Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szoktátok érezni, hogy rossz...

Szoktátok érezni, hogy rossz anyák vagytok?

Figyelt kérdés

Lelkiismeret furdalásom van sokszor olyan dolgokért, amiket amikor éppen nem a béka segge alatt vagyok, teljesen normálisan ítélek meg.

-mert úgy érzem nem tudom helyesen nevelni a gyerekeimet, hoszen nem foganak szót

-hogy nincs időm mindig játszani a gyerekekkel annyit amennyit igényelnének,

-hogy a háztartás is egy ördögi kőr, szinte sosincs 15 percnél tovább rend,

-mert kiabálok, amikor már minden kötél szakad,

-egyre fogy a türelmem

-és még annyi mindent tudnék írni, amiért én rossz anyának ítélem magam a nehezebb napjaimban...

2012. márc. 6. 12:53
 1/10 anonim ***** válasza:
Ezek természetes, emberi dolgok, nem ezek alapján lesz valaki rossz vagy jó anya. De igen, szoktam magamat annak érezni.
2012. márc. 6. 12:57
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A gyermekeidnek Te vagy a lehető legeslegjobb Édesanya a világon!!! Nem fogadnak szót? - Minden gyereknél van ilyen.

-Annyit játssz, amennyit tudsz, amennyire van időd. A játszó idő soha nem lesz elég egy gyereknek sem. Ha naponta 24 órát játszanál vele, akkor sem. :)

-Nem kell mindig múzeumi rendnek lenni, úgyis szétpakol a kicsi.

-Mindenki szokott kiabálni. :)

-A türelem sem végtelen!

2012. márc. 6. 12:58
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezen nagyon sok anyuka átesik. Rosszabb napjaimon én is pontosan ugyanezt érzem. :)
2012. márc. 6. 12:59
 4/10 anonim ***** válasza:
51%
Én sosem érzek ilyet. SZerintem nálunk tök jó minden, a lehetőségeimhez képest mindent megkapnak. Boldogok. Én is az vagyok. Életem legjobb időszaka.
2012. márc. 6. 13:00
 5/10 anonim ***** válasza:
Irigylem nagyon az előttem szólót,mert a kérdést én is kiírhattam volna!Szinte minden pontban ugyanazt érzem,mint a kérdés írója.Ja és szinte minden nap...gyakran érzem,hogy egyszerűen nincs már türelmem hozzájuk,nem hallgatnak rám és ilyenkor töprengek,hogy hol rontottam el!A végére rájövök,hogy rossz anyjuk vagyok és ez elkeserítő!
2012. márc. 6. 13:07
 6/10 anonim ***** válasza:
Néha nekem is vannak ilyen bizonytalan napjaim. Olyankor az segít meggyőzni az ellenkezőjéről, amikor a kislányom az ölembe ül, és hozzam bújik. És érzem, hogy szeret. Ilyenkor tudom, hogy neki én vagyok a legjobb, ő olyannak szeret, amilyen vagyok. :)
2012. márc. 6. 13:07
 7/10 anonim ***** válasza:
Dettó! Csak én még hozzátenném, hogy a munkahelyemen sem tudok mindig 100%-osan teljesíteni, és azért is rossznak érzem magam.
2012. márc. 6. 13:09
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Vedd lentebb a saját mércédet, úgysem lehet minden tökéletes! Törekedj, a "nagyjából jó"-ra, az pont elég! Nem baj ha nincs rend, és néha muszáj kiabálni is egy kicsit, attól még te tök jó anya vagy, ne félj! Az egész családodnak egyetlen egy dolog fontos: az hogy anya kiegyensúlyozott, és boldog legyen. Bánja a fene, ha néha nem fogadnak szót, és szalad a lakás. És akkor mi van...
2012. márc. 6. 13:09
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem a rossz anyákban nem merül fel, hogy rossz anyák, így nyugi! :)

Igen, nekem is sokszor vannak kételyeim magammal kapcsolatban, ilyenkor segít, ha elmegyek a nevelési tanácsadóba, és figyelem kicsit az ott zajló interakciókat a szülők és gyerekeik közt. Ebből rájövök, hogy vannak nálam sokkal rosszabbak. :)

Komolyra fordítva a szót, nekem is vannak nehezebb napjaim, és mivel a gyerek ilyenkor „tükröt mutat”, a rossz hangulatból nehéz kikeveredni.

De próbáld meg objektíven nézni egy pillanatra a gyerekeidet általánosságban: jól érzik magukat? Ők nem hazudnak, jól mutatják, milyen a környezet, amiben élnek, és ha jól érzik magukat a bőrükben otthon, nem lehetsz rossz anyjuk.

A háztartási elmaradásaiddal meg ne foglalkozz, inkább káosz legyen a lakásban, mint egy űzött anya.

2012. márc. 6. 14:57
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is gyakran gondolok arra,hogy valamit elronthattam:(!

Sajnos amióta újra dolgozom nagyon türelmetlen vagyok,12 óra emberekkel való munka után hazajövök,tanulok az elsős kisfiammal,közben a 3 évessel is kell foglalkoznom,és gyakran vagyok ideges:(!

Minden este úgy jövök haza,hogy türelmes leszek,hiszen alig vagyunk együtt,de nehezen megy,mert a pici most van a "mindennek az ellenkezőjét csinálom" korszakában,a nagy viszont a "nem szeretném" korszakában.

Talán megváltozik a helyzet,ha a kicsi is ovis lesz,ott majd lekötik kicsit,és itthon több idő jut a nevelés helyett a szórakozásra:)!

2012. márc. 6. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!