Hogyan segítsek neki (k)? Terminus előtt 1 nappal elhalt a baba a pocakban.
Elnézést, hogyha hosszú leszek:
Hozzánk nagyon közelálló házaspárról van szó, ezer éve barátok vagyunk, rendszeresen tartjuk a kapcsolatot is, és tényleg jóban vagyunk (pl a barátnőm engem kért meg hogy menjek be vele a szülésre, mi is keresztszülők lettünk volna...)
És akkor most itt ez a tragédia! Nem tudom, mit tehetnék/tehetnénk?
A férjem segített mindent elhordani az otthonukból, hogy mire kijön a kh-ból a b.nőm, ne legyen ott babakelengye (ez a kifejezett kívánsága volt), és próbált beszélgetni a sráccal, de egyenlőre teljesen bezárkózik, és a b.nőm is.
Már egy hete kijött a kh-ból, de nem akar senkitse látni, a férje is nagyon aggódik miatta. Nem tudom, mi lenne jobb, csendben meghúzódni és kivárni míg enged a gyász szorítása, vagy megpróbálni jelen lenni a háttérben finoman, támogatólag?
De hogyan, ha egyáltalán tudomást se akar venni a külvilágról?
Mi tegyek/tegyünk?
Aggódunk értük, mert a srác is meg van zuhanva, csak próbálja tartani magát a párja végett, de látszik rajta, hogy ő is emészti magát.
Ráadásul nekünk van két kicsi gyerekünk, és gondolom most egy darabig nem akarnak kisbabát látni maguk körül, szóval félek, hogy ez az egész megmérgezi a barátságunkat is, mert túlságosan fájna nekik találkozni velünk.. vagy nem is tudom, remélem értitek.
????????mit tehetnék??????
Részvétem! :( Ez hatalmas tragédia! A szülőknek (az anyának) legfőképp... Én "csak" egy 8 hetes magzatot vesztettem el, de fogalmam sincs, hogy két hónapig mit ettem, mit ittam, és mit csináltam a m.helyemen.. mert bejártam, de tapintatosak voltak velem nagyon.. viszont csak azt éreztem, hogy meg akarok halni én is.. 34 elmúltam már, mikor ez történt velem, és első baba lett volna. Nagyon-nagyon nehéz, elképzelni sem tudja senki ,csak aki már hasonlót átélt.. És hát terminus előtt... Ez borzasztó!
Maradj a háttérben csendesen, ahogy írtad, támogatólag... Írd meg, vagy mondd meg neki, hogy azonnal hívjon, ha szüksége van rád, bármikor, és ha szeretne beszélni, vagy csak kimozdulni, vagy akármit csinálni.
Részvétem még egyszer!!
Köszi a gyors választ.
elsőnek:
Igen, ezt már mondtam telefonban, meg írtam is neki, de nem tudom, hányszor merjem keresni.
Sajnálom ami veled történt
Én dec közepén vesztettem el 8 hetes ikerbabákat :( De nekem szerencsém van abból a szempontból, hogy volt kihez hazajönnöm: a nagylányom 28 hós, a kisfiam meg 11 hós. Így azért egész más, mint egy várva-várt első babát elveszíteni.
Ráadásul akit hónapokig hord a szíve alatt!
Másodiknak: értem amit mondasz, pont ezért is tettem fel a kérdést, mert különbözőek vagyunk és nem szeretnék tolakodó sem lenni, mivel mindenkinek más és más az igénye egy ilyen helyzetben.
Bocsi megkérdezhetem h mit jelent h terminus előtt 1 nappal?
Amúgy szerintem hagyj nekik időt hogy gyászoljanak...én sem akarnék senkivel beszélni...nem hiszem h ezért megromlik majd a viszonyotok de idő kell nekik ami érthető! Ne aggódj minden rendben lesz köztetek!
Ez rettenetes. Mi történt?
Én hagynám a helyedben őket egy-két hónapig.
Az én életemben is történt hasonló tragédia,az életképesség határán kellett az ikreimet megszülni.
A leírt lelkiállapot engem is jellemzett,rettenetesen nehéz volt sokáig,ami jól esett,ha tudtam róla beszélni,sokszor,nagyon sokszor ,hogy mi történt,hogy történt,mit éreztem.
Kezdetben persze naphoszat csak a plafont bámultam és folytak a könnyeim,élő halott voltam akkoriban,mivel lombikterhesség volt abban sem bízhattam,hogy valaha még lesz e gyermekem.
Nem tolakodóan,de éreztetve,hogy rád számíthat próbáld éreztetni,hogy számíthat rád,persze igazából csak az tudhatja ,hogy mit érez aki maga is átélte,a sorstársak is sokat segíthetnek,talán ők a legtöbbet.
Ha minden kötél szakad akkor pedig muszály szakemberhez irányítani.
Olyanokkal vígasztalni ,hogy majd pótolja ezt a baát egy következő,vagy lekicsinyelni a fájdalmat mondván most már szedje össze magát az elkövethető legnagyobb hibák lehetnek!
A barátnőm most vesztette el a kis magzatát a 12. terhességi héten. Nagyon át tudtam érezni a fájdalmát...
Nem hívogattam, nem kerestem, vártam, míg ő nyit felém.
Tudta, hogy számíthat rám bármiben, régi barátság a miénk.
Szerintem ti is maradjatok kicsit most a háttérben, hadd gyászoljanak, idő kell nekik.
Biztosan keresni fog, ha szüksége lesz egy barátra.
Szívből sajnálom őket!
1. válaszoló vagyok. Igen, elég, ha egyszer jelezted felé, hogy ott vagy.. várj vele még egy-két hétig, mire újra jelezheted neki. A férjétől gondolom úgyis megkérdezed sűrűbben, hogy hogy van, és a férje biztos fogja neki mondani, hogy érdeklődtél.
Egyébként köszönöm a kedves soraidat. Hálistennek azóta már van egy két éves lányom... de még mindig élénken él bennem az a két hónap a missed ab után... És sajnálom, h Te is megtudtad már, milyen is ez... :(
Rendben lesznek Ők is, idő kell hozzá. Amúgy megkérdezhetem, Ők mennyi idősek?
Szia.
Ha jól sejtem,ez azt jelenti,hogy a kiírt nap előtt 1 nappal történt a baj.
Ha így van,ha nem,ez szörnyű.Persze ezt Neki nem szabad hangoztatni,mert ettől Neki már nem lesz jobb.
Hát az hiszem Én nem hagynám magára,de a gyerekeimet egy kis ideig nem vinném ha megyek hozzá,de lehet hogy igen.
Ti vagytok jóba,így nehéz megmondani ismeretlenül,hogy ő mit szeretne.
Próbáld áthívni magatokhoz,a sráccal párod legyen el,és vigyázzatok arra hogy a baba ne nagyon kerüljön szóba,hacsak ezt ők nem kezdeményezik.
Nem tudom.
Szeretnék okosat írni,de sajnos nem tudom,mert ez tényleg egy tragédia.Sajnálom,részvétem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!