Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az óvónők sem mindig tudják,...

Az óvónők sem mindig tudják, mi lenne a helyes?

Figyelt kérdés

Kislányom most középsős vidám cserfes kiscsj ITTHON. Az oviban csendes, szerény, harapófogóval kell kihúzni a szavakat belőle ÁLLÍTÓLAG.

Az óvónők állandóan azzal jönnek, hogy milyen hallgatag. Annyira unom már...

Miért nem tudják elfogadni, hogy Ő ilyen és kész.

Én is és a férjem is szerények voltunk gyerekkorunkban.

De azzal, hogy folyton ezt hangoztatják, szerintem még rontanak is a helyzeten. Múltkor még kiabált is az egyik óvónő a lányommal, mert nem akkart neki válaszolni, szegénykém még el is sírta magát. Ezt az óvónő mesélte.

Te mit csinálnál?

2011. szept. 9. 09:51
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ja és amúgy nagyon jó kislány, nincs vele az oviban semmi gond. Ezen kívül.
2011. szept. 9. 09:52
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is ismertem egy kislányt, most kezdte az elsőt. A lényeg hogy ő is kis csendes, de csak azokkal akiket nem ismer. A szüleivel, többi gyerekkel normálisan beszélget. Viszont az óvónők ezt nem tudták elfogadni, nevelési tanácsadóba küldték. A lényeg, hogy emiatt olyan véleményt írtak róla, hogy a kislányt semmilyen tagozatos osztályba nem vették fel. Az ő anyukája is megmondta, hogy hát ilyen a kislány, attól még nincs vele semmi baj. Én se tudom miért akkora baj, hogy nem minden gyerek olyan hogy be nem áll a szája...
2011. szept. 9. 09:56
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Mit tennék én? :-)

Örülnék az aranyos,egészséges kislánykámnak és nem idegesíteném magam ilyesmin.

Nincs itt olyan nagy probléma,előbb-utóbb a közösségben is felszabadult és cserfes lesz.

2011. szept. 9. 09:56
 4/13 anonim ***** válasza:
64%

Az óvónők is emberek. Nem tökéletesek.

Próbáld meg azt, hogy azt mondod, nem zavar, hogy csendes, és határozottan szólítsd fel őket arra, hogy ne is akarjanak változtatni ezen.

2011. szept. 9. 09:57
 5/13 anonim ***** válasza:

Megértem, hogy rosszul esik az anyai szívednek a kritika!

De arra még nem gondoltál, hogy az óvónők nem bántásból mondanak ilyeneket, hanem azért, mert ők ezt, pedagógusként, tényleg problémának látják? Mert egy dolog, ha hallgatag és egy másik, ha már szinte kórosan magába forduló, visszahúzódó. Ha emiatt mondjuk a társaival sem alakul ki megfelelő kapcsolata, ha a csendessége már a szociális fejlődését akadályozza?

Mondjuk az rákiabálós dolgot nem értem, de azért el tudok képzelni olyan szituációt, hogy már annyira magába fordulk akislány, hogy a nomrális beszéd el sem jut hozzá, ezért erélyesebben szólnak hozz, hogy felrázzák? Nem mondom, hogy ez helyes magatartás feltétlenül, de én azért így látatlanban nem látom ennyire fekete-fehérnek a szituációt.

Kérj inkább egy fogadóórát az óvónőtől, és higgadtan, nyitottan beszéljétek ezt meg.

2011. szept. 9. 10:49
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem anyukám mesélte, hogy amikor bölcsis voltam fél évig meg sem szólaltam bent, mikor megkérdezték anyumat, hogy néma a gyerek. Ő meg állt értetlenül, mivel állandóan be nem állt a szám. Ezek után békén hagytak és továbbra se nagyon beszéltem a bölcsiben. Ma már én is anyuka vagyok és semmi bajom nincs, szeretek beszélni és társasági lény vagyok. Szóval szólj nekik, hogy ne piszkálják e miatt, majd ha feloldódik akkor úgyis fog beszélni. Szerintem.
2011. szept. 9. 14:01
 7/13 anonim ***** válasza:
48%
Ha így is van, nem normális, hogy mást mutat az oviban, mint otthon. Ott valami gond van. Derítsd ki.
2011. szept. 9. 14:27
 8/13 anonim ***** válasza:
34%

Nehéz kérdés, mert ha kiabáltak vele, akkor nem lehet egyszerű eset a kislányod.

és én is aggasztónak találom, hogy nem kommunikál egy emberrel, akivel gyakorlatilag több időt tölt el, mint veled.

Létezik egyébként egy betegség, elektív mutizmus.

[link]

Én utána járnék, most szerény, csendes, vagy tényleg probléma van. orvos, pszichológus. Aztán ha nincs baj, akkor tényleg ilyen csendeske. De akkor is kaphatsz tanácsot, hogyan segítheted megnyílni.

2011. szept. 10. 00:09
 9/13 anonim ***** válasza:

NINCS VELE SEMMI BAJ...Szülés elött egy főiskolán dolgoztam, ahol óvodapedagógus szak is van.Az évfolyam 99%-át nem engedtem volna a gyerekem közelébe..........

Az időssek nagy része kiégett a hivatásban, a fiatalok NAGYON NAGY RÉSZE teljessen alkalmatlan, mondom azért, mert:egy gyereknél ordibálással elérni valamit, egy olyan "helyen" ahol a türelemnek, szép szónak és kitartásnak nagy "teret" kellene engedni:D.

2011. szept. 14. 09:06
 10/13 anonim ***** válasza:

Én sem látom olyan tragikusnak a helyzetet, mint itt többen is. Ha valami nagyobb gond van akkor az szerintem a szülőnek is szembe tűnik.

Ez a kiabálás meg. Hát én tegnap arra mentem be az oviba reggel fél kilenckor, hogy az óvó néni a mosdóban éppen szidja az egyik kisfiút aki sírt az anyukája után. Hozzá teszem előtte héten kezdték az ovit. Mondta neki, hogy most már hagyd abba, a kicsi tovább sírt kicsit hangosabban erre az óvó nő na most megint kezded közfelkiáltással ott hagyta magára a síró gyereket a mosdóban.

Lehet abban valami, hogy sokan nem alkalmasak a pályára.

Beszélgess sokat a lányoddal az oviról, meséljen minél többet, mi történ, hogy történt, és biztasd minden nap, hogy beszélgessen a többiekkel.

Tavaly milyen volt?

2011. szept. 14. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!