Ismeri a gyermeked ezeket a szavakat? Zsizsa, csecse, tata, cocó, dádá, bibi stb.
Külföldi anyukának: Hollandiában élünk (Groningen megye), de én egyetlen másik magyart sem ismerek. :/
Az előke nálunk is szakállka, mármint én úgy ismertem meg! :) Viszont előkének mondom, mert amikor megszületett az első gyerekünk, a férjem még nem volt a toppon a magyar nyelvben és nem akartam összezavarni.
Aki írta, hogy a pá-pá-t használják, az nem az integetésre gondolt? Mert azt például mi is használjuk! :)
Nálam továbbra is hasznos minden válasz!!!
táJszólás és nem tályszólás...
Mi is ismerjük mindegyik szót, vidékiek vagyunk...:) Viszont a dádát nem szoktuk használni, mert nem szokott kikapni, így fenyegetni sem szoktuk vele...:) 2 éves a lányom!
Ez nem ide tartozik!
De igy nem rossz hogy nincsenek magyar barátaitok?
Nekünk rengeteg van,nem is tudnám elképzelni a külföldi létet e nélkül!:) Nekem szükségem van arra hogy magyarul beszélgessek!
A párod ő nem magyar?
Nem rossz így külföldön, a férjem holland, az öt nővéréből kettő 1-1 utcányira van tőlünk, a többiek pedig fél órán belül. Velük angolul beszélek, a férjem már tökéletesen tud magyarul, így itthon együtt csak a magyart használjuk. Magyarországon dolgozott, amikor megismerkedtünk, ott házasodtunk össze, ott szültem kétszer és utána jöttünk ki. Bennem valahogy még fel sem merült, de igazad van egyébként, biztos jobb lenne, ha lennének magyar barátaink.
Ti merre éltek? :)
Lányom még kicsi ezekhez, de én sokat ismerek. Csucsul nálunk az alszik. De ismerek még ezen kívűl is :)
kucika
pupek
Valaki ismeri még ezeket? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!