Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4hónapos babánál hogy készülje...

4hónapos babánál hogy készüljek a bárányhimlőre? Doktornő szerint jövőhétre számíthatok rá, ha elkapta a nagytól.

Figyelt kérdés

volt ilyen ,hasonló korú kisbabádnál bárányhimlő?hogy tudjuk majd átvészelni,gondolok itt a vakarózásra...

ha keszyűt húzok rá akkor is ledörzsöli nem?meg akkor nem tudja szopizni az újját.

2012. febr. 6. 20:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, az a legjobb ha még most átesik rajta. Ő még nem tud vakarózni, nem is kell rá kesztyű sem. Poxclin habbal kenheted őt is ha kijönnek rajta a hólyagok, egyébként semmi egyebet nem igényel a bárányhimlő.
2012. febr. 6. 20:33
 2/15 anonim ***** válasza:
enyhe lesz ilyen kicsinél, 1-2 pötty
2012. febr. 6. 20:43
 3/15 A kérdező kommentje:
azért azzal nem értek egyett,hogy nemtud vakarózni, így is agyonkarmolja magát, nem győzőm a körmét vágni.de köszi a választ
2012. febr. 6. 20:43
 4/15 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Az megint más, hogy karmolja magát, meg az is megint más, hogy tudatosan viszket és vakarózik.Az majd csak később alakul ki.
2012. febr. 6. 20:48
 5/15 A kérdező kommentje:
tényleg?erre nem gondoltam.és az nem baj, ha úgy elkarmólja?
2012. febr. 6. 20:51
 6/15 anonim ***** válasza:
Szoptatod? És te voltál bárányhimlős? Az én pár hónapos kisbabám szoptatás alatt kapta meg a bárányhimlőt a testvérétől, és mivel én voltam himlős gyerekként, a passzív védelemnek köszönhetően tényleg csak 2-3 pötty volt rajta, láz és bármi más tünet nélkül. Valószínűleg ezzel ő is védett lett, mert soha nem kapott "igaziból " bárányhimlőt, még most 18 évesen se, mikor a kisöccse volt himlős.
2012. febr. 6. 22:55
 7/15 A kérdező kommentje:

2hétig tudtam szoptatni, én is voltam kiskoromban bárányhimlős.

hát remélem gyenge lefolyású lesz.

2012. febr. 7. 07:15
 8/15 anonim ***** válasza:
Még mindig első. Ha nagyon karmolós fajta, akkor figyelj rá, hogy ne kaparja el. Mivel még kicsi, nem lesz valószínűleg tele pötyökkel, csak néhány fog megjelenni rajta. Mivel várhatóan sokkal nyűgösebb lesz a megszokottnál, ezért úgyis többet foglalkozol vele és akkor tudod felügyelni, hogy ne kapjon bele a hólyagba, mert akkor megmarad a helye.
2012. febr. 7. 11:54
 9/15 Lárifári ***** válasza:
Nekem a legkisebb 4 hónaposan kapta el a két nagytól, és bár reménykedtem, hogy 1-2 pöttyel megússzuk, nem így lett. (pedig szopizott, én is voltam gyermekkoromban stb.)Az arca, a fejbőre ki sem látszott, annyi volt rajta! Az elején oda-odanyúlt a kis kezével, épp ezért zoknit húztam rá. Erre csak néhány napig volt szükség, mert úgy tapasztaltam, hogy abbahagyta a kapirgálást.(Ez idő alatt azonban kb. félóránként teregettem, mert teljesen összenyálazta.)Közvetlenül a szája alatt is volt egy pötty, nagyon rossz helyen, mert állandóan ázott a nyáltól, bekapta etetés közben stb, úgyhogy az hamarabb lejött a kelleténél, de most már (2 hónappal később) az sem látszik. Állítólag a legújabb orvosi tanácsok szerint nem érdemes kenni. Én a saját gyermekkorom emlékeire támaszkodva azonban "cinkrázó"-val kentem, amivel a doktornénink is egyetértett. Szárít, frissít és fertőtlenít. A lázra figyelj nagyon, bár nekünk azzal nem volt semmi problémánk (csak a legnagyobbnak - 4 éves - volt egyszer este).
2012. febr. 7. 13:59
 10/15 Lárifári ***** válasza:
Kijött a bárányhimlő, vagy megvárjátok az óvodáskort?
2012. febr. 16. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!