Rosszul evő gyerekek anyukái hogyan élitek meg, hogy a gyerek szinte semmit nem eszik?
Hát nagyon rosszul. Sokszor kivagyok emiatt, és csak azzal tudom vigasztalni magam, hogy mégsem beteges, hanem energikus, mozgékony, és az alkatán sem látszik meg, hogy alig eszik. Igaz soványka, de nem kórosan.
Én középiskolás koromig túrórudin és kakaós csigán éltem, főtt ételt, zöldséget, gyümölcsöt egyáltalán nem ettem, és mégis egészséges felnőtt lett belőlem, alig voltam beteg, maximum csak egy kis megfázás, az is csak néha. Tehát én is felnőttem valahogy normális étel nélkül. Majdcsak lesz valahogy, reménykedem hátha változik, éhen halni azért biztos nem fog.
Én a védőnőnél bőgtem emiatt, és elmondom, hogy segített. 1. ne idegeld magad!!!!! még egyszer sem halt éhen!!!
2. írd össze minden nap, mit evett. este rájössz, hogy a semmi az erős túlzás
3. víz helyett adj neki táplálóbb gyümölcslevet vagy tejet, kakaót
4. ha azt akarod, hogy egyen valamit, mert te ettől nyugszol meg, hagyd rá a rágcsit, persze valami többé-kevésbé egészségeset. neki is jót teszel, meg magadnak is
:D Sok kitartást!
2 éves a kisfiam, én van, hogy ráhagyom a nasit (mert már nem tudok mit csinálni), ő a Geszti Esztit szereti, a meggyeset és a Kinder Pinqui-t, ezeket nasizza (mást nem igazán) és a tápszert inná étkezések helyett. Főtt tészta, sült krumpli még a favorit. Néha egy kis párolt zöldség, bébirépa és borsó, esetleg rizzsel, néha pici husi. De vannak napok, amikor szinte csak a tápszert kéri és sír és egyszerűen megtörök és adok neki. Mi is voltunk vérvételen, szedi a vitaminokat, semmi baja és a vitaminok sem javították az étvágyán. Mi most megyünk bölcsibe, hát kíváncsi leszek!
Nálatok eszik az oviban, vagy ott sem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!