Hogy létezik hogy az abortuszt túlélje egy magzat?
http://www.youtube.com/watch?v=bxqJ6-Ba2m8
Lehet kicsit hülyén tettem fel a kérdést!
Mit szóltok ehhez?Először nézzétek meg légyszi és csak ugy irjatok!
Tenyleg durva a kesoi abortusz, mar hallani is rossz rola.
Mi kulfoldon elunk es teljesen megdobbentem, amikor babat vartam es meseltek, hogy a 24. hetig van itt lehetoseg abortuszra.
Kerdeztem is, hogy miert ilyen sokaig es azzal indokoltak, hogy azert, mert ugye elvileg a 24. het betoltesetol kell kuzdeni a koraszulott babakert is, onnantol szamit a szules szulesnek es addig viszont vetelesnek, igy jogilag amig vetelesnek szamit a baba megszuletese, addig elvetetni is lehet. Es azt is mondtak, hogy ez nyilvan orszagtol es nepessegtol is fugg, ahol csokken, vagy stagnal a nepesseg szama, ott rovidebb ido hagynak abortalni, ahol viszont tulnepesedes van, vagy legalabbis nem fogy a nep, ott tovabb szoktak engedni az abortuszt.
Hat, nekem ez akkor is durva.
Jah es az is komoly volt, hogy voltam uh-n 16 hetesen is. Ez surgossegi uh volt, nem alapgondozas. Rakerdeztem a babank nemere es az orvos mondta, hogy egyszeruen nem mondhatja meg akkor sem, ha latja, max maganklinikan fogjak nekem megmondani a 20. het elott. A 20 hetes uh-n kozolhetik allami korhazban csak a baba nemet.
Az ok pedig az, hogyha a 20. het elott kiderul a nem es ez a szuloknek nem tetszik, akkor meg van ido intezkedni abortuszugyben es volt ra pelda, hogy csupan emiatt mentek abortuszra.
De ha 20 hetes uh-n derul csak ki, akkor a maradek 3-4 het mar keves lehet az abortusz elintezesere.
http://www.youtube.com/watch?v=UiF3LK5gx6g
itt is egy abortusz-túlélő beszél
11 teljesen megdöbbent amit irtál!
Mik vannak én el sem hiszem hát mégis csak életekről van szó!
Én azt hittem hogy a sóoldatos abortusz valami elmaradott országban alkalmazzák,döbbenet!!!
Tulajdonképpen méhen belül "megég" a baba.
Hogy mennyire komoly, azt nem tudom, nem leirva lattam az infot, hanem a doki mondta, aki ultrahangozott.
Angliaban vagyunk, de hozzateszem, hogy akkor egy olyan reszen eltunk, ami kb kis India volt. Abban a korhazban is a betegeknek a nagyon-nagyon nagy tobbsege indiai. Nekik pedig ez ugye igencsak szamit, marmint nekik meg mindig fontos, hogy lehetoleg ne lany legyen a gyermek.
Feltetelezem, hogy mas reszeken ez nem annyira fontos, lehet, hogy csak ebben a korhazban figyeltek erre oda.
De egyebkent teny, hogy maganklinikara is lehet menni emiatt, ha valakinek ez annyira fontos. Anno nezegettem, ugy lattam, hogy 16 hetes kortol nezik meg maganklinikan a baba nemet (anno kb 200 font korul volt), de talaltam olyan helyet, ahol mar 12 hettol megnezik, de valami brutal draga volt, 500 font korul. Azert ez itt sem szamit kis osszegnek, nem csak magyar penzben sok. Szoval szerintem aki mar 500 fontert csak azert megy el maganba uh-ra, hogy a gyerek neme kideruljon, annak szandekai vannak, nem puszta kivancsisag. De lehet, hogy tevedek, remelem.
De a bbc-n is olvastam 2-3 hete pont errol egy cikket, hogy elvileg csupan a baba nemere hivatkozva nem lehet abortuszra menni itt, de mivel ugye 24. hetig csinalnak abortuszt, igy siman megoldhato.
Indiaban amugy is durvan csinaljak ezt, ugy olvastam regebben a wikipedian, hogy ott meg a mai napig az ujszulottet is megolik, ha mondjuk lany lett es nem szeretnek a szulok.
Nagyon durva. Inkabb nem is boncolgattam a temat melyebben, lealltam az olvasassal, mert meg belegondolni is rossz.
Egyebkent en meg a sooldatos abortuszon akadtam ki nagyon. En eddig nem is hallottam rola, csak most a kerdesnel es ez valami brutalis dolog. Eddig sem volt abortuszom, de igyekszem mindent megtenni, hogy ezutan se legyen ra szukseg.
A jóisten megvédte őt.szerintem ha Isten elrendeli,hogy márpedig ő megszületik akkor még akkor is megszületik ha az "anyja" nem akarja.
más kérdés,hogy milyen élete lesz egy olyan gyereknek akit nem is akart eredetileg megszülni az anyja.
és biztos,hogy tudta,hogy mi történik vele egész biztos,hogy a lelke sértült ettől a babának.
nagyon durva amúgy szerintem,hogy megengedték az abortusztablettát is szerintem,ponthogy szigorítani kellett volna az abortusztörvényen nem pedig még egy ilyen "gyógyszert" is forgalomba hozni.
volt nálunk amúgy a suliban idén egy felvilágosító óra az abortuszról,és kijött egy hölgy előadást tartani,ő egy magzatvédő szervezet tagja és azt mondta,hogy amerikában például 9. hónaposan is lehet valakinek abortusza,konkrétan úgy,hogy rendesen megindítják a szülést és mikor kijön a baba feje akkor a tarkójába nyomnak egy injekciót amitől meghal.szerintem ez iszonyatos dolog.
még a korán pár hetesen elvégzett abortusz is szörnyű.
ha terhes leszek valamikor biztos,hogy megtartom a gyerekem.
19L
Háááát, döbbentem olvastam a hozzászólásokat. Ilyen létezik? Ez valami hihetetlen! A 24. heti abortuszról még nem is hallottam, de még az amerikai módszerről sem! Valami szörnyűség! Az emberi gonoszság és önzés határtalan, ez is bizonyítja. Nem tudom, hogy képesek ilyenre a szülők és egyáltalán az orvosok, akik az élet védelmére tették le az esküjüket. Ilyenkor az hol van? A 9. hónapos történetre már igazán nem tudok mit mondani. Ide jut az ember Isten nélkül :(((
Nem tudom arról a tablettáról beszéltetek-e, amelyet most akartak forgalomba hozni, s csak a kórházaknak engedélyeztetni, de a lényeg, hogy ebből nem lett semmi, mert megosztottságot idézett elő. Végre egy jó hír! A társadalom pedig, amelyik megöli saját utódait, nem is érdemli meg, hogy életben maradjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!