői értekezleteknél az egyikre elmegyünk , amelyiket éppen valami miatt fontosabbnak tartom , a másikunk otthon a gyerekekkel. A másik szülőiről pedig megkérdezek egy anyukát-apukát aki ott volt , hogy volt-e valami érdekes. Jó sok szervezés és ügyesség kell , de minden megoldható , majd belerázódsz, az elején kicsit nehéz , de ha próbálod egy időben etetni , altatni őket , akkor nem lesz teljesen káosz az életed.

2012. febr. 6. 14:32
 5/23 anonim ***** válasza:
34%

Itt fel tenném a kérdést!

Miért kell 3 gyerek, ha nem tudják felnevelni? ha nem tudnak biztosítani olyan körülményeket a gyerekeknek, mind lelkileg, érzelmileg anyagilag, hogy ne szendvedjenek valamiben is hiány?

Itt jön a felelőtlenség, akik nem tudják mivel jár 3 gyerek, csak csináljunk gyerekeket., aztán majd lesz valahogy! Ez a hozzáállás már disztriktív, már rég nem az az idők járnak, változik a világ, és ezzel együtt változik minden.

Ne értsék félre nem a nagycsaládosok ellen vagyok, csak azt mondom hogy nem kell felelőtlenül dönteni. Van egy ismerősöm, aki nagyon menő válalkozó volt, míg meg nem születtek a gyerekei, 3 gyermek.

Anyagilag padlóra kerültek, depreszióba esett, tönkre ment a vállalkozása,most németországban dolgozik segédmunkásként.

Társadalmilag már sok felnőttnél a stressz első számu okozója a sok gyerek.

Már unom, és szó szerint idegbajt kapok ha azt hallom hogy, hova tegyem a gyerekeket, nincs 5 percem, megőrülök.

Útószóként még csak annyit mondanék, hogy ne egymás kárára vállaljatok gyereket, ha nem egymásért.

2012. febr. 6. 14:44
 6/23 anonim ***** válasza:
Nekem négy van, de emlékszem egy ideig volt három is ;D A nagyobbak között kisebb a különbség. Akkor volt könnyebb amikor a nagyok már oviba, suliba jártak. Aztán amikor a legkisebb fiam ovis lett a nagyobbak meg suliba jártak, na akkor már könnyebb volt. Persze nyáron ugyan úgy mindenki ment orvoshoz ha valaki beteg volt, mert hát akkor még ahhoz kicsik voltak, hogy egyedül maradjanak. Tavaly megszületett a negyedik.Na most tényleg nehéz lett. Oviba mindegy volt mikor értünkbe,de a suliból nem lehet késni. Az órát meg nem érdekelte,hogy két hete szültem,sulis időben költött. Hétköznap ha éjjel hatszor szoptattam is reggelit kellett csinálni kellett a nagyobbaknak,ébreszteni őket és indítani suliba. Ez most annyival jobb, hogy éjjel már nem szopizik a kis tesó sokat. Na meg a nagyobbakat már otthon lehet hagyni rövidebb időre egyedül is.
2012. febr. 6. 14:45
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
a második vagyok az 5-re reagálnék. nekünk nem tervezetten lett 3 pláne nem kis korkülönbséggel. Sajnálom hogy panaszkodni merek amiért nehéz, de elvetetni nem lett volna szívem. És senkitől se hallottam még hogy az elvetetés mellett döntött volna, mert nem éhezünk, nem nélkülözünk és CSAK saját kényelemszeretetemből, meg hogy nekem egyszerű legyen, meg hogy megfeleljek a mások által elvárt képnek ( 2 gyerek és kész) azért nem fogok megölni egy életet... "szeretem" az ilyen sommás véleményeket hogy aki nem bírja minek szüli...és amikor nincs más választás?? Amikor valaki az egy vagy két gyerekével nem bír vagy panaszkodik annak sose szól be senki ilyen "kedves" ember...az teljesen normális hogy panaszkodik.
2012. febr. 6. 14:50
 8/23 anonim ***** válasza:

Júniusra várom a harmadikat, a nagyok három és fél, illetve másfél évesek.

Nem tudom, mennyivel lesz nehezebb hárommal, mint kettővel, de pl. én soha nem viszem orvoshoz a gyerekeket, ha betegek, hanem a doki jön ki hozzánk. Pont jól jött ki, a szomszéd utcában lakik és bármikor könnyen beugrik, ha kell, de ha messzebb lenne is eljönne, kifizetem a kiszállását természetesen, de én nem viszek egészséges gyereket rendelőbe, a beteget meg nem nyúzom lázasan, hogy még órákat várakozzon is. Tudom, szerencsés vagyok, megtehetem, ha rosszabbul élnénk anyagilag, gondolom, kénytelen lennék én is más megoldáshoz folyamodni. De szerencsére nem gyakran betegek, évente meg egyszer-kétszer azt a háromezer Ft-ot ki tudom fizetni.

Séta: van tesókocsink, a két nagyobbommal is rengeteget használtam, nagyon tuti találmány. Meg van testvérfellépő is. Ha megszületik a pici, vagy a két kisebb megy testvérkocsiban, vagy a pici a normál babakocsiban, a középső tesófellépőn, a legnagyobb sétál velem. Valahogy csak megoldom. :-)

Szülőire pár évig még csak az oviba kell menni, de nem hiszem, hogy olyan nagy gond lenne, ha később iskolába kerülnek, hiszen nekem is van testvérem és soha nem esett egybe a szülői értekezletünk. Ha mégis így lesz, hát oda megyek, ahová fontosabb adott esetben. Na meg ha kell, inkább bemegyek külön beszélni az oszifővel, vagy fogadóórára, stb. Szerintem mindent meg lehet oldani, rugalmasság kérdése.

2012. febr. 6. 15:13
 9/23 anonim ***** válasza:

Hatos hozzászóló vagyok,az 5-re én is reagálnék. "Miért kell 3 gyerek, ha nem tudják felnevelni?"- Itt senki nem írta, hogy nem tudja a három gyermekét felnevelni.- "ha nem tudnak biztosítani olyan körülményeket a gyerekeknek, mind lelkileg, érzelmileg anyagilag, hogy ne szendvedjenek valamiben is hiány?"-

Egyikünk sem írta, hogy a gyermeke hiányt szenvedne bármiben is. Bár én úgy gondolom,hogy nem attól lesz valaki jó szülő,hogy mindent megad a gyerekének,amit a mai kor elvár, megkíván.-"Itt jön a felelőtlenség, akik nem tudják mivel jár 3 gyerek, csak csináljunk gyerekeket., aztán majd lesz valahogy!"- Addig még valakinek nincs egy gyereke sem, elképzelni sem tudja, hogy mivel jár ha gyereke van, csupán kapiskálja, vagy még azt sem. Ha már van kettő, azért talán jobban átlátja egy harmadik gyermek felelősségét.-"Már unom, és szó szerint idegbajt kapok ha azt hallom hogy, hova tegyem a gyerekeket, nincs 5 percem, megőrülök"- Akkor miért olvasol ehhez kapcsolódó kérdéseket és miért beszélgetsz olyanokkal akiknek ilyen gondjuk van?

2012. febr. 6. 15:15
 10/23 A kérdező kommentje:
:)
2012. febr. 6. 15:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!