Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy gyereknek kötelessége...

Egy gyereknek kötelessége eltartani a szüleit idős korukban?

Figyelt kérdés

A szüleimről van szó. Anyám 49 éves életerős nő, kb. 20 éve sehol nem dolgozik, nulla a keresete. Apám 58 éves szintén sosem dolgozott, világ életében alkalmi munkákból tartotta el a családot. Már évek óta nem lakok velük mert sosem volt jó a viszonyunk, a férjemmel lakunk az anyósomnál.

A férjemmel az a vágyunk, hogy legyen egy saját kis otthonunk, évek óta gyűjtűnk, hogy legyen egy kis tőke, aztán felveszünk lakáshitelt.

Anyámék miatt aggódom, mert hónapról, hónapra élnek nem érdekli őket a jővőjük, hogy mit fognak csinálni, mert nyugdíjuk tuti nem lesz, és nem lesz semmi jövedelmük. Mindig azt hangoztatja, hogy majd én gondoskodok róluk és eltartom őket. Miért is?? Nem lesz nekem elég, hogy fizethetem a hitelünket és etessem a saját családomat?

2012. márc. 13. 13:34
1 2
 11/11 porcukormókus ***** válasza:

Igen, létezik a jogban a szülőtartás fogalma, csak nemigen élnek vele az idősek, mert általában szégyelik. Ez kivételesen nem Orbán Viktor szabadalma..

Sokat én sem tudok erről a témáról, de üsd be a gugliba, hogy szülőtartás, sokmindent találsz majd róla.

Mellesleg én átérzem a problémádat- sajnos.. :(

2012. márc. 13. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!