Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ismeri a gyermeked ezeket a...

Ismeri a gyermeked ezeket a szavakat? Zsizsa, csecse, tata, cocó, dádá, bibi stb.

Figyelt kérdés
És mennyi idős a kicsi?
2012. febr. 22. 14:16
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
9. vagyok, nálunk anyósom a fogra GUZSA-t mond...
2012. febr. 23. 09:16
 42/45 anonim ***** válasza:

Én nagyon szeretem ezeket a tájszavakat.

Nálunk (Somogy megye) a fogat gizikének hívják a nagyszüleim, a csecse helyett a tete van, mámint, hogy tetszik, tetszetős. Nálunk is hángedli az előke (vannak sváb rokonok). Nálunk kismalac az csak malac. Tata az táttá, mert mi megyün táttába. Integetés pápá.

Most több nem jut eszembe, pedig biztos van.

Bár nem gyerekszó, de tuodm, hogy sokan furán néznek rám, ha keresem a "bukszámat", ami nálunk a pénztárca v. erszény. Ja és ha valaki köhög, akkor az mondjuk, hogy kuci-kuci.

Egyébként pedig 4 éves a lányom.

2012. febr. 23. 11:21
 43/45 anonim ***** válasza:

A bukszám nekem is van:), és nálunk is mondják, ha köhög valaki, hogy kuc-kuc...

Illetve tente az alvás, ami szerintem nem tájszólás, hanem inkább babanyelv, amit sokan leszólnak, mi mégis használjuk.:)

Nálunk itt Nógrádban használják még a vareca szót is a fakanálra.:)

Ha eszembe jut még írok.:)

2012. febr. 23. 11:30
 44/45 anonim ***** válasza:
előző válasz A nélkül...:)
2012. febr. 23. 11:31
 45/45 anonim válasza:
0%
Sajnos, az én gyerekem még nincs azon a szinten, hogy ezeket a szavakat ismerje; éppen elég neki megbirkózni az empiriokriticizmussal, a szociáldarwinizmussal, a monoteizmussal, a technokrata disztópiával és a konvergenciával.
2019. márc. 17. 19:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!