Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyjából mekkora lehet ez az...

Nagyjából mekkora lehet ez az összeg?

Figyelt kérdés

A kérdésem a következő. Egyedülálló anya vagyok, a párom a terhességem alatt elhagyott. Apasági nyilatkozatot nem tett. Jött egy levél, hogy átadják az ügyet a gyámhatósághoz, be kell mennem és megnevezhetem az apát és akkor ők felkeresek és elrendelhetik a DNS vizsgálatot. Így ki fog derülni, hogy ő az apa. Viszont neki se bejelentett munkahelye, se ingatlanja, semmije nincs. Ez esetben az állam megelőlegezi a gyerektartást. Ez kb. ilyen helyzetben mennyi lehet? Csak azért kérdezem, mert ha "elenyésző" az összeg, inkább nem erőltetném ezt az apasági dolgot. Abszolút felelőtlen, "tróger" ember. Nem is érdeklődik utánunk azóta. :/

Előre is köszönöm a segítséget.

2012. febr. 1. 12:35
 1/3 anonim ***** válasza:

MAga az összegre nem tudok válaszolni.

De szerintem a helyzeted rengeteg kérdést tesz fel. Elsö kézböl azt mondanám mindenképpen eröltesd és legyen határozat, mert ha képes valaki kufircolni képes fizetni is. Ha most nincs munkája, majd ha lesz bahajtják rajat lehet hogy örököl stb...

Viszont a másik dolog, ha te meghalsz ö lesz a gyámja a gyereknek. Vagy ha megtalálod életed értelmét és nevére venné a gyereket akkor igazi apának le kellene mondani róla.

Szóval tényleg nehéz dolog ha apa ilyen.

2012. febr. 1. 12:41
 2/3 anonim ***** válasza:

A konkrét kérdésre nem tudom a választ, de ha megengeded hozzáfűznék valamit:

Én úgy tudom, hogy max. fél évre előlegezi meg állam a gyerektartást. És már találkoztam régebben itt egy anyukával, akinek kerek-perec közölték, hogy nem kap állam általi megelőlegező gyerektartást, mert nem látják biztosítottnak, hogy utána apán be tudják hajtani.

Ettől függetlenül azt gondolom, hogy joga van a gyermekednek annak az apának a nevét tudni, akitől van, nem egy fiktív apa megjelölést. A másik pedig nem hiszem, hogy le lehet úgy egy életet, de min. 18 évet élni, hogy nincs se bejelentett munkahelye, se ingatlanja, se semmije. A gyerekedtől veszed el a pénzt - gondolj erre.

2012. febr. 1. 12:44
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Kedves második, nem veszem el a gyerekemtől a pénzt. Én azt mondtam amit én nekem is mondtak az illetékesek. És letudja így élni, hidd el. Nem ismered őt, nem tudok kiről van szó. A gyerekem előtt pedig nem fogok titkolózni. Viszont "piti" összegért nem fogom ennyi herce-hurcának kitenni magunkat, főleg a gyereket.
2012. febr. 1. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!