3 éves korig tilos a tej. Még mindig nem gondolod, hogy csak marketing szöveg?
Itt van egy videó, ahol a doktornő(vagy színésznő fonendoszkóppal a nyakában)azt ecseteli miért nem jó a tej.
A sarokban meg végig a videót támogató cég....véletlen egybeesés??
A kommenteket is érdemes elolvasni.
Én nem vagyok tápszer ellenes ezt le kell szögeznem!!!Mikor kevés tejem volt egyből rohantunk tápszerért, de még sem kellett.
Azt viszont nem tudom megérteni, hogy 3 évig miért kéne tápszer?
Kisfiam 17 hónapos, már nem szopizik, mindenki azt ajánlja hogy tápszert adjak neki de el sem fogadná....szereti a tejet és semmi baja tőle.
Hol van a videó?
Egyébként igazad van. Én sem támogatom,kivétel persze ha a gyerek allergiás,vagy bármi baja van a tejtől!
A kislányomat sajnos csak 3hónapos koráig tudtam szoptatni,utána tápszert kapott,de 1éves korától tejet iszik!
Semmi baja nem lesz!!!!!!!Kakaot is kell adni majd neki az majd vizzel higitjuk???
3éves korába biztos nem kell a tápszer ovodába sincs ilyesmi :)
Nyugiba adhatsz neki,nekem négy gyermekem van,a legutobbit 28honapig szopiztattam,reggelire kapta,kakaot,tejet,tejbepapit.
Ugy hogy nem kell három éves korág!!!!
Én is láttam egy videót egy órája pont erről, és azon gondolkoztam kiírok én is egy ilyen kérdést. Megelőztél. És nekem is az a véleményem, ami neked. Nekem 19 hósak az ikerfiaim, igaz 17 hós korukig szopiztak, és 2 és 6 hós koruk között az egyiknek kellett pótlás tápival persze (másik nem bírta a tápit, így ő maradt anyatejes csak, másik kapta szegénykém a maradék anyatejcit+ pótálst, aztán mikor már ettek és amellé elég volt a tápi nélkül az anyatej, nem fogadta el a tápival pótlást a bátyus se.) Mondjuk ők a tejet se szeretik, joghurtot, sajtot, túrót imádják, ezzel pótolom napi szinten.
Lányomnak vettem annó egy doboz junior italt, hát mondanom se kell, egy kortynál többet nem fogadott el. Tejet szerette, tápit soha nem ivott, neki elég volt a tejem.
igen, ez az, hogy nem csak tejjel lehet fedezni kalcium és egyéb szükségleteket, hanem tejtermékekkel is.
Egyik ismerősöm gyereke szintén nem fogadja el a tejet, de a tápszert sem, így sok tejterméket eszik!
Én megmondom őszintén, bár valószínűleg le leszek pontozva, de az elejétől fogva kétkedve figyelem a tej-tiltást. Kislányom anyatejes baba, most 11 hós és még kétszer szopik egy nap de már egy hónapja bevezettem nála a tejet mivel nemrég olvastam, hogy most megy a vita rajta, hogy esetleg már fél éves korra leviszik a tej bevezetés alsó korhatárát. Logikailag pedig, ha a glutént is be kell vezetni hat hós kortól és lehetőleg szoptatással egyidőben, akkor a tejet miért ne lehetne? Én úgy voltam vele, hogy addig vezetem be amíg még szopizik.
Ha lenne a családban tejallergiás vagy bármilyen allergiás beteg, akkor nyilván más lenne a helyzet, de nem látom értelmét a túlaggódásnak esetünkben és higított bolti tejről beszélek.
És mi a helyzet a kecsketejjel? Mert a videóban tehéntejről beszélnek,és mindenkinek a tehéntej ugrik be először ha a tejről van szó!
A kis unokahúgom 6hónapos korától kecsketejet kapott,mert az anyjának nem volt teje. Már 15éves,semmi baja!
Ez már tuti erős marketing.
Végül is, ha számolunk, nálunk kb. 8000 Ft megy el tápszerre. Doboza 2000 Ft. A tej kb. 200 Ft/l.
Természetesen, ahol gondot okoz, allergiás a gyerek, remek, hogy vannak ilyen "helyettesítő" dolgok, de azért ennyire nem kellene erőltetni a tejitalokat. A bölcsődében, oviban is már tejet kapnak.
A jövő héten tölti be a fiam az egy évet, most kezdtük a tej kóstolgatását, úgy nézem, nálunk nem lesz gond vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!