Mennyi kompenzációra számíthatok?
most egy ilyen cikket találtam:
e szerint 202ezer Ft-os jövedelem kell ahhoz (nekem nem volt ennyi) hogy ne járjon rosszabbul az ember és kapja a jövedelem pótlékot.
egyébként köszönöm a válaszokat, abszolút érthetőek, ez a cikk viszont megint kételyeket ébreszt bennem
mindegy, úgy számolom hogy nem kapok, és ha mégis, örülni fogok neki
Nézd ha eddig 88e kaptál most meg 96-ot akkor te jobban jártál, azokhoz képest minden képen akik kevesebbet kaptak. Őket kompenzálja a kormány, ezt kellene megértened, hogy ha többet kaptál mint korábban vagy ugyan annyit akkor nem jár a komepnzáció. Akinek jár annak sem annyi, hogy mondjuk a max gyed legyen megint, hanem csak annyi, hogy annyit kapjon, mint korábban. Gondolom annyit nem szeretnél kapni, mint korábban vagy nem?
Nekem pl a max gyed járt, de a kompenzációval nem a mostani maxra "javítják fel" hanem a korábbira. És nem 12e Ft+ kapok amennyi az adójóváírásom volt, hanem kevesebbet.
Egyébként itt a Közlöny (12 szám) amiben kihirdetik az egészet. Nézd meg a '2. melléklet a 6/2012. (II. 1.) Korm. rendelethez' táblázatot ami a gyedesekre vonatkozik nézd meg mennyi volt a bruttó gyeded + a "B" sort nézd és meglátod jogosult vagy-e kompenzációra.
Bele sem merek gondolni, hogy mit csinálnál, ha kevesebbet kaptál volna, hiszen már arra is a 2. kérdést nyitod, hogy csak 7e-el kaptál többet.
Még annyi, hogy a minimálbér emelés is kompenzáció, téged így kompenzáltak az adójóváírás kivezetésével.
Igen és bruttó 130e Ft a max gyed összege, tehát nem ennyi a fizetés amiből kiszámolják (az olyan 180e körül van).
A gyed kompenzációs résznél pedig 118901–119100 az utolsó sor, tehát ennyi bruttó gyednél 100Ft kemény kompenzáció jár, ha nincs családi kedvezmény. Ha az van akkor semm. ha ennél magasabb a bruttó gyeded akkor nem kapsz semmit, ha alacsonyabb, akkor meg nem 96a nettód. Akkor most melyik az igaz?
Nem nem igazán értem. Elmagyaráznád? Nekem tavaly is 109-112e körül volt a bruttó gyedem és idén is. Ha neked emeltek és 130e a bruttó gyeded akkor szuper, tök jó, de akkor nem jár a kompenzáció, mert az előzőben írtam, hogy meddig jár (nem az ujjamból szoptam, hanem a Közlönyből), ha viszont 109e a bruttó gyeded akkor jár olyan 6-7e körül, de akkor meg nem kaptál nettó 96e ft-ot.
Egyébként komolyan nem értem, hogy miről beszélsz. Mert fentebb írod, hogy ugyan az a helyzeted, mint a kérdezőnek, utána írod itt (meg egy olyanban is amit pont én tettem fel), hogy T-A-V-A-LY 109e volt a bruttó gyeded igen erre akkor járt a max, neked is nekem is, de ez idén 130e lett. Hacsak nem emelték meg a gyededet a béred alapján akkor marad a 109e körüli összeg, erre viszont idén már nem jár a max. Ezért kompenzálják.
Így ha ennyi volt a gyeded akkor te nem kaptál 96e Ft-ot januárban hanem 84e ahogy én is. vagy tévedek? 96e ft-ot kaptál? Mert akkor emelték a gyededet. Automatikusan nem emelik meg mindenkinek a bruttó gyedét a maxra akinek korábban is az volt, csak annak akinek a besorolási bére magas volt (180e körüli), de azt ugye ahogy írtam nem kompenzálják...szóval komolyan nem értem, hogy mi a bajod?
Mennyi gyedet kaptál családi kedvezmény nélkül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!