Nagycsaládosok, hogyan kell jól beosztani a pénzt?
3 gyerek van, 1 éves,4 éves 12 éves.
65000ft(számlákon kivűl).Számításba kell venni,hogy nálunk soha nincs itthon semmi,mert a férjem, gyakran mondja,hogy ne fizessek egyszerre sokat ráérek mindig aznap megvenni ha kell.
A legolcsóbb pelenka is egy vagyon,oviban minden héten van min.1000ft befizetni való, a sulit nem is említem, a ruhákból folyamatosan kellene venni mert most éppen őszi nincs.
Ti,hogy csináljátok?
Ja és válogatósak is, pl. az olcsó kenőmájast senki nem eszi meg, csak mindjárt a 300-on felülit............
Nem ítéleteket várok,hanem ötleteket.
Köszi.
hmm
nekem is 3 gyerekem van
de kizárt h válogassanak simán megveszem az olcsót és ha nem eszik meg akkor éhesek maradnak :-)
és én nagybevásárlók szerintem jobb mintha minden nap mennék (max kenyeret veszek minden nap másnap
nekem az vált be h előre megírom h melyik nap mit főzők és csak az ahhoz szükséges dolgokat veszem meg és listát írok mi fogyott el hónap közben és csak azt pótlom ha kell
nekem a legkisebb 8 hós figyelem az akciókat számolok és úgy veszek pelust ha tényleg nagyon jó az ár akkor akár 4-6 csomagot is veszek mert akkor jó ideig nem kell :-)
ruhát cipőt sokat kapunk rokonoktól ismerősöktől persze van amiből kell az új akkor kénytelen vagyok megvenni
sok esetben turiban találok potom pénzért ruhát nekik és magamnak is
és ott van a NOE is rendszeresen kapunk adományba tartós élelmiszert lisztet tésztát kekszet kakaót teát stb...
A férjednek nincs igaza, ha minden nap boltba jársz, akkor nagy valószínűséggel megveszel olyan dolgokat is, amikre igazából nincs is szükséged.
Én pénteken tartom a nagybevásárlást, ezen kívül nem megyek élelmiszerbolt közelébe sem. Rengeteget spórolok így. Csütörtök este leülök receptekkel együtt, és összeállítok egy heti menüt (rengeteg olcsó ételt találsz a neten). Felírom a hozzávalókat, meg ami még kellhet (pelenka, stb.), és mindent megveszek pénteken.
Azt meg el kell nekik magyarázni, hogy nincs pénz a drága kenőmájasra.
1 pici gyerek+2 nagyobb
Pelenka 37Ft, harmadosztályú 25. Popsitörlő olcsó is megteszi, vagy vizes vatta. Popsikenőcs, fürdető gyógyszertári. A nagyoknak nagy kiszerelésű pl. Baba.
A férjem belátta, hogy mennyivel olcsóbban vásárolunk az auchanban, vagy más nagy helyen, így előre megveszünk sok tejet, folyékony szappant extra olcsón, stb. Mint a közeli boltokban. Pl. folyékony szappant veszünk 1 litert 139-ért, itt a közelben lenne min. 300 egy kis flakon.. Tej dettó. És sok más dolog. A gyerekek pedig azt eszik, ami van, ha nincs pénz danoninora, akkor olcsó joghurtot kapnak, stb. Ez van, ezt meg kell tanulniuk, rajtad múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!