Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Több gyermekes, egy nemű...

Több gyermekes, egy nemű gyermekek anyukái! Nektek is szokott a szátokra jönni a másik gyermek neve? (többi lent)

Figyelt kérdés

Nektek is szokott a szátokra jönni a másik gyermek neve, amikor az egyik gyermeket akarjátok megszólítani? Ez a kor, a gyerekek száma, vagy a "gondatlan" élet mellékhatása?Először anyukámon vettem észre,hogy nővérem nevét mondja rám,majd anyósom keverte a két fia nevét.

3 lányom van,és mióta 3 van,azóta szinte soha nem az a név jön a számra,amit szeretnék mondani! A nagy lány neveti,de engem zavar.

2012. febr. 27. 20:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
1 lányom és 2 fiam van, a 2 fiam keresztneve ráadásul ugyanazzal a betűvel kezdődik. Na gondolhatod. Szegény kisebbik legtöbbször a bátyja nevén van szólítva.
2012. febr. 27. 22:41
 12/18 anonim ***** válasza:

3 pici fiam van.

4-3 évesek és egy 4 hónapos.

Mostanában nem találom el a nevüket, sőt a férjem is keveri őket.

Volt, hogy felsoroltam az összeset, ők meg csak röhögtek :)

Milán-Ádám-Kristóf---így leegyszerűsítve csak M.Á.K virág-nak hívom Őket!

:)

Szerintem nem gond ha kevered a neveiket, látod, nem vagy egyedül! :)

2012. febr. 27. 22:48
 13/18 anonim ***** válasza:

Bocs, én nem vagyok többgyerekes szülő, ráadásul nekem fiú testvérem van, de ez még nálunk is előfordult egy csomószor :D Főleg apukám csinálta ezt sokszor, ha nagyon belemerült a saját mondókájába, és öcsémnek azt mondta, hogy "Petra, figyelsz?" :))

Nem hiszem, hogy ez a kortól függene, ezeket a szüleim már egészen kicsi korunkban is csinálták néha, ha valamit gyorsan akartak mondani. Néha bosszantó, de inkább vicces tud lenni.

Amúgy velem olyan is volt, hogy a kutyának mondtam a fiam nevét, mert általában a fiamnak szoktam mondani, hogy állj meg, gyere vissza, hagyd abba, ne piszkáld, stb., ezért ha a kutyára kellett rászólnom, automatikusan azt a nevet tettem hozzá, amelyikkel a leggyakrabban használok ilyen mondatokat :)

Sőt, öcsémnek volt egy ilyen szállóigévé lett mondata úgy 7-8 éves korából, hogy "Anyaaa, vagyis inkább Apaaa".

Nálunk a család inkább csak nevet ezeken, ha valaki rossz nevet mond, és mondat közben észre veszi, akkor már röhögve folytatja, hogy "Laci, jaj nem, Tomi, vagy mi is a neved" :D Ilyenkor mindenki nevet egy jót, aztán el van felejtve.

2012. febr. 28. 06:49
 14/18 anonim ***** válasza:
velem is előfordul, hogy ha nagyon gyorsan rá akarok szólni a picire, a nagy nevén szólítom, pedig még csak nem is egyneműek:)
2012. febr. 28. 07:17
 15/18 anonim ***** válasza:
Nekem még csak nem is egyneműek a gyerekeim, de néha így is van, hogy felcserélem, sőt, az unokatesók nevei is elő szoktak kerülni,meg a húgomé... Nagymamám kiscsillagozta a dédunokáit, mert nem tudta megjegyezni a nevüket. Erősen gondolkodom, hogy rászokom, mert itthon még hagyján, de az utcán, boltban... :D Ezen ne rágódj, a legjobb családban is előfordul :D
2012. febr. 28. 09:37
 16/18 anonim ***** válasza:

Nálunk is meg volt ez, pedig még csak nem is hasonlít a nevünk. Anyu is összekevert minket, sőt, mivel nagyon hasonlítunk egymásra hiába van az 5 év korkülömbség mire hozzám nőtt a hugom mások is kevertek minket. Az elején mindig kikértük magunknak, most már csak annyit mondunk, hogy ááá, ne is törödj vele, hallgatunk mindkét névre.

Nekem még csak egy fiam van, de van 3 unokatesó, abból 2 fiú. 8-10 évesek, a fiam kettő, de amikor sokat vannak együtt és a kicsi is benne van a rosszaságokba akkor csak fiúknak hívom őket, ha csak az egyikre akarok rászólni tuti a másik kettő közül választok nevet. És akkor jön a szólított, hogy más megint mit csináltam, akkor nézek rá, hogy miért kérdi, akkor jövök csak rá, hogy rossz nevet mondtam.

2012. febr. 28. 12:17
 17/18 anonim ***** válasza:
Persze. Bár fiam és lányom van, de simán mondom a fiú nevét a lánynak és fordítva, ha pl. mérges vagyok és rászólok. :)
2012. febr. 28. 14:06
 18/18 A kérdező kommentje:

Nagyon aranyosak vagytok! Köszönöm a sok választ!

Nálam nem akkor van,ha rászólnék a lányokra. Jobbára a két kicsi nevét keverem,pedig a legkisebb még csak most lesz 6 hónapos!

Érdekes,de van,hogy elgondolkodom,hogy vajon Őt (pl a másodikat) most hogy is hívják... A kereszt neve mind a két kicsinek A-val kezdődik (Anasztázia és Alexandra)de becézésben viszont a kisebbik Szandrának becézzük,tehát szó se eshetne arról,hogy a megegyező betűk miatt van...

És az is igaz,hogy mikor a kórházban kérdezték,hogy milyen nevet adtam a legkisebbnek,pár másodpercig gondolkoznom kellett,és csak a 3. vagy a 4. napon jutott egyből az eszembe,hogy mi a rendes neve,mert akkor is már Szandráztam,majd lett Mütyür. Mostanában jött rám ez a keverés,és kezdtem megijedni,hogy agyilag lezoknisodtam 25 éves koromra...

Az egyik ismerősünk,amikor a kezében van Szandra,és meg akarja szólítani,akkor a következő jön ki a száján "Szilvia- Zolika-Józsi,jaj,hogy is hívnak? ...Szandra!!" (Szilvia 6 éves,és Zolika 10 éves a saját gyermekei,a Józsi nem tudom)

Anyukám engem is rendszeresen szólított Nővérem nevén,pedig 12 év és 2 fiú testvér van köztünk,egyébként a 12 év ellenére mi is hasonlítunk arcra legalább is.

Köszönöm Mindenki válaszát!

Várok még további válaszokat is! Jó olvasni,hogy nem vagyok egyedül a nevek keverésével! :-)

2012. febr. 28. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!