Szerintetek mekkora azaz összeg amitől már belehet vállalni egy babát?
Ha lesz nálunk baba, amit már tervezünk májustól, szerintetek 60ezer Ft elég ahhoz h havonta megéljünk hárman?
Sajnos csak gyest fogok kapni, kisvárosban élünk, csak pár hónapos munkahelyek vannak!a családival együtt kb 40ezer Ft, párom fizetéséből pedig 20ezer marad mindig, plusz 5000kajajegy, plusz a családi adókedvezmény, ami 10ezer Ft. Kezdő tőkénk van 300ezer Ft!És persze szüleim is segítenek mindig nekünk!Saját, másfél szobás lakásunk van. Szerintetek, merjük bevállalni?
Ha nem érted meg,hogy nem én írtam ki,akkor ne értsd meg.
Nem, a párod biztos jól tudja,hogy mennyibe kerül egy gyerek.
Bár nem tudom,hogy hány éves gyerekei vannak, de mindegy is!
Na vitát lezárva! Hajrá, ha ti minden gond nélkül kijöttök majd 75 ezerből (babával, rezsivel együtt), kérlek egyszer írd meg,hogy hogy csináltátok!:)
Persze bele kell kalkulálni, hogy vannak váratlan kiadások (tápszer, gyógyszer).
De ahogyan olvasom a te babának sem kell sok mindent vennetek, mi talán, ha 30 ezret költöttünk születése előtt a lányunkra (pipere, pelenkázólap, pár ruha, baba kád), babakocsi, kiságy, sok-sok ruha, mindent kaptunk. Szekrénye nem volt, a miénkbe csináltam helyet.
Amúgy, ha mi is arra vártunk volna, hogy legyen sokkal jobb, nem lenne a lányom. Így is a kis tesó várat magára sajnos. Tehát neked azt is bele kell kalkulálnod, hogy lehet nem sikerül elsőre a baba.
Sok boldogságot!
A szülők úgy is segítenek, hisz azért vannak!:)))))
23/24
Igen, szerencsére nagyobb drága dolgokra nem kell beruháznunk!ÉS ez nagy segítség lesz majd!És azt is belekalkuláltuk, h mi van ha nem jön össze olyan hamar a baba, mint azt mi elképzeljük, mert ez is benne van a pakliban, lehet majd később jön össze, és addigra jobb lesz, vagy épp rosszabb és nem próbálkozunk vele egy darabig!Én megértek minden érvet, és ha normálisan mondják, nem támadóan én is így reagálom le!
Én is úgy gondolom, hogy havi 60e nem elég három embernek :-( Főleg, ha ebből még gyerektartás is lejön :-(
Ha a nagyszülők tényleg segítenek és majdnem mindent megkaptok használtan, akkor talán ki tudtok jönni, de nagyon nehéz lesz.
Én nem vállalnám be :-(
25-ös vagyok: akkor a kérdésben miért 60e van?
75e-ből szerintem ki lehet jönni. De a mostani megtakarítást ne költsétek el, mert ha a férjed beteg lesz, akkor legyen mihez nyúlni.
Itt senki nem támadott.
Pusztán feltettél egy felesleges kérdést. Azért felesleges,mert te már rég eldöntötted,hogy bevállalod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!