Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Pozitív diszkrimináció, mi a...

Pozitív diszkrimináció, mi a helyes ilyenkor?

Figyelt kérdés
Ma a sparban megnyikkant a lányom a babakocsiban, erre ott termett a biztonsági őr (hallottam hogy mondta valakinek hogy nem hiányzik hogy balhézzon a gyerek) és előrevitt mindenkit félreállítva (miközben mondta nekem hogy segíteni akar a babával)és megkért egy bácsit hogy engedjen be maga elé, előtte a néni húzgálta a száját, majd egy másik sorból egy néni szintén elkezdett átkiabálni, meg kalimpálni hogy álljak be mögé és nem fogta fel hogy nem tudom átemelni a babakocsit 2 bevásárlókocsin, közben sűrűn elnézéseket kértem és mondtam hogy igazából én ezt nem kértem és szörnyen kínosan érzem magam miatta (valóban ájulás környékezett, sajnos én így reagálom le a stresszhelyzeteket). Majd ahová álltam, ott is még előrébb vettek, egy kis csaj felnyársalt a szemével, gyakorlatilag kimenekültünk a boltból. Értem hogy kedvesek akarnak lenni az emberek és zavaró a kisgyerek sírása (bár onnantól persze néma csendben volt, még az sem indokolta a biztonsági őr tettét), de úgy érzem önhibámon kívül kerültem kínos szituba és soha nem kérnék szívességet, főleg nem pofátlankodok soha előre. Ilyenkor kedvesen meg kell köszönni és előremenni, vagy kedvesen el kell utasítani? ti mit tettetek volna?

2012. febr. 22. 13:14
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Először kellemetlenül éreztem magamat, de van, amikor nagyon jól jön.

Másfél éves volt a fiam, amikor mindketten betegek voltunk, de már nem volt itthon semmi, muszáj volt piacra-boltba elmenni. Gyerek alig bírta ki, pedig csak térültünk-fordultunk. Nénike "jaj miért sírsz, csöppem, ne sírjál, mert elviszlek" és hasonló rémséges dumák után simán beelőzött. Én annyira ledöbbentem és megkövültem, aztán magamban puffogtam. Gyermek meg végigüvöltötte hazafele az utat.

Múltkor egy néni szólt hentesnél, hogy van a sorban egy kismama, és akkor ő engem szolgált ki legközelebb. Kb. másfél-két és fél éves kor között szerintem kevesebb türelmük van a gyerkőcöknek ehhez (megértem:D)

2012. febr. 22. 15:17
 12/13 anonim ***** válasza:
Nekünk újpesti karácsonyi vásáron is bekiabált a sorba az eladó néni (nagyon aranyos volt tőle), hogy hadd szolgálja ki előbb a kisgyerekes anyukát :) Mindenki tök aranyos volt, és mosolyogtak, előreengedtek. MOndjuk akkor én is mondtam, hogy köszönjük szépen de a fiam olyan jól elnézelődik azon, amit a néni csinál, hogy maradjanak nyugodtan, addig is van mit néznie :)) Ugyanis egy pohár-gravírozó bódé volt, és a fiam nagyon szívesen nézegette a készülő poharakat :)
2012. febr. 22. 15:20
 13/13 anonim válasza:

Ilyenek az emberek és kész, nem lehet megváltoztatni

a társadalmat! Nekem is sokszor meggyűlik velük a bajom!

ÓÓÓóóóóó...

2012. márc. 14. 01:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!