3 gyermekesek irnátok tapasztalatokat?
Szia!
Nekem ma 8 hetes a 3. fiam.
A nagyobbak 3 és 4 évesek, tehát majdnem hasonló korosztály, mint a Te gyerekeid.
Nálunk a tesóféltékenységgel soha nem volt gond.
A két nagyobb mindig is külön szobában volt. Amikor a 3. babával 3-4 hónapos lehettem akkor költöztettük Őket egy szobába. A kicsinek kellett a másik szoba és nem szerettem volna, ha a születéskor költöznek egybe, mert akkor ugye 2 "trauma" éri Őket (nem leszek otthon, és még a szobájuk is változik stb...)
Az összeköltözéssel sem volt gond, mondtuk, hogy a picinek kell a hely, de nekik milyen jó lesz, hogy nem egyedül alszanak majd.
Annyi a hátránya, hogy este sokáig "buliztak" dumáltak, de most már nem csinálják, megszokták. Igaz kellett jó pár hónap hozzá. Még jó, hogy pocakosan csináltuk ezt végig és nem az újszülött mellett :)
Első 3 hétben ők is itthon voltak velem, hogy ne érezzék, hogy a tesó miatt kell oviba menniük. Novemberben kezdték mind a ketten az ovit egyszerre (a nagy 1 év csúszással) Egy csoportba járnak (vegyes csoportok vannak) Nekem ez könnyebb, mert nem kell két felé hordani őket és a beszoktatás is könnyen ment.
Este apa fürdeti a két nagyot egyszerre, majd a picit együtt. A nagyon segítenek, így nem érzik, hogy nekik apa jut a kicsivel meg anya foglalkozik :)
A juttatások, kedvezmények témában nem vagyok otthon, engem is érdekelne :) még az adókedvezményt sem igényeltük :(
Összességében nem nehéz. Néha fárasztó, főleg amióta van a pocakfájás. Már csak pár hét és az is elmúlik :) legalábbis remélem!
Gratulálok Nektek és jó egészséget!
3 kisfiú anyukája
Nagyon szivesen!
Nekünk a fiúk dönthették el, hogy hol legyen az ágyuk (adtam 2 választási lehetőséget ami nekem is tetszett és abból választhattak) nagyon tetszett neki, hogy ők rendezkedhetnek (pedig nem is) :)
Nálunk a hólóban van a pici bölcsője, egyenlőre még velünk egy szobában alszik, de a másik szobában van a kiságya és a ruhásszekrénye, pelenkázóasztal stb...így mindenképpen kellett egy szoba neki is, hiába nem alszik ott :)
A kicsi a kórházból hozott a nagyoknak ajándékot így még jobban örültek neki :) és sokat olvastuk az Anna Peti könyvet (kistestvér érkezik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!