Hogyan lehet, hogy egy anya nem igényel időt tölteni a gyerekével?
A gyerek 4 éves, okos, ovis, eleven. Anyuka állítása szerint egyedül neveli, ezért őt mindenki sajnálja (és pénzeli, mindenhova meghívják, kap drága tárgyakat, telefon, laptop), és előadja, mennyire jó ő a gyerekével.
Az elmúlt 5 hétvégéből egyet töltött vele, mert a gyerek lázasan feküdt otthon. A hétköznapokból kettőt apukánál van a gyerek. Ez már 3 éve hasonlóan megy.
Ennek így mi értelme, akkor miért nem mondja, hogy ő köszöni ezt feladja, mert szemmel láthatóan nem foglalkozik a gyerekkel. A gyerek azt mondta: anyánál mindig otthon kell maradni, ne visz ki (udvar, séta). Az oviból nem akar az anyjával hazamenni, az apukával igen.
De, követeli a gyerektartást (nincs megállapodás) és hogy ő kapja a csp-t. A gyermeknek a nagymama és apuka ugyanúgy vesz ruhát, orvosságot amikor beteg, az ovit felesben fizetik. (és anyuka nagyon jól keres egyébként)
Hogyan lehet meggyőzni az anyukát, hogy vallja be ez nem anyaság amit csinál? és mondjon le a támogatásokról, amit mint egyedülálló szülő vesz fel, pedig az az apukát illetné, mert nagyrészt ő látja el?
"Kérdés, hogy hogyan mentetek szét. Nem lehet, hogy tudat alatt a babát okolja? "
Amikor még együtt voltam a nővel, mindig hangoztatta, hogy soha nem szeretne gyereket, utálja őket. Éppen ezért ő szedett fog.gátlót is. (állítása szerint) Szakítottunk, majd kb 3 hónap múlva újra találkoztunk, na ebből az alkalomból lett a gyermekem. Tekintve hogy őérte felelősséggel tartozom, az anyjával együtt maradtam a gyerek 1 éves koráig, de ennyi ideig is nehéz valakivel lenni, akinek a pénztárcát jelentettem csak.
Arra tudok gondolni, hogy megbánta hogy annak ellenére gyereket szült, hogy sosem akart, de csak így próbált magához kötni. Viszont így pláne nem értem miért nem engedi át hivatalosan is...
Őszintén azt gondolom, hogy a kérdésedre, problémádra nem igazán lehet okosat mondani így. Valószínűleg ez egy komplexebb probléma, és ismerni kellene sokkal jobban mindkét fél személyiségét, lelkivilágát. Ezt így lehetetlenség átlátni és megítélni. Egyébként sem szerencsés ítélkezni másról.
Nem vagytok könnyű helyzetben, egyikőtök sem.
De még az sem teljesen világos nekem, hogy mit szeretnél pontosan. A gyerektartást szeretnéd megvonni tőle? Vagy a gyereket szeretnéd te nevelni? Kérdésedből én azt olvastam ki, hogy hiába a szerinted rossz nevelés, mégis inkább csak a pénz zavar. Jól látom?
Ha mégsem a pénzügyi dolgokat szeretnéd megoldani, hanem magadhoz vennéd a gyermekedet, akkor bírósági úton tudod ezt megtenni, ami bizony kemény menet lesz. És lévén apuka vagy, nem is biztos, hogy sikerrel fogsz járni.
Én azt hiszem, hogy a helyedben nem az anyára koncentrálnék, hanem a lányomra, és igyekeznék mindent megadni neki, és minél többször vele lenni. Szerintem ez a legtöbb, amit megtehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!