Nagyon rossz kisgyerek? Ne hívjuk el őket többé?
Baráti párnak van egy két éves kisfia. Nemrég eljöttek hozzánk meglátogatni a mi babánkat.
Hát szabályosan gyomoridegem volt 10 perc után. A kaját öntögette a földre, tekergette a hifit, kihúzgálta a fiókokat, tapogatta a tv-t, tördelni akart a cd-ket.
Egyszerűen nem tudtunk a férjemmel a szülőkre koncentrálni, mert állandóan azt figyeltük, mit csinál a gyerek.
Én más gyerekére nem szólok rá, a szülők meg nem igazán tették!
Szeretjük őket, de legszívesebben megkérném,hogy legközelebb gyerek nélkül jöjjenek, mert így nem lehet egy estét normálisan megrendezni!
A férjem szerint várjuk meg a nyarat, akkor az udvaron nagy balhét nem tud csapni a kicsi!
De jó lenne azért hamarabb is találkozni velük!
Mit lehet ilyenkor tenni?
Szerintem finoman nyugodtan szólhatsz, ha olyasmit csinál, hogy a cd-t nem harapdáljuk, mert akkor nem fog működni, és normális esetben a szülőnek észbe kéne kapnia. Én még egy próbát tennék.
Amúgy nem tudom, mekkora a babátok, de a lakást jobb bababiztossá tenni, mert a tied is ugyanezt fogja csinálni. :) Persze a szülőnek jobb lenne rászólni, de elmesélem a mi szitunkat. Anyósékhoz mentünk 1 hétre, mert messze laknak, a fiam már kúszott, mászott. Mikor bementünk, az imádott unokájuknak azt mondták, neked itt mindent szabad, menj, fedezz fel. Én ehhez tartottam magam. Aztán 2 nap után meguntam, hogy csak azt hallom, neked ezt nem szabad, azt nem szabad, és megkértem, hogy pakolják el azokat a dolgokat, amiket szerintük nem szabad, mert így csak egész nap sír a gyerek.
Nekem a legjobb barátnőm nagyobbik gyereke ilyen.
Én az első 1-2 alkalom után kerek perec megmondtam, hogy nálunk ezek a dolgok tiltottak, én kényes vagyok a lakás berendezésére, és nem megengedett a rombolás sehol. Sem az udvaron, sem a kertben.
Nincs belőle gond, igaz, a kislány nehezen érti, hogy amit otthon szabad ( pl. a falra firkálni), azt nálunk miért nem, de én rögtön leállítom, és a fél szemem mindig rajta. Az utolsó pár alkalommal már semmi rosszat nem csinált, igaz, belekezdett a kanapén a trambulinozásba, de szóltam, hogy állj.
Nincs belőle sértődés,elfogadtuk, hogy más elvek szerint neveljük a gyerekeinket.
Esetleg beszéljétek meg Ti is velük, ha megsértődnek ő bajuk, de az azért nem megoldás, hogy ezentúl gyerek nélkül találkoztok.
Köszi!
Az a baj,hogy a szülők annyira aranyosak. Ilyen igazi kis nyuszikák. Nem akarom őket megbántani.
De látszik,hogy a gyerek is azért ilyen, mert abszolút nincs egy deka szigor sem.
Igaz, a mi babánk még kicsi, és nem tudom,hogy ő milyen lesz, de azt biztos nem fogom neki engedni még otthon sem,hogy borogassa a kekszet a földre, meg kiköpködje. Nemhogy máshol!
De azt meg,hogy lehet mondani,hogy légyszi ne hozzátok már el a gyereket?
Ja és az oké,hogy elpakolok egy-két dolgot, de mondjuk egy tv-t nem tudok és nem is akarok elpakolni.
Meg kell tanítani rá,hogy a tv nem játék és drága!
Én már szívem szerint elvettem volna tőle a kekszet is,mert nem ette, csak borogatt kifelé, amit meg megevett, azt kiköpte, de nem akartam,hogy azt higgyék sajnálom a kaját. Nekik meg nem jutott eszükbe elvenni tőle!
Nekem is van egy ilyesmi ismerősöm.
Pedagógus anyuka. SOHA nem szól a gyerekre. Akkor sem, ha a másikat veri. Neki az a nevelési módszere, hogy had tapasztaljon a gyerek, ne gátoljuk semmiben. Otthon a konvektort inkább körbekerítették, nehogy megégesse a kezét, mert SOHA nem mondják a gyereknek a NEM szót.
Ez valami borzasztó.
Ő is 2 éves múlt, és a vele egyidős kapható gyereket belehúzza a rossz viselkedésbe.
Ez egyedül és kizárólag a szülő felelőssége ilyen esetben. Én nem hívnám őket jóideig. Még az is lehet, hogyha nagyobb lesz a babád, akkor rátámad irigységből.
Ezt komolyan mind csinálta? Kis vadállatot nevelnek a szülők. Én csak lesek, mikor más mondja, hogy a gyereke tönkrevágta a mobilt, tévét, DVD-lejátszót. Én mindig rászóltam az enyémekre, hónapokig. Ha meg láttam, hogy csak engem akar mérgesíteni, akkor hangosabban szóltam, elvittem onnan vagy rácsaptam a kezére. 2 éves gyerek már szedje össze amit kiborít, nekem a másfél éves is érti, hogy "vedd fel". Enni csak a konyhában lehet, ez ugyan sok harcba kerül, de visszaviszem mindig a kaját az asztalhoz, csak felfogja előbb-utóbb.
Lökd el a kezét a tévétektől, CD-t vedd ki a kezéből. Hát a fiók kihúzást én engedni szoktam, de nem mindegyiket, hidd el, megértette volna, ha a szülők nem nyuszik és rászóltak volna. Egyértelműen a szülő a hibás, ha meg sem próbálja a gyereket fegyelmezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!