Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha az egész...

Mit csináljak, ha az egész család az anyósom nevét akarja a születendő lányomnak?

Figyelt kérdés
Másfél éve halt meg az anyósom, akit Margitnak hívtak. A férjem és főleg az ő rokonsága erőlteti ezt a nevet, amit én nem akarok. Mit tegyek? amúgy nekem a kedvenc a Boróka, Stefánia, és a Sára.

2012. márc. 9. 18:16
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Sajnállak... Esetleg második keresztnévnek (bár én annak sem adnám) a Boróka nagyon tetszik. Az anyós tisztelete nem abban merül ki, hogy az ő nevét adjátok a gyereknek.
2012. márc. 9. 21:09
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Ez borzasztó.

Az én anyukám is maghalt, de eszembe sem jutott a kislányomnak az Ő nevét adni. Nagyon sokat gondolok rá, és biztos, hogy zavarna, mert ha a lányom az Ő nevét viselni. Nekem pont nem a tisztelet és az emlék jutna róla az eszembe, hanem épp az ellenkezője, szerintem ezzel ellopnak egy szép emléket.

Nem beszélve arról, hogy a rokonok meg majd állandóan összehasonlítgatják az elhunyt és az épp megszületett kicsi lányt.

Ne hagyd magad, próbáld ezt megértetni a férjeddel, még az ő szava számít rajtad kívül, a többieké nem, ők majd megbékélnek.

2012. márc. 9. 21:35
 13/29 anonim ***** válasza:
61%

A valaszok jok, de szerintem a gond, hogy neki a ferje is Margitot akar nem csak a csalad, tehat egyedul van nev ugyuleg, egyedul kell harcolnia.

Beszeld meg a ferjeddel, hogy a legyen a Margit masodik nev. Mondhatod neki, hogy ha a gyereket Margitnak hivjak az meg nem hozza vissza az anyjat, es hogy gondoljon arra is, hogy ez milyen regimodi nev, es hogy az ovodaban, iskolaban csufolni fogjak, ha Margitnak hivjak.

Mondd neki, hogy egy eletet kell leelnie annak a gyereknek azzal a nevvel amit valasztotok, es hogy eleg tisztelet az anyukajanak az is, ha a masodik neve a Margit.

Remelem sikerul meggyoznod a csaladot! Sok sikert!

2012. márc. 9. 21:44
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az jut eszembe h nem a szeretett anyámról, vagy anyósomról vagy akárkiről, hanem egy halott emberről nevezi el a gyereket. Szerintem ez nagyon negatív. És még amiket előttem irtak....meg mutathatod akár a férjednek a kommenteket. Sok sikert a (jó) névválasztáshoz!
2012. márc. 9. 21:47
 15/29 A kérdező kommentje:
Mindent meg fogok tenni, mert már nincs sok hátra, április 20-ára vagyok kiírva. Köszönöm a jó tanácsokat, majd beszámolok, hogy mire jutottam.
2012. márc. 9. 21:58
 16/29 anonim ***** válasza:
80%

Megmondom őszintén, hogy én még 2. névnek sem adnék olyan nevet, ami nekem nem tetszik, rossz emlékeket ébresztene bennem, irtózom tőle, stb. Értitek, azért mégiscsak az ember saját gyerekéről van szó, neki adtok nevet, nem egy fikusznak vagy egy tengerimalacnak. Miért kéne az anyós nevét adni, akár él még, akár meghalt szegény?

Hiába 2. név lenne, ott lesz az is minden hivatalos iraton, egész életében viselnie kell annak a gyereknek a 2. nevet is, még ha nem is azon szólítjátok őt otthon.

Emlékszem, nálunk az iskolában is több tanár pl. felelésnél vagy jegybeírásnál mindig a teljes nevet olvasta fel, és akinek a 2. keresztneve furcsa, öreges vagy vicces volt a gyerekek szerint, azt utána folyamatosan ugratták, csúfolták. Vagy pl. a munkahelyemen is a teljes nevem szerepel a szerződéseken, hivatalos dokumentumokban, még ha a névjegyemen nem is ez van, akkor is tudják a kollégák.

Szóval én nem adnék 2 névnek sem olyan nevet, amiről azt feltételezem, hogy hozzám hasonlóan a gyerekem sem fogja szeretni. Illetve ha eleve nem is terveztetek 2. nevet a lányotoknak, akkor meg azért nem adnám.

Lehet, hogy sokan nem értenek velem egyet, de szerintem a Margit pont egy olyan név, ami számomra nagyon nem szép, nekem csúnya, rideg és kifejezetten ódivatú hangzású. Ha nekem ez lenne a nevem, én komolyan gondolkodnék névváltoztatáson is.

Amiket te szeretnél, azok BÁRMELYIK ezerszer jobb, komolyan mondom. Pedig nekem a Sára sem tetszik, de a Margithoz képest még mindig főnyeremény.

Bocsánat, tényleg nem szeretnék egyetlen Margitot sem megbántani, de nekem ez a véleményem.

2012. márc. 10. 08:21
 17/29 anonim ***** válasza:
21%
és mi lenne ha Marginak hívnátok az hasonló is és szép is
2012. márc. 10. 14:26
 18/29 anonim ***** válasza:
89%
Tartsál ki a véleményed mellett!Az a neve lesz amit te akarsz!!!Nem anyósodat szülöd újra, hanem egy másik embert.A rokonok meg szüljenek egy saját gyereket és adják neki a nevét.Meg bocs de mint írta a egy válaszoló, nekem is olyan mint ha egy halottról neveznétek el.
2012. márc. 10. 15:21
 19/29 anonim ***** válasza:
80%
szia, van az a kategória amibe én belemennék harmadik névként, de a Margit nagyon nem, két huszonéves Margitot ismerek, mindkettő becézteti magát mindennek, csak hogy ne kelljen kimondaniuk sem (egyébként nem tudom miért nem szeretik az emberek ezt a nevet, valami miatt nem szimpi a legtöbbünknek). Ezzel még harmadik névként sem sújtanám a gyermekemet még akkor sem ha megsértődik rám az egész család, pedig elég rugalmas ember vagyok. Főleg ha neked sem tetszik, sosem tudnád megszeretni. Megnéztem, a Manyi is anyakönyvezhető, ha minden part szakad, talán még így. A védőszentes megoldást viszont jó ötletnek találom!
2012. márc. 10. 16:16
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

ó, sajnállak, mert ez tényleg szar, tényleg csak annyit tudsz tenni, hogy meggyőzöd a férjed, hogy nem akarod az anyóssal összehsonlítani a gyereket és önkéntelenül is a név kimondásával valamilyen érzelmet vált ki a rokonságból a név, ami nem a gyerekre fog vonatkozni, hanem az anyósra.

amúgy nálunk is van nyomás ezerrel, mindenre hümmögünk, hogy majd meglátjuk....és senkinek nem mondtuk meg eddig, hogy senki nevét nem kapja. max majd születéskori smsből megtudják, utána meg elmagyarázzuk, hogy vagy ennek vagy annak a családnak rosszul esett volna , ha nem az ő általa kiszemeltet kapja, ezért lett 3. verzió

2012. márc. 11. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!