Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon rossz kisgyerek? Ne...

Nagyon rossz kisgyerek? Ne hívjuk el őket többé?

Figyelt kérdés

Baráti párnak van egy két éves kisfia. Nemrég eljöttek hozzánk meglátogatni a mi babánkat.

Hát szabályosan gyomoridegem volt 10 perc után. A kaját öntögette a földre, tekergette a hifit, kihúzgálta a fiókokat, tapogatta a tv-t, tördelni akart a cd-ket.

Egyszerűen nem tudtunk a férjemmel a szülőkre koncentrálni, mert állandóan azt figyeltük, mit csinál a gyerek.

Én más gyerekére nem szólok rá, a szülők meg nem igazán tették!

Szeretjük őket, de legszívesebben megkérném,hogy legközelebb gyerek nélkül jöjjenek, mert így nem lehet egy estét normálisan megrendezni!

A férjem szerint várjuk meg a nyarat, akkor az udvaron nagy balhét nem tud csapni a kicsi!

De jó lenne azért hamarabb is találkozni velük!

Mit lehet ilyenkor tenni?

2012. febr. 21. 10:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Szerintem finoman nyugodtan szólhatsz, ha olyasmit csinál, hogy a cd-t nem harapdáljuk, mert akkor nem fog működni, és normális esetben a szülőnek észbe kéne kapnia. Én még egy próbát tennék.

Amúgy nem tudom, mekkora a babátok, de a lakást jobb bababiztossá tenni, mert a tied is ugyanezt fogja csinálni. :) Persze a szülőnek jobb lenne rászólni, de elmesélem a mi szitunkat. Anyósékhoz mentünk 1 hétre, mert messze laknak, a fiam már kúszott, mászott. Mikor bementünk, az imádott unokájuknak azt mondták, neked itt mindent szabad, menj, fedezz fel. Én ehhez tartottam magam. Aztán 2 nap után meguntam, hogy csak azt hallom, neked ezt nem szabad, azt nem szabad, és megkértem, hogy pakolják el azokat a dolgokat, amiket szerintük nem szabad, mert így csak egész nap sír a gyerek.

2012. febr. 21. 10:27
 2/17 anonim ***** válasza:

Nekem a legjobb barátnőm nagyobbik gyereke ilyen.

Én az első 1-2 alkalom után kerek perec megmondtam, hogy nálunk ezek a dolgok tiltottak, én kényes vagyok a lakás berendezésére, és nem megengedett a rombolás sehol. Sem az udvaron, sem a kertben.

Nincs belőle gond, igaz, a kislány nehezen érti, hogy amit otthon szabad ( pl. a falra firkálni), azt nálunk miért nem, de én rögtön leállítom, és a fél szemem mindig rajta. Az utolsó pár alkalommal már semmi rosszat nem csinált, igaz, belekezdett a kanapén a trambulinozásba, de szóltam, hogy állj.

Nincs belőle sértődés,elfogadtuk, hogy más elvek szerint neveljük a gyerekeinket.

Esetleg beszéljétek meg Ti is velük, ha megsértődnek ő bajuk, de az azért nem megoldás, hogy ezentúl gyerek nélkül találkoztok.

2012. febr. 21. 10:30
 3/17 anonim ***** válasza:
* Sem az udvaron, sem a lakásban.
2012. febr. 21. 10:32
 4/17 A kérdező kommentje:

Köszi!

Az a baj,hogy a szülők annyira aranyosak. Ilyen igazi kis nyuszikák. Nem akarom őket megbántani.

De látszik,hogy a gyerek is azért ilyen, mert abszolút nincs egy deka szigor sem.

Igaz, a mi babánk még kicsi, és nem tudom,hogy ő milyen lesz, de azt biztos nem fogom neki engedni még otthon sem,hogy borogassa a kekszet a földre, meg kiköpködje. Nemhogy máshol!

De azt meg,hogy lehet mondani,hogy légyszi ne hozzátok már el a gyereket?

2012. febr. 21. 10:45
 5/17 anonim válasza:
szerintem legjobban a saját szüleinek kéne odafigyelni és rászólni.én se szivesen szólok más gyerekére de ha elmegyünk valahová a saját gyerekeimmel és valami olyat csinálnak amit nem szabad rászólok.egy próbát azért még megér a barátságotok.
2012. febr. 21. 10:45
 6/17 A kérdező kommentje:

Ja és az oké,hogy elpakolok egy-két dolgot, de mondjuk egy tv-t nem tudok és nem is akarok elpakolni.

Meg kell tanítani rá,hogy a tv nem játék és drága!

Én már szívem szerint elvettem volna tőle a kekszet is,mert nem ette, csak borogatt kifelé, amit meg megevett, azt kiköpte, de nem akartam,hogy azt higgyék sajnálom a kaját. Nekik meg nem jutott eszükbe elvenni tőle!

2012. febr. 21. 10:47
 7/17 anonim ***** válasza:

Nekem is van egy ilyesmi ismerősöm.

