Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jár nekem TGYÁS ill GYED?

Jár nekem TGYÁS ill GYED?

Figyelt kérdés

Azt olvastam, hogy ha a szülést megelőző 2 éven belül van 180 nap biztosítási viszonyom, akkor ezek járnak. Nekem pont meglenne.

2009.ápr.22-én szültem és 2007.3.19-2007.10.19 között volt munkahelyem, majd 2007.10.24-2008.02.11 között munkanélkülin voltam. Ezután 2008. szeptemberétől pedig szerződést kötöttem az Apeh-nál, hogy magam után fizetem a tb-t.

Így járnak nekem a TGYÁs? és hová nyújtsam be a nyomtatványt? Mit kell így mellékelnem?

2009. jún. 3. 12:08
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Az OEP oldalán pontos információk vannak, de mivel most hétvégén az nem működik, máshonnan szereztem neked:

[link]

Itt elég érdekes infókat találsz, amik szerintem hasznosak lesznek.

Aproró! Még egy fontos dolog!

Én most nem számolgattam a szolgálati idődet, hogy valóban megvan-e a 180 nap, DE úgy tudom, az APEH felé fizetett egészségbiztosítás csak az egészségügyre való jogosultsághoz kell, és nem számít szolgálati időnek...

Ez fontos, hiszen azok a hónapok szerintem nem számítanak bele a számított időbe!!!

Azonban ha nem vagy jogosult TGYÁS-ra, és ezzel egyenesen GYED-re sem, akkor a GYES-t tudod igénybe venni, ami minden magyar szülő nőnek alanyi jogon jár, bár az összege manapság nagyon kevés, a mindenkori öregségi minmum összege, ami idén kb 28.000 Ft.

Remélem, tudtam segíteni. :-)

Kitartás!

2009. jún. 7. 09:41
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat!
2009. jún. 8. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!