Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sokan vagyunk itt nagycsaládos...

Sokan vagyunk itt nagycsaládosok? Mit szólt a környezetetek hozzá?

Figyelt kérdés
Én most várom a negyedik babámat és nagyon boldog vagyok.egyenlőre kevesen tudnak róla, mert a faluba ahol lakom már a 3 gyerkőcnél is azt hajtogatták mi lesz velem 3 gyerekkel és sajnáltak. ( bár nem nagyon érdekel a véleményük imádom őket)

2012. jan. 25. 12:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nekem még nincs nagycsaládom, csak egy gyermekem, de mi három körüli létszámot tervezünk. Viszont három testvérem van. Nagyon jó nagycsaládban élni! Én nem sajnállak, lesz ami nehezebb lesz, de megéri!
2012. jan. 25. 12:07
 2/13 anonim ***** válasza:

Mindig lesznek olyanok, akik szerint túl sok a gyerek, anyámra a 3 gyerekkel azt mondták, hogy gyerekgyárós. Akkor mit szólnának volt szobatárshoz, akinek 8!!! testvére van? :D

Ha neked jó így, akkor más ne érdekeljen :)

2012. jan. 25. 12:08
 3/13 anonim ***** válasza:
Engem is sajnál még a saját anyósom is. :D Én mondjuk jókat szoktam derülni a sopánkodókon magamban, engem szórakoztat. Nekem 3 gyerkőc van.
2012. jan. 25. 12:51
 4/13 anonim ***** válasza:
Szia!3 gyerekünk van,így terveztük,és nagyon örülünk nekik.Sokan minket is leszóltak.A 3. születése után még a kórházban a nagymamám azt mondta telefonon:"Jó hogy ez fiú lett de több már ne legyen,elég ennyi."Köpni nyelni nem tudtam,nem vagyok már tini én 34 a férjem 42 volt ekkor,talán el tudjuk mi is dönteni.Azóta is megjegyzi hogy aki 3 nál többet vállal az nem normális(neki is annyi volt,de nem is tervezte és nem is akarta a 3.-at)Az oviban az óvónénik azt mondják nekünk kellene még vállalni...vállalnék is csak ebben a helyzetünkben ennyit tudunk felnevelni úgy gondolom.
2012. jan. 25. 13:28
 5/13 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem nincs jó tapasztalatom a nagycsaládosokkal:-( Persze tudom, hogy vannak kivételek, és ez nem támadás! Akiket ismerek folyamatos sírásba, kéregetésbe vannak(nem kisebbségiek).Ha van valami rögtön azzal érvelnek, hogy persze mert nekik három van és olyan nehéz... Olyat is ismerek, aki mindig szétszórja a gyerekeit. Minden hétvégén a nagyinál vannak, ha szünet van(nyáron jún-szept1) akkor is, mert anyuci fáradt és nem bírja elviselni a káoszt. Annyira sajnáltam Őket, amikor a játszótéren közölték a fiammal, hogy mennyire szerencsés mert mindig az anyukájával van:-(

A közvetlen közelembe is van nagycsaládos, onnan megkaptam, hogy mindent rosszul csinálok a gyerekekkel, és különben is ne merjek fáradt lenni hiszen csak 2 gyerekem van...

Mesélhetnék még, de inkább nem. Pedig tudom, hogy vannak jó nagycsaládosok is, csak sajnos eddig még 1 sem találkoztam:-( Remélem Ti azok vagytok:-)

2012. jan. 25. 13:28
 6/13 anonim ***** válasza:
67%
Nekem egyenlőre két gyerekem van (ikrek), de tervezünk még 2 vagy 3 gyereket. Mindig nagy családot szerettem volna én is és a férjem is.
2012. jan. 25. 13:59
 7/13 anonim ***** válasza:
60%

Kettő van (3 éves, és 16 hónapos) tervezzük a harmadikat, de ha a családban ez szóba kerül, leszólnak érte, mert hogy a mai világban anyagilag nem szabad többet vállalni.

Most költözünk kertes házba, családi kölcsönből, amit 4 év alatt (fix havi) fizetünk vissza, utána semmilyen hitelünk nem lesz. A férjem idén (ha elköltöztünk utána, mert ő építi a házat) fél évre Németországba megy dolgozni, hogy legyen egy kis tartalékunk, nagyobb autónk, meg hogy a plusz kiadásokat (mert az egy építkezésnél mindig akad) fedezni tudjuk. Szóval átgondoltuk, megterveztük, megküzdünk érte keményen. Ősszel szeretnék teherbe esni a harmadikkal, januártól már a férjem is itthon fog dolgozni.

2012. jan. 25. 14:40
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Mi mindig nagy családot szerettünk volna a párommal. Felelős szökőknek érezzük magunkat , csak annyi gyerkőcöt vállalunk amennyit gond nélkül fel tudunk nevelni és meg tudjuk adni nekik ami kell.Írták(13:28-as), hogy átpasszolják a gyerekeket a nagyszülőknek,én két okból nem csinálok ilyent, az első és legfontosabb az, hogy nem a nagyszülőknek szültem,hanem magunknak,( egész nyáron velem vannak), a második 110 km-re laknak a nagyszülők.Nehéz napok vannak, de mindenre van megoldás.Egyszerűen csak szeretni kell Őket.
2012. jan. 25. 16:21
 9/13 anonim ***** válasza:
60%

Bocs,de olyan irigy vagyok!!!! :-)

Nekem eddig csak 3 gyerkőcöm van,de még úgy szeretnék legalább ugyan ennyit!! - a páromnak elég a 3.

Én teszek rá ki mit gondol,ki mit mond-bár egy vita hevében a fejemhez vágták,hogy "gyártom a kölyköket" de konkrétan nem érdekel a dolog!

Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!! :-D

Üdv:3 lányos

2012. jan. 25. 16:41
 10/13 A kérdező kommentje:
köszi, nekem 3 fiam van
2012. jan. 25. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!