Tápszer kérdés?
A gyermekorvossal konzultalj, ha nincs ok, amiert ha-t kell adni, akkor lecserelheto.
A nagyobbik fiam kulfoldon szuletett, tapszeres lett es itt konkretan nincs is ha-tapszer, amugy sincs tapszertamogatas, HA tapszert elvileg csak tenyleg indokolt esetben irnak receptre. Pici koratol simat kapott a fiam, teljesen jo volt.
Masodik babank Magyarorszagon szuletett, vele keves tejem volt, de hamar kellett potlas is. Automatikusan ha tapszert irtak a korhazban, azt valtottuk ki. Konkretan nem birta a fiam, ahogy megette jott is ki belole folyamatosan, vagy kibukta, vagy kif.sta (erre nincs jobb szo) par percen belul. Eszmeletlen mennyiseget evett volna belole es tenyleg egybol ki is urult belole, mintha nem laktatta volna.
ket hetig probalkoztam, masik fajta HA tapszert is vettem, attol is ugyanez volt.
Ugyhogy szepen meglatogattam a gyerekorvost, elmondtam a gondomat es mondtam, hogy a nagyobbik gyerek kint aptamilt evett, ilyen gondunk nem volt. Igy irt fel a doki sima nullas aptamilt es humanat is probanak, mindketto jo volt, maradtunk vegul a humana mellett. Beallt a normalis babaszeklet, elmaradt a bukas es normal, egeszseges adaggal is jol lakott a fiam.
Igen, a dokik kapásból HA-s írnak fel, mint ahogy nekünk is igy volt. Nekünk azt mondták, hogy 6 hóig semmi más nem kell, csak ez. Milupa Milumil HA START Pro. Persze vénnyel is 2200 Ft, aztán csak kb 3 hónapig volt jó, mert nem táplálta eléggé a kisfiamat. Akkor néztem meg a kövi tápszert, ami az Optima 1 volt, és az IS adható már újszülőtt kortól, illetve van sima változata is. Ezért most vénnyel 975 forintot fizetek, ráadásul nem 600g-os, mint a start pro, hanem 900g!!
Ha ezt tudom korábban, lehet, hogy kapásból ezt irattattam volna fel a dokinénivel....
HA-s indokolt esetben célszerű adni, de mivel sem a férjem, sem én nem voltunk soha semmire allergiásak, akkor nagy valószinűséggel a babánk sem az. Persze első babánál para minden és elhiszünk mindent, amit a védőnő/gyerekdoki mond.. igy mi is vettük 3 hónapon keresztül a drágát...
Legközelebb szerintem nem fogjuk..
12. valaszolo vagyok.
Erdekes, hogy a dokid igy reagalt. Egyebkent normalis, jo orvos, vagy mas szempontbol is koti az ebet a karohoz?
Csak azert kerdezem, mert a mi gyermekorvosunk tenyleg minden tovabbi nelkul irt nekunk receptet sima tapszerre, egy rossz szava nem volt, meg csak vissza sem kerdezett, csak annyit mondott, hogy volt mar maskor is pelda arra, hogy nem birta a pici baba a ha-tapszert. (Leirtam korabban, hogy mi volt a helyzet nalunk.)
Es O tuti biztosan jo orvos, fiatal is, jol dolgozik, 3 helyen is rendel, mindenhol tomve van a rendeloje, mert nagyon jo orvosnak tartjak. Ezt csak azert irom le, hogy lassatok: nem egy "rosszabb" orvos engedte nalunk az atterest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!