Szoktátok érezni, hogy rossz anyák vagytok?
Lelkiismeret furdalásom van sokszor olyan dolgokért, amiket amikor éppen nem a béka segge alatt vagyok, teljesen normálisan ítélek meg.
-mert úgy érzem nem tudom helyesen nevelni a gyerekeimet, hoszen nem foganak szót
-hogy nincs időm mindig játszani a gyerekekkel annyit amennyit igényelnének,
-hogy a háztartás is egy ördögi kőr, szinte sosincs 15 percnél tovább rend,
-mert kiabálok, amikor már minden kötél szakad,
-egyre fogy a türelmem
-és még annyi mindent tudnék írni, amiért én rossz anyának ítélem magam a nehezebb napjaimban...
A gyermekeidnek Te vagy a lehető legeslegjobb Édesanya a világon!!! Nem fogadnak szót? - Minden gyereknél van ilyen.
-Annyit játssz, amennyit tudsz, amennyire van időd. A játszó idő soha nem lesz elég egy gyereknek sem. Ha naponta 24 órát játszanál vele, akkor sem. :)
-Nem kell mindig múzeumi rendnek lenni, úgyis szétpakol a kicsi.
-Mindenki szokott kiabálni. :)
-A türelem sem végtelen!
Szerintem a rossz anyákban nem merül fel, hogy rossz anyák, így nyugi! :)
Igen, nekem is sokszor vannak kételyeim magammal kapcsolatban, ilyenkor segít, ha elmegyek a nevelési tanácsadóba, és figyelem kicsit az ott zajló interakciókat a szülők és gyerekeik közt. Ebből rájövök, hogy vannak nálam sokkal rosszabbak. :)
Komolyra fordítva a szót, nekem is vannak nehezebb napjaim, és mivel a gyerek ilyenkor „tükröt mutat”, a rossz hangulatból nehéz kikeveredni.
De próbáld meg objektíven nézni egy pillanatra a gyerekeidet általánosságban: jól érzik magukat? Ők nem hazudnak, jól mutatják, milyen a környezet, amiben élnek, és ha jól érzik magukat a bőrükben otthon, nem lehetsz rossz anyjuk.
A háztartási elmaradásaiddal meg ne foglalkozz, inkább káosz legyen a lakásban, mint egy űzött anya.
Én is gyakran gondolok arra,hogy valamit elronthattam:(!
Sajnos amióta újra dolgozom nagyon türelmetlen vagyok,12 óra emberekkel való munka után hazajövök,tanulok az elsős kisfiammal,közben a 3 évessel is kell foglalkoznom,és gyakran vagyok ideges:(!
Minden este úgy jövök haza,hogy türelmes leszek,hiszen alig vagyunk együtt,de nehezen megy,mert a pici most van a "mindennek az ellenkezőjét csinálom" korszakában,a nagy viszont a "nem szeretném" korszakában.
Talán megváltozik a helyzet,ha a kicsi is ovis lesz,ott majd lekötik kicsit,és itthon több idő jut a nevelés helyett a szórakozásra:)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!