Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon rossz kisgyerek? Ne...

Nagyon rossz kisgyerek? Ne hívjuk el őket többé?

Figyelt kérdés

Baráti párnak van egy két éves kisfia. Nemrég eljöttek hozzánk meglátogatni a mi babánkat.

Hát szabályosan gyomoridegem volt 10 perc után. A kaját öntögette a földre, tekergette a hifit, kihúzgálta a fiókokat, tapogatta a tv-t, tördelni akart a cd-ket.

Egyszerűen nem tudtunk a férjemmel a szülőkre koncentrálni, mert állandóan azt figyeltük, mit csinál a gyerek.

Én más gyerekére nem szólok rá, a szülők meg nem igazán tették!

Szeretjük őket, de legszívesebben megkérném,hogy legközelebb gyerek nélkül jöjjenek, mert így nem lehet egy estét normálisan megrendezni!

A férjem szerint várjuk meg a nyarat, akkor az udvaron nagy balhét nem tud csapni a kicsi!

De jó lenne azért hamarabb is találkozni velük!

Mit lehet ilyenkor tenni?

2012. febr. 21. 10:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

azért a saját lakásában hadd tiltsa meg, hogy a más gyerek ne tekergesse a hifit és tördelje a CD-ket. Azt sem hiszem, hogy a vendégre tartozik, mi van más fiókjában.

A te porcelánjaidat hadd fogdozza a te gyereked, de mástól ne várd el, lehet emlék. Egyébként a másfél éves nálunk is kipakolhat a mosogatógépből, soha nem tört el semmit. Viszont másnál nem vállalom be, hogy pakoljon, mert az nem az én poharam, tányérom. Érted a különbséget?

2012. febr. 21. 20:24
 12/17 anonim ***** válasza:
18:54 Ez a baráti viszonytól is függ, mennyire közvetlen, szoros a kapcsolat. Ha olyanhoz megyek látogatóba, akihez illendősségből kell elmenni, akkor ott időzök fél órát, annyi idő alatt nem fordítja fel a házat a gyerek, de ha volt osztálytársamhoz megyek, akivel 4 évig laktam együtt kollégiumban, vagy 1 helyen dolgoztunk, vagy napi szinten tartom barátnőmmel a kapcsolatot és hozzájuk megyünk, akkor nem zavartatom magam, azt csinál a gyerek amit akar, hisz ha az ő gyereke is eljön hozzánk, kiborít egy pohár üdítőt, azért nem tiltom ki a lakásból, és a szülővel sem szakítom meg a kapcsolatot. Lehet lazán fogom fel a dolgokat, én így nevelem a gyereket, ebből még soha nem volt problémám, senki sem tiltott ki a lakásból, nem szakította meg velem évégett a kapcsolatot! Úgygondolom, az is egypozitív visszajelzés, hogy hozzám hozza minden barátnő a baráti társaságból a gyereket hogy vigyázzak rá, mert nem tiltom ki a lakásból, ha ebédnél úgy eszik mint a malac, és sikálhatom utánna a széket, vagy mert koszos kézzel megfogta a falat és mondhattam le utánna. Nem csinálok ezekből problémát! Sőt főnökasszonyom, aki 6 gyereket fel evelt, akinél a legdrágább dolgok vannak, az fogad legszívesebben a gyerekkel együtt, nem zavarja ha az ezüst figura gyüjteményét szeretné nézegeti a gyerek, vagy az 500.000ft-os szintetizátorral játszik, vagy a perzsaszőnyegén cipővel mászkál, vagy ha leönti az az antik ülőgarnitúráját! Első a gyerek, azt a lényeg neki jó legyen, szívesen oda ad neki bármit, nem csinál belőle problémát! Vannak ilyenek is, olyanok is, nálatok azt hiszem nem lennék szívesen látott vendég, de nekem a lényeg, hogy a barátaim elfogadnak úgy ahogy vagyunk, mert még nem tiltottak ki;)))
2012. febr. 21. 22:04
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszi!

Hát azért én is úgy gondolom,hogy egy gyereknek igenis meg kell tanulnia,hogy az a szőnyeg félmillió forint, és nem itatjuk át kakaóval.

De ettől függetlenül nem gond, otthon mindenki úgy csinálja,ahogy akarja, de én sem fogom megengedni vendégségben,hogy a gyerek tologassa a tv-t.

Hogy miért? Mert,ha mondjuk leveri és baja lesz, akkor ki kell fizetnem!

A kicsi többek között elkezdte rángatni a férjem x-box-át, ami ugye nem két forint. Na most,ha baja lesz és meg kell venni, akkor nem hiszem,hogy bármelyik szülők örömmel adná rá a pénzt. Ergo vita lenne belőle.

Ezért is nem tudom,hogy mit kellene csinálni!

2012. febr. 22. 04:48
 14/17 A kérdező kommentje:

Ja és nem arról van szó, hogy mondjuk véletlenül kiborítja az üdítőt.

Az még velem is előfordul, ilyenért soha nem bántanék gyereket.

Hanem,hogy kilöki a kaját a földre és tapos rajta.

Azért azt hiszem,hogy ha ezt megengedjük a gyereknek, az már minden csak nevelés nem!

2012. febr. 22. 04:51
 15/17 anonim ***** válasza:

biztos a nőnek van pénze új perszára meg antik másik bútorra. Nekem speciel a lehányt szőnyeget is muszáj volt kitisztítani, mert nem kerül másikra. A kicsi nálam lassan 2, a nagy meg 3,5, a malacevés meg a kaja szőnyegbe taposása két külön dolog. Kisgyereknél nem is érdemes elrakni a porszívót, seprűt meg a felmosóvödröt. Nedves törlőkendő alap. Szerintem ha a kérdező látta volna, hogy a szülők próbálják fékezni a gyereket, nem lenne itt ez a kérdés.

Szerintem menjetek ti látogatóba ezentúl!! Kevesebb gyomorideg :) Aztán majd az óvoda úgyis szocializálja a kisgyereket. Ha a szülő nem nevel, nem tudsz mit tenni, max. tisztázhatod, ha már kissé értelmesebb lesz a gyerek, hogy NÁLAD mások a szabályok.

2012. febr. 22. 07:33
 16/17 anonim ***** válasza:
Te határozottan elutasítod a gyereket, nem kívánatos nálatok. Ezt értem. De akkor mi a gond? Te ezt már eldöntötted, hogy nem mehet hozzátok. HOgy mitévő legyél? Nem hívod őket többet, csak ahogy mondtad, majd nyáron, ha a kertben tud tombolni a gyerek, ahol nincs másfél milliós szőnyeg. Vagy kockáztatod a barátságotokat, hogy vérig sérted a barátaid azzal, hogy megkéred, gyerek nélkül menjenek hozzátok. (Engem tuti nem látna többet az a "barátnő".)
2012. febr. 22. 11:36
 17/17 A kérdező kommentje:

Miért is utasítom el a gyereket?

Azért mert zavar,hogy nem tudok normálisan a szülőkre koncentrálni,mert az kell néznem,hogy a gyerek leveri-e a tv-t, vagy ráköpi-e a kaját a kanapéra?

Pont azért tettem fel a kérdést, mert szeretném valahogy megoldani,hogy mindenkinek jó legyen.

De lehet,hogy igazad van. Nálunk nem az, és nem is lesz divat köpködni a kaját és az elektronikai cikkeket, amiért megdolgoztunk, kézzel-lábbal ütni!

Biztos én vagyok defektes,hogy bizonyos rendre akarom tanítani a gyerekem!

2012. febr. 22. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!