Munkába visszatéréskor jár a gyerekek utáni szabadság visszamenőleg a tgyás és gyed idejére?
Én nem tudom mi az a pótszabadság, talán a gyerekek után járó napok? Azt nálunk is a férjem vette ki, de a normál szabadság az jár visszamenőleg.
Ahol én dogozom ( egy nagy multi) mindenki úgy ment vissza, hogy bejelentette mikortól állna munkába, onnantól kezdték el számolni az elmaradt szabadságokat és addig otthon volt, míg le nem telt az a felgyülemlett szabi. Erre az időszakra természetesen már jár a fizetés, és szerintem ki kell venni, nem használhatod fel később.
Ezt kérdezted?
Természetesen jár a gyás, gyed, gyes ideje alatt is. Viszont minden év elején alá kell írni róla egy papírt. Ha ezt nem tetted meg, akkor nem tudom mi van.
A mindkét szülőnek járó meg ugye értelemszerűen nincs visszamenőleg, mert az még csak idéntől van.
Szia!
Én tavaly kezdtem el újra dolgozni,a férjem nem vette igénybe a gyerekek utáni szabadságot,amíg itthon voltam,így az elveszett.
Én már nem vehettem utólag igénybe,de erről persze előre nem szóltak:(!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!