Mennyi szabi jár nekem, ha egymás után két gyereket szültem és közben nem mentem vissza dolgozni?
Az első gyerek után GYED-ről mentem újra TGYÁS-ra és GYED-re. Idén ősszel mennék vissza dolgozni GYES-ről, de nem tudom, hogy ilyen esetben mennyi szabival számolhatok - a könyvelő most nagyon el van havazva...
Az elsőnél a szülés évében kivettem az összes szabit és idén apa veszi ki a gyerekek után járó 4 napot. Idén 24 nap járna (ha dolgoznék).
Nagyjából 3 évnek megfelelő szabi jár neked - a tgyás idejére+ a gyed első évére, mert a te gyerekeid még 2011. augusztus 1 előtt születtek.
Ha az első szülés évében kivetted az összes szabit, akkor nem jár a tgyás teljes idejére (pl. szeptemberben szültél, akkor járna arra az évre, plusz még február közepéig a tgyásra, de mivel azt az évet kivetted, így a tgyásra már csak a januártól február közepéig tartó időszak szabija fog járni). (Vagy másik példa: áprilisban szültél, és arra az évre mind kivetted a szabikat, akkor már a gyed első évére járó szabi egy részét is kihasználtad, csak a fennmaradó kb 8-9 hónapra jár még szabi)
Ha átlag 23-al számolunk, akkor ez 65-70 napot jelent, mínusz az első évben a szülés után kivett napok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!