Mit csináljak, ha az egész család az anyósom nevét akarja a születendő lányomnak?
Kitartást neked!
A Margit név szerintem sem szép, a nagymamámat így hívják, de nem szereti, őt Mici-nek becézték mindig, most Mici néni. Viszont vannak a Margitnak rokon nevei, amik szerintem szépek, azokat tudnám ajánlani második keresztnévnek. Margarét, Margaréta, Margaretta, Margarita, Margita, Margitta.
Vagy a becézői a más említett Manyi vagy a Mici is anyakönyvezhető, bár én ezeket nem adnám.
Az általad választott nevek közül a Sára nekem nagy kedvenc, bár elég gyakori. Gyönyörű, egyszerű név, és mondjuk utána a Margaréta még nem lenne túl hosszú. A Boróka túl gyakori lett mostanában. A Stefánia különleges, nem túl gyakori név, nekem tetszik.
Mindenképpen beszéld meg a férjeddel a dolgot, hátha találtok mindkettőtöknek megfelelő megoldást.
Boldog baba várást, és majd írd meg mire jutottatok!
21 vagyok.
Esetleg a Gitta név is a Margit becézője, és adható. Elég ritka, az ismeretségemben egy kislány viseli, szerintem szép név.
egy halott emberről (részvétem) elnevezni egy gyermeket lehet, hogy nagy tiszteletnek nézi az egész család, de balszerencsét hoz.
PL: 1,Nagynénémet halott húgáról nevezték el, most 70 éves. Nincs gyereke, az 1. férje meghalt, a 2. egy alkoholista, nehezen jár mert tönkrementek a lábai...
2, (kicsit furább példa) Nagymamám eddigi összes macskáját Cilinek hívta. Az első még normális volt, de a többi... szó szerint életképtelenek voltak....
esetleg 2. névként adjátok és keress egy szép nevet, ami a férjednek is tetszeni fog, meg a családjának. Hátha rá tudjátok beszélni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!