Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ismeri a gyermeked ezeket a...

Ismeri a gyermeked ezeket a szavakat? Zsizsa, csecse, tata, cocó, dádá, bibi stb.

Figyelt kérdés
És mennyi idős a kicsi?
2012. febr. 22. 14:16
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
73%

A csecsére azt hittem cici,a cocóra meg hogy malac (coca)

:D

a TÖBBIET ELTALÁLTAM :

2012. febr. 22. 17:09
 32/45 anonim ***** válasza:
100%

Veszprém megyeiként a dádán és a bibin kívül a többi szót még csak nem is hallottam :)

A szabolcsi sógornőmtől ismerem pár éve a "szakállkát", amit az én sváb felmenőkkel tarkított rokonságom hángedlinek hív. Ha találkozunk a sógornőmmel jókat szoktunk rötyögni, hogy milyen szavakat használnak "keleten" és "nyugaton":)

2012. febr. 22. 17:23
 33/45 anonim ***** válasza:
Nekem pl férjem "akadt" ki a kucukára. Fogacska. Mi használjuk, hogy mikor jön már ki az a kucuka.
2012. febr. 22. 17:30
 34/45 anonim ***** válasza:
65%

Mi se verjük a gyereket, de a dádá szót ismeri. Anyukám mindig ezt mondja a padlónak, földnek, ha lányom elesik és anyukám olyankor dádá-val "megfenyegeti" a padlót. :)

A dádá szó ismeréséhez szerencsére nem kötelező verni is a gyereket. :)

Csak azért írom, mert valaki írta, hogy mivel nem verik ezért nem ismeri a gyerek ezt a szót.

Amúgy a cocó-ról nekem a coca jutott eszembe, ami malacot jelet. :) Legalábbis erre gondoltam.

2012. febr. 22. 19:33
 35/45 A kérdező kommentje:

:))

Azokat az új szavakat, amiket valaki felsorolt (elfelejtettem, mire végigolvastam), még soha nem hallottam. Kucu, mint fogacska??? :) Felénk az a disznó! :D

És ezek egyáltalán nem tájszólások, hanem babaszavak, amiket (ezek szerint) tájegységenként másképp hívnak!

Az én kisfiamnak pl. a ló az HAHAHA. Mondtam neki, hogy a lovacska azt mondja, hogy nyihaha, amit ő úgy ismétel, hogy hahaha, és azóta így hívja a lovat! :)

2012. febr. 22. 22:00
 36/45 anonim ***** válasza:
100%

Ismerem ezeket a szavakat:)

De mi sem használjuk esetleg a dádát,tátá,tente-t :)

A fogakra van ilyen is,hogy :

-guzika :DD

-guga :DD

ezektől falra mászok

mert még attól,hogy valamit becézel a -ka,-ke raggal,az még oké :)pld lovacska,kutyuska,fogacska..

de a guzika és társai brrr.:) de senkit nem bántanék meg persze azért,mert használja ezeket a szavakat.

Már igaz,egyszer rászóltam a szomszédomra,hogy a virág nem "hapci" nálunk :)

2012. febr. 22. 22:33
 37/45 anonim ***** válasza:
100%

Szabolcsbol szarmazom, en is ismerem ezeket.

Nekem is szakallka az eloke, a ferjem es csaladja svab, Ok hangedlinek hivtak. Nekem maradt szakallka.

De igy ket gyerek utan mar Ok is szakallkaznak, gondolom sokat hallottak tolem, vagy nem tudom, de konkretan rajuk ragadt. Meg is lepodtem rajta.

Ket gyermekem van, ismerik egyebkent ezeket a szavakat, de konkretan mi nem sokat hasznalunk belole.

2012. febr. 22. 22:40
 38/45 anonim ***** válasza:
100%

a bibit használjuk csak ezek közül

illetve én még a csecsét ismerem, a többit nem :( és ezt most cikinek is érzem :)

2012. febr. 22. 23:22
 39/45 anonim ***** válasza:
Kucukás vagyok. Nem a kucu, az disznó, a kucuka fog. De cocázni is szoktuk a disznót.
2012. febr. 23. 06:32
 40/45 A kérdező kommentje:

:D

Oké, értem a kucu-kérdést! :)

Téényleg, azt már el is felejtettem, hogy a fogacska felénk is guzi (ka nélkül). Na és ezt nem mernék megesküdni, hogy nem mondtam-e már a gyerekeknek... :)

2012. febr. 23. 07:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!