Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ismeri a gyermeked ezeket a...

Ismeri a gyermeked ezeket a szavakat? Zsizsa, csecse, tata, cocó, dádá, bibi stb.

Figyelt kérdés
És mennyi idős a kicsi?
2012. febr. 22. 14:16
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
100%
A bibit használta,de már nem(3.5 éves múlt).A többit nem,de nem csoda,mert mi sem használtuk/használjuk.
2012. febr. 22. 14:42
 12/45 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek, részemről minden válasz hasznos volt (és lesz is), nem tudom, ki húzta le az egyik választ 47%-ra...

Az én gyerekeim sem ismerik egyébként a szavakat, de nincs más kicsi a családban és küldöldön is élünk, szóval kíváncsi voltam, hogy kikoptak már a használatból, vagy csak mi nem használjuk. Mert a nagyszülők rendszeresen mondogatják a gyerekeknek, én meg szólok, hogy ők nem tudják, mit jelent.

2012. febr. 22. 14:43
 13/45 anonim ***** válasza:
A cocó-t nem ismertem, a tata-t mi tátá-nak mondjuk. :))
2012. febr. 22. 14:44
 14/45 A kérdező kommentje:
Jaja, hallottam régen, hogy valahol a tata az tátá, sőt máshol meg pápá (megyünk pápá). Valaki írta a höcc höcc katonát, na az nálunk hóc hóc katona. :D
2012. febr. 22. 14:45
 15/45 anonim ***** válasza:
100%

A cocót nem ismerem én sem, így lányom sem.

A bibit és dádát én is használom, a többit csak rokonok. Lányom és én is tanulunk ilyen szavakat a különböző helyeken élő rokonoktól, így pl. a tata szót (tátának mondják inkább arrafelé is) szót Nyíregyházi rokonoktól, a zsizsát és a csecsét nagymamámtól hallotta (ő Heves mellől származik).

Másfél éves lesz a lányom.

2012. febr. 22. 14:46
 16/45 anonim ***** válasza:
50%

Mi is külföldön élünk!

És elég sok anyuka használja(magyar családok) ezeket a szavakat :)

HÓC-Hóc katona ezt igy ismerem! :)

Ti merre vagytok kedves kérdező!?

2012. febr. 22. 14:47
 17/45 anonim ***** válasza:
50%
Az én gyerekem ezek közül csak a pá-pát használja.
2012. febr. 22. 14:49
 18/45 anonim ***** válasza:
84%

Ismerjük ezeket a szavakat, szintén távolabb élő ismerősöktől-rokonoktól. A bibi, dádá, zsizsa használatban van, a többi nem igazán.

Nem zavarnak, nem bánom, ha így kicsit több szót megismer a kislányom és persze én is.

Egyszer az előkéjét (mi így hívjuk) ott hagytuk rokonoknál, mire felhívtak minket, hogy ott maradt a szakállka. Én meg csak néztem, hogy micsoda? De párom mondta, hogy jaaa, a az előke, ott úgy hívják.

A lányomnak mindig azt mondtuk pápá, de az nem érdekelte, bezzeg a tátát mondja, mert azt hallotta az egyik nagynénikéjétől (ő is Szabolcs megyei). :)

Szóval vannak ilyen és hasonló szavak - tájszólások stb.

A pontozásból úgy látom ezt valaki nem érti (aki nem ismeri az 100%-os, aki meg használja az le lett pontozva), pedig igazából csak arról van szó, hogy bármennyire is kicsi az országunk, mégis vannak olyan szavak, amik csak egy-egy régióra vonatkoznak.

A gyerekek többsége amúgy szereti ezeket a szavakat, mert könnyebben kimondhatók és olyan "ütemesek".

2012. febr. 22. 14:56
 19/45 anonim ***** válasza:
84%

4 éves és 2 éves gyerekek. Nem ismerik ezeket a szavakat.

Megmondom őszintén, én sem ismerem, nem is tudtam volna mit jelent, ha nem írod le:)

Jó, a dádá és a bibi oké, de mi azt sem használjuk.

2012. febr. 22. 15:11
 20/45 anonim ***** válasza:
50%

Én nem szeretem az ilyen gagyogós dolgokat, de azért van 1-2, ami "beépült".

A zsizsa meg a tátá Borsodból származik nálunk (apjukkal együtt). Na meg a szakállka is :)) Amikor ezt először hallottam, nem bírtam rájönni, hogy mi lehet :))))

Nem is nagyon szeretem, mikor vki így beszél a gyerekhez, de nem is akarom elrontani senkinek az örömét, ezerszer inkább a babanyelv, mint hogy káromkodjanak előtte.

A cocót még mindig nem tudjuk :)))

Ja meg még a cumi, aminek rengeteg formáját hallottam, kedvencem a dudli, duda, pipa.

15 hós a baba.

2012. febr. 22. 15:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!