Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha az egész...

Mit csináljak, ha az egész család az anyósom nevét akarja a születendő lányomnak?

Figyelt kérdés
Másfél éve halt meg az anyósom, akit Margitnak hívtak. A férjem és főleg az ő rokonsága erőlteti ezt a nevet, amit én nem akarok. Mit tegyek? amúgy nekem a kedvenc a Boróka, Stefánia, és a Sára.

2012. márc. 9. 18:16
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Kitartást neked!

A Margit név szerintem sem szép, a nagymamámat így hívják, de nem szereti, őt Mici-nek becézték mindig, most Mici néni. Viszont vannak a Margitnak rokon nevei, amik szerintem szépek, azokat tudnám ajánlani második keresztnévnek. Margarét, Margaréta, Margaretta, Margarita, Margita, Margitta.

Vagy a becézői a más említett Manyi vagy a Mici is anyakönyvezhető, bár én ezeket nem adnám.

Az általad választott nevek közül a Sára nekem nagy kedvenc, bár elég gyakori. Gyönyörű, egyszerű név, és mondjuk utána a Margaréta még nem lenne túl hosszú. A Boróka túl gyakori lett mostanában. A Stefánia különleges, nem túl gyakori név, nekem tetszik.

Mindenképpen beszéld meg a férjeddel a dolgot, hátha találtok mindkettőtöknek megfelelő megoldást.

Boldog baba várást, és majd írd meg mire jutottatok!

2012. márc. 12. 18:26
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

21 vagyok.

Esetleg a Gitta név is a Margit becézője, és adható. Elég ritka, az ismeretségemben egy kislány viseli, szerintem szép név.

2012. márc. 12. 18:28
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Gréta is szóba jöhetne, ha tetszik. Most nem néztem utána, de úgy rémlik, hogy a Margit, illetve Margaréta egyik alakja. Arany középút lehetne, neked nem jutna eszedbe a névről mindig néhai Margit anyós, a család viszont gondolhat rá. És a Gréta, Gréti nagyon szép lánynév szerintem.
2012. márc. 13. 10:48
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj a rokonokkal, hogy ők a Margithoz ragaszkodnak, nem lehetne "betömni a szájukat" egy becézéssel vagy hasonló névvel szerintem.
2012. márc. 13. 11:01
 25/29 A kérdező kommentje:
Kedves Válaszolók! Végül meg tudtam beszélni a férjemmel a dolgot és úgy egyeztünk meg, hogy Boróka lesz a lányunk, de másodikként megkapja a Margitot. De persze Borókának fogjuk szólítani. Köszönöm még egyszer a válaszokat.
2012. ápr. 2. 18:40
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
De jó hogy dűlőre jutottatok!!!:-)
2012. ápr. 2. 20:27
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
én is örülök és gratula!
2012. ápr. 2. 21:21
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Örülök a sikeres megegyezéshez, sok boldogságot a kislányhoz!
2012. ápr. 2. 21:57
 29/29 anonim ***** válasza:
0%

egy halott emberről (részvétem) elnevezni egy gyermeket lehet, hogy nagy tiszteletnek nézi az egész család, de balszerencsét hoz.

PL: 1,Nagynénémet halott húgáról nevezték el, most 70 éves. Nincs gyereke, az 1. férje meghalt, a 2. egy alkoholista, nehezen jár mert tönkrementek a lábai...

2, (kicsit furább példa) Nagymamám eddigi összes macskáját Cilinek hívta. Az első még normális volt, de a többi... szó szerint életképtelenek voltak....

esetleg 2. névként adjátok és keress egy szép nevet, ami a férjednek is tetszeni fog, meg a családjának. Hátha rá tudjátok beszélni. :)

2012. jún. 5. 22:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!