Hogy néz ki az elhalt serke a hajban?
Ne add fel! Idő kell,mire rendesen ki tudod kezelni!
Én Nittifort használtam mindig,az szépen kiölte,és azt megelőzésre is ajánlom!
Használjatok tetűfésűt! Azzal jó alaposan fésüld át a gyermeked haját,hátulfól előre,egészen a fejbőrig érjen a fésű! Ecetes vízbe mártsd bele a fésűt!
Már elég régen volt ilyennel dolgom,de úgy rémlik,hogy ezüstös színű a serke,mindegy,hogy élő,vagy már döglött... és lapos! Ha kipurcant,akkor úgy rémlik,hogy nagyon lapos.
Egy biztos! Ha kipurcant,könnyen lehúzható a hajszálról,ha még él,akkor erősen kapaszkodik,akkor nehezen szedhető le.
Remélem tudtam segíteni!
Kitartás!!
Oh,köszönöm szépen!Ezek könnyen lejöttek!
Mennyi idő kiírtani?
Remélem nem sok mert van egy 5 hónapos picim és mellette bogarászni....
Ma megyünk a védőnőhöz megnézi,hogy van-e még benne.Remélem nincs.
Én 1,5 éve,az akkor 3 éves lányomnak a hajából szedegethettem...Nem egész nap ültem neki,reggel,délelőtt és délután néztem a fejét. Türelemjáték,az biztos!
Két nap múlva már nem volt benne semmi!
A lényeg,hogy ha olyan az ovi,akkor minden nap tüzetesen nézd át! Ha egy tetűt találsz,azonnal szedd ki,nyomd agyon! Ha a megelőzésre is figyelsz,akkor nem hiszem,hogy még egyszer végig kell csinálnod ezt a hajcihőt!
A sapkáját,ágyneműhuzatokat...jól mosd át! - én anno a biztonság kedvéért -permetezős flakonba öntöttem át a tetűírtót és- lefújtam az ágyneműt,sapkát...
Nővéremék évek óta küzdenek ezzel! Az a baj,hogy mások nem figyelnek oda kellő képen,így óhatatlan,hogy néha-néha nem essen bele a gyermek ebbe!
A serke színe attól függ, hogy van-e még benne növekvő bogár, vagy már üres (tehát kikelt). Az üres világosszürke-fehéres, a „bogaras” sötétebb. De ez valóban mindegy, ha rendesen lekezeled, megdöglenek azok is.
Nekem anno egy hétbe telt, mire kiirtottam a gyerek fejéről, először Nittiforral kezeltem, aztán serkészés, majd pár nap múlva boldogan észleltem, hogy nem találok többet… de azért másnap is átnéztem – és megint találtam párat. Sajnos, ha a gyereknek sok haja van, nagyon nehéz a leszedésük, legalább egy hétig minden nap meg kell szerintem nézni. Aztán még egy kezelés (mert hát, ha nem találtad meg mindet, és véletlenül mégsem deglett meg valamelyik serkelakó, akkor az addigra kel ki kb.).
Nálatok elég a védőnő igazolása, hogy mehessen közösségbe a gyerek újra? A mi védőnőnk csodálkozott, mikor kértem, hogy írjon igazolást, mert elvileg az ÁNTSZ-től kéne kérni.
Hozzáteszem, amit a védőnő csinált serkenézés címén, az egy vicc, azzal, hogy félrehajt 10 hajtincset, csak azt veszi észre, ha már rengetegen lakják a gyerek fejét.
Igen elég :-( az oviba mondták.A mi védőnőnk is épp,h átnézte.Az ovi kihívta de n em ment ki csak 2 nap múlva.Mielőtt én észrevettem előtte 1 hete volt az oviba,akkor hogy nem látta?Elvileg kellett volna nem!?
Én csak hétfőn viszem a lányom addig minden nap fésülöm serke fésûvel és át is nézem és bekenem.
Hogyan tudom megelőzni???
Hát, az a gond, ha az oviban csak egy gyerek is van, akit nem kezelnek le megfelelően, akkor elég esélyes, hogy visszakapjátok. (Nálunk kétszer volt ilyen.)
Ha tudod, hogy fennáll a veszély, akkor lehet Nittiforral (vagy más ilyen kemikáliával) bekenni, és rajta hagyni a haján, ez nyilván meglehetősen durva módszer nyilván, hiszen rovarirtós a cucc, de hatásos (rá van írva, hogy kell megelőzésre használni).
Elég sokat kutakodtam a témában, mert kiborító ez az állapot, és nem szeretném újra átélni. Azt találtam, hogy a fentin kívül van még egy Paranit nevű, és egy Parasidose nevű szer is, ezekben nincs rovarirtó, én az utóbbiból vettem a fejtetű riasztó spray-t.
Aztán persze vannak mindenféle biomódszerek megelőzésre, kókuszolaj, teafaolaj és társai, állítólag az ilyen samponok is segítenek. Én a teafással mosom a gyerek fejét (mert hát nem fújhatom állandóan a fenti szerekkel), ez elég büdös.
Viszont nem tudom, mennyire hatékonyak ezek, mert ismerek olyat, aki minden reggel befújta a gyereke fejét egy ilyen illóolaj-keverékkel, de mégis újra és újra tetves lett…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!