Pedagógus anyuka. SOHA nem szól a gyerekre. Akkor sem, ha a másikat veri. Neki az a nevelési módszere, hogy had tapasztaljon a gyerek, ne gátoljuk semmiben. Otthon a konvektort inkább körbekerítették, nehogy megégesse a kezét, mert SOHA nem mondják a gyereknek a NEM szót.

Ez valami borzasztó.

Ő is 2 éves múlt, és a vele egyidős kapható gyereket belehúzza a rossz viselkedésbe.

Ez egyedül és kizárólag a szülő felelőssége ilyen esetben. Én nem hívnám őket jóideig. Még az is lehet, hogyha nagyobb lesz a babád, akkor rátámad irigységből.

2012. febr. 21. 10:51
 8/17 anonim ***** válasza:

Ezt komolyan mind csinálta? Kis vadállatot nevelnek a szülők. Én csak lesek, mikor más mondja, hogy a gyereke tönkrevágta a mobilt, tévét, DVD-lejátszót. Én mindig rászóltam az enyémekre, hónapokig. Ha meg láttam, hogy csak engem akar mérgesíteni, akkor hangosabban szóltam, elvittem onnan vagy rácsaptam a kezére. 2 éves gyerek már szedje össze amit kiborít, nekem a másfél éves is érti, hogy "vedd fel". Enni csak a konyhában lehet, ez ugyan sok harcba kerül, de visszaviszem mindig a kaját az asztalhoz, csak felfogja előbb-utóbb.

Lökd el a kezét a tévétektől, CD-t vedd ki a kezéből. Hát a fiók kihúzást én engedni szoktam, de nem mindegyiket, hidd el, megértette volna, ha a szülők nem nyuszik és rászóltak volna. Egyértelműen a szülő a hibás, ha meg sem próbálja a gyereket fegyelmezni.

2012. febr. 21. 12:17
 9/17 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó nálad a pont, én is így nevelem a gyerekem, és pl. 2 évesen a szemetet a kukába dobja, a játékait összeszedi. Az unokatesója 6 évesen a szemetet oda dobja, ahova gondolja. Amikor meg mondtam az anyjának, hogy nevelés kérdése egy-két dolog, felháborodott és azt mondta, majd meglátom, amikor az enyém is ezt meg azt csinálja. (Csak mosolyogtam magamban). Csak én (és a férjem is) ha én nem engedünk akkor nem engedünk, megérti ő. Azért mindennek van határa!
2012. febr. 21. 17:57
 10/17 anonim ***** válasza:
Én mindent megengedek a lányomnak, csak azt nem ami veszélyes! Ha elmegyünk valahová, kiváncsi, ami újdonság neki, meg akarja fogni. Itthon minden úgy van kialakítva, csak azt éri el, amit szabad. Porcelánok nincsennek a bútoron, csak fa szobrok, fényképek, fa óra, nem zavar ha leveszi nézegeti. Konyhában ami veszélyes fentre van pakolva, műanyagokat, fazékokat pakolhatja. Ha elmegyünk valahová, nem ül a kanapén nyugodtan egy percet sem, felfedezi a lakást. Ha kiborít valamit, felszedem, de kemény harc, hogyha van egy teás por elán készlet, ne vegye le, mert a maminál az megengedett, hogy azzal játszon, teát tölt és kínálja, de a porcelán díszeket is megkapja, nézegetheti.Ha úgy gondolom olyat tesz ami másnak nem tetszik, de otthon megengedett, rászólok. Nálunk ha kiöntött valamit, nem csinálok belőle gondot, bőrszövet kanapé van, letörlöm, felmosok és kész. Tv-t is szokta fogdosni, DVD-t pakolni, nem zavar. Mindent azért vettem hogy használjuk, ne csak dísznek legyen. Még a drága telefonom is oda adom neki, hogy mesét nézzen rajta, tudja kezelni, Mamit Papit felhívja, YouTube -ön megkeresi magának a mesét, fényképez, nézegeti a képeket. Nem sajnálok semmit sem tőle. Van két barátnőm, gyakran járnak át 2,5-3 évesek a gyerekeink, minden játékot előhoznak, esznek, isznak, morzsáznak, majd elmennek, én meg parkolok porszívózok utánnuk. Nem zavar hogy szinte minden este nálunkvannak, csak az, hogy minket sosem hívnak át, mert mindd a kettő rendmániás, fejeket vágnak ha 2 havonta átmegyünk, gyerekem elkezd náluk pakolni, morzsázni, mert hogy tegnap takarított. De azt nem veszi észre hogy nálunk ugyan ez van minden este. Inkább nyáron hívnak a kertbe. Úgyvondolom nálatok is ha nagyobb lesz a gyerek, úgy rendeztek majd a lakást, hogy amit szabad elérje, amit nem elraktok. Minden gyerek más, de ha a ti babátok is ezt fogja csinálni ha ti átmentek majd valahová, és ezért szólnak, hogy esne?!
2012. febr. 21. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!