Hogy létezik hogy az abortuszt túlélje egy magzat?
http://www.youtube.com/watch?v=bxqJ6-Ba2m8
Lehet kicsit hülyén tettem fel a kérdést!
Mit szóltok ehhez?Először nézzétek meg légyszi és csak ugy irjatok!
Akkor szerintem olvasd at meg egyszer, javaslom az nhs honlapjat, nyilvan tudod, hogy az nem a maganklinikakrol szol.
A 24. Hetig full legalis kivetel nelkul, semmilyen extra indok nem kell hozza.
JAVASOLJAK, hogy a 14. Hetig tortenjen meg a lehetseges szovodmenyek eselyenek csokkentese erdekeben, de siman mehet a 24. Hetig.
Sot, ha a terhesseg veszelyezteti az anya eletet, vagy sulyos rendellenessege van a magzatnak, akkor a 24. Het UTAN is megcsinalhatjak. Az allamiban is.
Olvasgass csak.
Sajnos kozben nekem volt ismerosom ilyen helyzetben, a 20. Heti uh-ra 22 hetesen kerult be, ugy kapott idopomtot es akkor derult ki, hogy nagy baj van a picivel, az uh utan jo 3 hettel volt az abortusza. Reszleteket nem tudok, mert nem igazan beszel rola, meg friss az elmeny es nem akar rola beszelni.
A lenyeg, hogy a baba kisagya nem fejlodott ki egyaltalan, valoszinuleg a szuletes utan meghalt volna, vagy abszolut vegetativ allapotban lett volna par evig. Ezert dontottek igy.
De igen, betegseg nelkul is megcsinaljak a 24. Hetig es ez nem az az orszag, ahol barkivel flegmaznanak, hogy miert nem ment korabban. Szerintem ezt te us tudod, hogy itt nem igazan merik megszolni az embert meg allami korhazakban sem.
25. vagyok megint.
A kérdésre válaszolva: kész csoda, hogy túlélte a videón szereplő nő az egészet, de végülis nem lehetetlen. Lehet, hogy rosszul adták be az az injekciót, vagy kevés v. túl híg koncentrációjú volt az oldat, vagy kivélesen erős szervezete volt már akkor is... soha nem tudjuk meg... Gondoljatok bele, hogy a mai fejlett orvostudomány nem tud megmenteni minden 6. hónapra született babát. Nemrég olvastam, hogy a 27. hétre született csecsemők túlélési esélye 70 és 85% közé esik. Ez a nő 1978-ban született, hol tartott akkor az orvostudomány ezen a téren?
Ja, és néhányan azért abba is gondoljatok bele, hogy valaki nem csak úgy eshet teherbe, hogy felelőtlenül éli a szexuális életét, vagy hogy védekezik, de pl. óvszer v. gyógyszer mellett terhes lesz. Sok lányt/nőt erőszakolnak meg! Biztos, hogy egy bűncselekmény áldozataként én sem tartanám meg a picit, bármennyire is "belőlem is van". Mellesleg én is éltem már át abortuszt, mert elhalt a magzat. Soha nem gondoltam, hogy valaha "kaparásom" lesz, de sajnos az élet így hozta. Lassan gyógyuló típus vagyok, míg mások 2 nap múlva dolgoznak a műtét után, én 2 hétig csak feküdtem, 3 hét múlva tudtam dolgozni. Nekem pl. lehet, hogy jobb lett volna az abortusztabletta, és a méhem talán könnyebben regenerálódott volna. A küretnek megvan az a hátránya, hogy a beavatkozás alatt a méh akár ki is lyukadhat, hiszen az orvos "vakon" dolgozik, csak a hangok alapján tájékozódik. Olyan is van, hogy meg kell ismételni a műtétet, mert szövetdarab marad benn. Én mondom, egyszer is elég volt átélni! Bár a műtét altatásban történt, az előkészítés és a gyógyulás nekem kínszenvedés volt, szerencse, hogy elsőre sikerült.
Szóval senkit nem kell elítélni elsőre az "abortusz" szó hallatán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!