Milyen támogatást kaptok a helyi önkormányzatotoktól nagycsaládosok?
Ha igénylik a szülők- nem csak nagycsaládosok! - akkor a gyermekvédelmi támogatást kaphatják, ami ingyenes étkezés- óvodában reggeli ebéd,iskolában is reggeli ebéd,és van hogy csak kedvezményes étkezés van,ingyenes tankönyv,fél évente gyermekenként 5800 vagy 5900 ft. Ezt évente lehet igényelni.
Szintén nem csak nagycsaládosok igényelhetik a lakásfenntartási támogatást,amely változó összeg- függ az alapterülettől,a lakók számától és a jövedelemtől. Van aki 3000 ft-ot kap és van aki akár 7000-et havonta! Szintén évente lehet igényelni.
Újfent nem csak nagycsaládosok igényelhetik,ezt rendszerint a huncutabbik fele igényli az embereknek, ez pedig nem más,mint az óvodáztatási támogatás. Csak a gyermek 3 éves korában igénylik,és az ovi végéig félévente pénzbeni juttatás, leges legelőször 20 ezer ft,majd 10 ezer.
Ehhez igazándiból annyi kell,hogy a szülő a gyermek után már kapja a gyermekvédelmit, nyilatkozza azt,hogy 8 általánosnál nincs nagyobb iskolai végzettsége,illetve a gyermeke rendszeresen járjon oviba. Ez utóbbit ellenőrzik minden pénz osztás előtt,ha egy bizonyos %-nál többet hiányzott,akkor nem kapja az összeget a szülő. Lényegtelen,hogy igazoltan hiányzott a gyermek. - ez a támogatás valószínű fog megszűnni,amikor a gyermek 3 éves korában lesz óvoda köteles.
A nagyon rászorulók kaphatnak rendkívüli gyermekvédelmi támogatást,ez élelmet,fát jelent-tudtommal. Ezt még soha nem igényeltem...
Nálunk a családsegítőbe be lehet menni és felíratkozni Eu-s élelmiszer csomagra,amit nálunk akkor adnak,ha a bevétel kevésnek bizonyul. Pl nálunk 2 gyermekre járó gyed+ családira, a Párom 60 ezrére adtak anno. Mi ennek is nagyon örültünk,más emberekkel ellentétben én tudtam mit kezdeni a liszttel,tésztával és a tejjel is! (többen verték a nyálukat,hogy a liszttel nem tudnak mit kezdeni,minek adnak...) Ezt is fél évente adják,de esetenként ahogy észre vettem,néha újra fel kell íratkozni.
Én ennyiről tudok,de ezek mint látod,egyik sem csak és kizárólag nagycsaládosok "kiváltságai" .
Üdv:3 lányos
Bölcsi ingyen van (nemcsak nekünk, hanem minden kerületi állandó lakos gyerekének, 1 ill. 2 gyereknek is!!), 3 gyerektől az oviban és az iskolában az étkezés ingyen van, tankönyv a suliban szintén ingyen.
Legalábbis most ez van, de lehet, hogy ez a sok ingyenesség a gazdasági helyzet miatt meg fog szűnni, de akkor is csak max. a felét kell fizetni (ezt az önkormányzatnál mondták, de még csak terv, nem végleges).
Köszi 3 lányos a bő választ.
Nekem 3 sulisom,2 ovisom és egy pelenkásom van,de amit írtál az megdöbbentett.A Gyvt-ről ,a tankönyvtámogatásról(a könyv ingyen volt,de a munkafüzeteket fizetni kellett),lakásfenntartásiról tudtam,de itt homályban tartják a jónépet.Aláírom,hogy mindenki "nyögje",amit vállalt,de mikor "OTT FENT" rinyálnak,hogy kevés a gyerek,jobban megbecsülhetnék azt, aki a gyermekeit tartja a hivatásának.És/nem tudom máshol hogy van/ ha esetleg olyan történik,hogy felmegyek a hivatalba segélyért,mert mind a hat gyerek beteg és a háziorvos eszméletlen mennyiségű gyógyszert írt fel,ami nem is kis összeg,úgy néznek rám,mintha rabolni akarnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!