Nagycsaládosok! Miért jó a nagycsalád, sok gyerek?
Uncsitesomnak 5 van. Sokat vagyunk naluk, mert a fiam imad veluk jatszani. Mivel 5 gyerek van, az anyja es az anyosa sokat segit. Hetente eljut fodraszhoz, kavezni, szombatonkent meg buli. Az anyja takarit, az anyosa vasal es bebysitterkedik, amig a hazaspar bulizik v. elutazik.
A nagyi meg sokszor kuld kajat neki, merthat ok a nagycsaladosok es hat nincs ideje fozni :)
Amugy a 4. es az 5. szinte magatol no fel annyi gyerek kozt.
uncsitesód nem semmi
ingyen takarítónőt,babysittert,vasalónőt tart
leégne a pofámról a bőr,ha ezt csinálnám
persze néha belefér,mondjuk havi 1-2 alkalom,de csak és kizárólag a gyerekvigyázás
a kérdésre nem tudok válaszolni,nekem egy van és egy is marad
nincs pénz többre
Szerintem meg ti vagytok irigyek (2. és 3.). Szó sem volt olyanról, hogy akármelyik nagyi nem szívesen tenné, vagy bárki kényszerítené őket.
A megfelelő háttér nem csak pénzben mérhető ám...
Gyere el hozzánk, és megérted, miért jó a nagycsalád:-) Itt soha nincs egy percig sem csend, vagy nyugalom, minden 1000 fokon ég. Mindenhol arcokat látsz, mindig szól valaki hozzád. És ha van éppen egy besértődött gyereked, ott vannak a többiek, rájuk nézel, és újra kerek a világ.
Nézd meg, ahogy a 13 éves elfintorítja az orrát és szó nélkül viszi a kistesói valamelyikét egy peluscserére. Nézd meg a 14 évest, aki után a kishúga beballag a fiúöltözőbe edzés után, mert annyira hiányzik neki, hiszen egész nap nem látta.
Képzeld el a legnagyobbat párnával az ölében, amin a legkisebb alszik, miközben Ő tanul. Ugyanőt babakocsit tolva a város főterén, miközben keresi a lányok tekintetét.
Vagy képzeld el azt, amikor amikor a lányod megkér, hogy 2 napra nálunk lehessen a barátnője, mert olyan jó itt lenni.
Vagy azt, amikor a gyerekek egymást lepik meg Karácsonykor, vagy engem Anyák Napján.
Annyi minden miatt jó a nagycsalád, a hétköznapok miatt, az ünnepek miatt, a szeretet miatt, a mosolyok miatt.
Köszönöm mindenkinek a választ.
Kedves utolsó válaszoló: Hány gyermeked van?
A 6. válaszoló nagyon szépen leírta, végre én is át tudtam érezni, hogy ez milyen jó lehet.
De azt gondolom, ez egy bizonyos személyiségtípusnak jó, akinek a család az élete, aki szereti, ha folyton nyüzsi van. Bevallom, engem néha az egy szem gyerek mellett is elkap az érzés, hogy a saját gondolataimat sem hallom. :)
(Egyébként én is ismerek családot, akik az 1. hozzászólásban hasonlóan élnek, azzal a különbséggell, hogy ők kvázi leszarják, a nagymamáknak van-e ereje – akár anyagi, akár leli – segíteni, mintha nekik ez járna, mert ők nagycsaládosok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!