Nagyon rossz kisgyerek? Ne hívjuk el őket többé?
Baráti párnak van egy két éves kisfia. Nemrég eljöttek hozzánk meglátogatni a mi babánkat.
Hát szabályosan gyomoridegem volt 10 perc után. A kaját öntögette a földre, tekergette a hifit, kihúzgálta a fiókokat, tapogatta a tv-t, tördelni akart a cd-ket.
Egyszerűen nem tudtunk a férjemmel a szülőkre koncentrálni, mert állandóan azt figyeltük, mit csinál a gyerek.
Én más gyerekére nem szólok rá, a szülők meg nem igazán tették!
Szeretjük őket, de legszívesebben megkérném,hogy legközelebb gyerek nélkül jöjjenek, mert így nem lehet egy estét normálisan megrendezni!
A férjem szerint várjuk meg a nyarat, akkor az udvaron nagy balhét nem tud csapni a kicsi!
De jó lenne azért hamarabb is találkozni velük!
Mit lehet ilyenkor tenni?
azért a saját lakásában hadd tiltsa meg, hogy a más gyerek ne tekergesse a hifit és tördelje a CD-ket. Azt sem hiszem, hogy a vendégre tartozik, mi van más fiókjában.
A te porcelánjaidat hadd fogdozza a te gyereked, de mástól ne várd el, lehet emlék. Egyébként a másfél éves nálunk is kipakolhat a mosogatógépből, soha nem tört el semmit. Viszont másnál nem vállalom be, hogy pakoljon, mert az nem az én poharam, tányérom. Érted a különbséget?
Köszi!
Hát azért én is úgy gondolom,hogy egy gyereknek igenis meg kell tanulnia,hogy az a szőnyeg félmillió forint, és nem itatjuk át kakaóval.
De ettől függetlenül nem gond, otthon mindenki úgy csinálja,ahogy akarja, de én sem fogom megengedni vendégségben,hogy a gyerek tologassa a tv-t.
Hogy miért? Mert,ha mondjuk leveri és baja lesz, akkor ki kell fizetnem!
A kicsi többek között elkezdte rángatni a férjem x-box-át, ami ugye nem két forint. Na most,ha baja lesz és meg kell venni, akkor nem hiszem,hogy bármelyik szülők örömmel adná rá a pénzt. Ergo vita lenne belőle.
Ezért is nem tudom,hogy mit kellene csinálni!
Ja és nem arról van szó, hogy mondjuk véletlenül kiborítja az üdítőt.
Az még velem is előfordul, ilyenért soha nem bántanék gyereket.
Hanem,hogy kilöki a kaját a földre és tapos rajta.
Azért azt hiszem,hogy ha ezt megengedjük a gyereknek, az már minden csak nevelés nem!
biztos a nőnek van pénze új perszára meg antik másik bútorra. Nekem speciel a lehányt szőnyeget is muszáj volt kitisztítani, mert nem kerül másikra. A kicsi nálam lassan 2, a nagy meg 3,5, a malacevés meg a kaja szőnyegbe taposása két külön dolog. Kisgyereknél nem is érdemes elrakni a porszívót, seprűt meg a felmosóvödröt. Nedves törlőkendő alap. Szerintem ha a kérdező látta volna, hogy a szülők próbálják fékezni a gyereket, nem lenne itt ez a kérdés.
Szerintem menjetek ti látogatóba ezentúl!! Kevesebb gyomorideg :) Aztán majd az óvoda úgyis szocializálja a kisgyereket. Ha a szülő nem nevel, nem tudsz mit tenni, max. tisztázhatod, ha már kissé értelmesebb lesz a gyerek, hogy NÁLAD mások a szabályok.
Miért is utasítom el a gyereket?
Azért mert zavar,hogy nem tudok normálisan a szülőkre koncentrálni,mert az kell néznem,hogy a gyerek leveri-e a tv-t, vagy ráköpi-e a kaját a kanapéra?
Pont azért tettem fel a kérdést, mert szeretném valahogy megoldani,hogy mindenkinek jó legyen.
De lehet,hogy igazad van. Nálunk nem az, és nem is lesz divat köpködni a kaját és az elektronikai cikkeket, amiért megdolgoztunk, kézzel-lábbal ütni!
Biztos én vagyok defektes,hogy bizonyos rendre akarom tanítani a gyerekem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!