Mindig van nálatok leves, főétel és desszert?
Ha nem nagy gond, leírnátok mondjuk a heti menütöket?:)
Alkotói válságban vagyok, ilyenkor minden ötletmorzsa jól jöhet:)
Ja és 16 hónapos a fiam, néha úgy kell beletuszkolni a kaját,pedig mindent szeret, csak pár kanál után már nem kell neki...ezért gondoltam lehet jó lenne több fogás, hátha úgy jóízűen enne a változatosság miatt.Sokszor csinálok egy tál ételeket.
Nálunk általában van leves, bár én nem vagyok nagy leveses amúgy.
Én ezeket szoktam főzni, általában 2 napig elég, amit főzök. Hárman vagyunk, 2 éves a lányunk, de ő sem eszik végig egy egész menüt sosem.
Levesek: húsleves, tojásleves, gyümölcsleves (alma, meggy, barack), lebbencsleves, hamis-gulyás leves, palócleves, virslis-krumplileves tejföllel, köménymag-leves, brokkoli-krémleves, babgulyás
Főétel: paprikás krumpli, rakott krumpli, rántott dolgok (disznóhús, csirkehús, hal, sajt), tejfölös csirkemell tésztával, pörkölt, oldalas, ananászos csirkemell, túrós csusza tejföllel és pirított szalonnával, fasírt, sült kolbász.
Köret: rizs, kukoricás rizs, krumplipüré, sült krumpli, tészta, krokett, persze a főételhez megfelelően. Főzelékek (sárgaborsó, krumpli)
Desszert: puding kekszel, tejberizs/tejbegríz (ez van amikor reggeli, van amikor uzsonna), palacsinta, madártej, valamilyen kevert süti(csokis, meggyes, lekváros)
Biztosan kihagytam valamit, szóval én ezeket szoktam sütni, főzni. Persze ő is kap valamilyen csokit (túró rudit vagy kinder csokit, de beosztom neki, azért egy nap nem adok neki két tejszeletet.)
28N, 2 éves kislány anyukája
Egy-két dolgot kihagytam még, de más írta. :-)
Azt még hozzáteszem, hogy egy héten többször jön át az apósom ebédelni hozzánk.
igazán köszönöm a válaszokat!Nagyon rendesek vagytok, hogy ilyen részletesen írtatok!
Én senkit sem pontozok le, inkább örülök, hogy különböző véleményeket,szokásokat olvashatok, ilyenkor nem érzem magamat különcnek:)
És kedves 4-es,tényleg le a kalappal előtted, hogy egyedül neveled gyermekedet!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!